Perşembe, Ağustos 24, 2006

Doğru Makyaj Sırları, Makyaj Adabı, Sinir Etme Sanatı

Tarih: 16 Temmuz, 2006, Pazar
Yer: İstanbul, Swiss otel, bilmem kaç no’lu odanın banyosu
Oyuncular: T.İ ve makyöz kadın (bundan böyle M diye anılacaktır)

T.İ: Ayşe hanım, bavulunuzu bellboylar getirirdi, siz o koca bavulu tek başınıza nasıl taşıdınız, ha bi de burada mı kalacaksınız?
Makyöz: O bavul benim makyaj çantam; bakma sen onun büyüklüğüne, bir odaya sokabilsem tamamdır. (Ggııırrrrç); bu kapılar da ne kadar dar bu otelde?
T.İ: …… (sessizlik)…. Her şeyi anladım da neden beni banyoya sokuşturuyorsunuz? Makyajım helada mı yapılacak?
M: bana ışık lazım, oda loş, ışıkları yaksanız da bana yetmez. Hem içerde kuaför-muaför, asistanı, manikürcü ve anneniz var, benim yalnız olmam lazım. Konsantrasyonumu hiçbir şeyin bozmasına izin veremem. Gelin makyajı bu, özenmek lazım.
T.İ: e peki buyurun girelim bari banyoya. E ben nereye oturucam?
M: Banyoya sandalye yollayıııııııınn.!!
İç ses: Heil hitler!
Dış ses: Tamam Ayşe hanım, şu tekerlekli koltuk olur mu?
M: olur, bu makyaj çantası senin mi?
T.İ: evet benim, belki kullanmak istersiniz diye çıkartmıştım, özellikle far ve maskara ve rujda bana ait şeyleri kullanırsanız sevinirim. Hatta sadece benimkileri kullanırsanız daha çok sevinirim. Nasılsa sizin sanatınız önemli, eminim benim malzemelerle de harika ir iş çıkartırsınız.
İç ses: yuhh yalaka iğne! Yalasaydın? Ya sus işte napiyim ver gaz gitsin, umarım ayı-maymun yapmaz beni bu kadın..offf son 3 saat kaldı. Ye beğenmezsem?şu kafamdaki bigudileri ne zaman alacak bu adam? Başımı yaslıyamıyorum da geriye..offfff
M: ayyyy, harika bunlar, ay gömü buldum resmen
T.İ: nası yani????
M: ben bayılırım da değişik makyaj malzemelerine. Zevkini beğendim, renkler çok güzel, bunları kullanalım.
T.İ: ayyy, teşekkürler, teveccühünüz, ben zaten maaşımı genelde bunlara yatırırım.
M: aman sakın kremlere yatırma, gözünü seveyim
T.İ: yatırma demekle olmuyo, macburen; sabunla mı temizliycem cildimi? Zaten kupkuru; her dakka krem sürsem yeridir.
M: yok nemlendirici al bit tek, diğerlerine başka şey kullanacaksın.
T.İ: ney?
M: işte bunlar
T.İ: ama bu badem sütü, diğeri de gülsuyu
M: evet bak şekerim, benim işim gereği evimde en pahallısından en kalitelisine her marka cilt bakım setleri bulunur, makyajımı temizlerken hepsini kullanırım ama sonra da pamuğa badem sütünü döküp cildime sürdüğümde üstünde bir sürü makyaj kalıntısını görürüm, sanırsın ki o pahallı kremler temizlemiş, nerdeee? En güzeli budur; badem sütü, tonik monik de palavra. Gül suyu en iyi toniktir.
T.İ. anneannemin şifonyerinin üstünde de aynısı durur. Bebak mı neydi adı, beyaz plastik ince belli şişe ve yeşil kapaklı.
M: aynen o işte! Onları kullan, hem paran da cebinde kalır, onun yerine dilediğin makyaj malzemesini de alabilirsin. Badem sütü cildini harika yapar, gül suyu da cabası.
T.İ. hımmm, güzel fikir! Ayyy o ne; fondoteni sürmeden önce neden süngeri suya batırıp yüzüme öyle sulu sulu sürüyorsunuz?
M: benim makyaja konsantre olmam için sessizlik hakim olmalı, istersen en yatır kafanı koltuğa ve beni izle.
İç ses: ulan s.çtık. dövecek kadın..smırrrff-pffıırrrr.. ulan dudaklarıma da harrş diye sulu sünger sürülür mü? Çenemi susturmak için iyi denemeydi ama yemezler
T.İ: ımıırrrff- smıırrrfff,vçıfırrrrr, pfhhhırrr
M: haaa? Sen dudaklarını kıpırdatma şimdi, fondöten sürüyorum şimdi. Rujun kalıcı olmalı.
T.İ.: hıııı, okyfss
(aradan epey süre geçer; kadın gözlere geçmiştir)
T.İ.: merak ettim ayşe hanım, neden önce süngeri suya batırıp fondöteni öyle sürdünüz? Kusura bakmayın size çok soru soruyorum ama insan da her dakika böyle bir makyaj profesyoneli ile karşılaşmıyor, ben hayatımda ilk kez işini sizin kadar ciddi yapan biriyle karşılaşıyorum da. İzmirde hiç görmedim sizin gibisini..
M: evet ben işimde profesyonelim, tabi bilgilendireyim seni; porselen makyajın hası suyla yapılır, suyla kalıcılığı artırılır. Far sürerken de aynı hileye başvurabilirsin.
İç ses: kızım iğne iyi gidiyosun, yalakalık had safhada ama başka türlü bu kadını konuşturamazdın, hoş o da seni kouşturmazdı zaten.
T.İ.: Ay ayşe hanım, ben bakıyorum da bazı artistlere şarkıcılara; bazıları makyajla muhteşem oluyorlar, bazıları da maymun gibi. Sizin işiniz çok önemli. Misal ebru gündeşin göz makyajına bayılıyorum ben. Kadın makyajsız nasıl çirkin, kara-sarı bir surat, böyle roman vatandaşlar gibi; ver eline çiçek alsancakta satsın sepetle. Ama bir makyaj yapılıyor ona, maşallah oluyor bir afet..pfıırrrşşş fırsssss….ımıırrrffff (makyöz dayanamyıp T.İ’nin ağzına pudra sürmeye başlamıştır çünkü)
M: ebrunun makyözü benim!
T.İ. hööö? Ciddi misiniz?
İç ses: s.çtın, s.çtın, çeneni tutmayı beceremedin, gene pot kırdın, salak iine, şimdi seni maymuna benzetsin de gör gününü
T.İ.: işte profesyonelliğiniz buradan belli, yani ebru makyajsız bence pek güzel bir bayan değil ama sizin yaptığınız makyajla dünya güzeli oluyor. Siz ona kaç kez yaptınız?
İç ses: allahım ne olur 1-2 kez desin, umarım ayıp olmamıştır, bi de yıllardır kankaymışlar, ne gülerim şimdi; neyse iyi ki en berbatı banu alkan demedim, onu da bu yapıyosa, bu kadın beni hayatta bu heladan kaldırmazdı
M: ben onun yıllardır bütün makyajını yaparım, tv çekimlerinde, dizi çekimlerinde, konserlerinde, davetlerinde. Senin göz yapın da ona benziyor, sana da o tarz göz makyajı yapıcam zaten…
İç ses: ohhhhhhşşş, rahatladım, 1 sigara içsem şimdi bunun üstüne acaba?, o halde banu alkanı da söyleyebilirim. Ama önce sorayım, sonra yorum yapayım; evet, evet iyi taktik.
T.İ.: banu alkanın makyajını siz mi yapıyorsunuz ayşe hanım?
M: hayır.
T.İ. ay mesela onun makyajı iğrenç, o çenesine kadar taşırılmış fuşya renkli ruju, pembe yağlı göz farları ve akmış göz kalemlerini ona süren kişi bir makyöz olamaz gibime geliyor. Ayy ayşe hanım bir bakabilir miim, bitti mi göz makyajım?
M. iyi hadi bakın bakalım, bana da bir türk kahvesi söyleyin oda servisinden, ama uyarın, kahvesi bol olsun, yoksa geri gönderirim.
İç ses: heil hitler
(Kahveler gelir, içilir, ayşe hanım kahve falı kapatır, iğne hanım da gözlerini inceler ayna karşısında)
T.İ.: ayşe haaanııımm, şey.. şeeyyy diycektim yani yanlış anlamazsanız;
M: ne var?
T.İ: ya şey bakın ben diyorum ki; benim etnik kökenimle fazla oynamasanız diyorum.
M: hööö?
T.İ. yani diyorum benim göz makyajım biraz tuhaf olmuş, yani haşaaa, siz harika yapmışsınız da benim gözlerim biraz çekik diye siz çekmişsiniz onları yukarı doğru; benim gibi öz be öz türk; olmuş Japon. O yüzden diyorum ki bırakın beni herkes etnik köküm olan Türk olarak tanısın. Siz şu çektiğiniz kalemlerin koordinatlarını biraz aşağı doğru indirin . yani ben harbiden japona benzemişim. Evet kocam bir Japon olsaydı hoş bir jest olurdu japonyadan gelen konuklara.. ama malum bizim her iki tarafta öz be öz türk. Şimdi dedikodu falan oluuffff.. heeyyyffff, nee yapyrosfsssuunzzzz? Bademff süffüü?
(makyöz T.İ.nin göz makyajını silip temizlemeye nedense dudaklarından başlamıştır)
M: az vaktimiz var, göz makyajını temizleyip yeniden yapmam lazım.
T.İ.: pekiff nedenfff dudaklarfımffdan başlaffdınız silmmffmeye?

M.: Kahve getirin bana; kahveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

15 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Yazık Ti me yahu. İdare etmeye çalışmışsın ama işkence yani. Çok güldüm.

Nenoni dedi ki...

Yaa gelin olmak kolay diil tabii:))

Deadora dedi ki...

ciddi degilsin degil mi? ooff be ne iskence yani stress bakimindan ama iyi taktikler ögrenmis ve bizle paylasmissin sagol ;)

Toplu İğne dedi ki...

aah aah aslıcım sorma, işkenceydi ama unutması imkansız bir anı olarak bende kaldı.ne anı ama :))

evet nenonicim, o günlerde en sık duyduğum laftı bu; "eee gelin olmak kolay değil" lafı. ama o kadıncağızın yaptığı makyajı silmek tam 2 saatimi aldı.insan o badem sütünü bırakıp gider diy mi ama

arızacım, çekmek nen kelime? ızdıraptı resmen, hele o makyajı çıkartması!!! ebrucuğuma selam tabi, kendisini çoook severim ben.

duygucum zaten ben vatana millete hizmet olsun diye yazdım valla:)) o kadar paraları vermeyelim makyaj temizleyicilerine, toniklerine diye. demek ki yerli sermaye en iyisiymiş. bulursam alıcam hemen o badem sütünden.

dea'm; valla ciddiyim anacım. ama öğrendim nihayetinde porselen makyajın inceliklerini. sen evlenmeye karar ver, en güzelinden ben sana yaparım; hem de daha şirin bir makyözün olmuş olur :))

kedi dedi ki...

Kızlar bana dua edin valla,bu adi iine,tüm bu nadide bilgileri kendisine saklayacaktı,bizlerrr,biz zavallı kadınlarr, yıllar bir kırbaç gibi adeta bir kamçı gibi yüzümüze acımasızca çizgilerini bırakırkenn yani biz pörsüyür muşmula gibi olacakkenn bu adi iine zamana nüket durudan da fazla karşı koyupp bizim morruk suratımıza bakıp o şuh,o adi kahkasını atacektı.

Hele bana,hele bana:"Nihohohaaaaaa,hahhaytttt,hani bir zamanlar paint çizemiyo diye dalga geçtiğin bir iine vardı,işte o benimmmmm,iyi bak banaaa,bana iyi bakk!Sen kırışmaktan kıçıma kaçacaksın nerdeysee,bense bir heykel kadarr kusursuzz ve mükemmelimm,götüme kaş-göz yapsam senden güzel olurr!Ahhah hahhaaayttt!"diye baarıp gülecekk,aman allahım düşünmek bile istemiyorummmm,bu bir kabus olmalıı.

Neyse sefkili baayan bloger arkadaşlarım ,ben dün msn de kilimacı adamları bırakıp bu adi iineylen konuştum,onun makyöze yaptıı yalakalığın aynısını ona yaptım,gönderdiği fotosuna bakıp"ayyy olamazz,sen kadder gösel bi gelin daha görmedimmm(Yalandı,görmüştüm,çünkü bendim!Ben çok güsel bi gelinidim))heykel kiminn,porselen kiminn olmuşunn iineciiim"didim içim kan ağlıyaraktan.Hatta duruu çakmasın diye feci salak ayaana da yattım ki bu eski bi kızılderili numarasıdır;P

Tabee bu adi iine hemençik gaza gelip benim tüm sorduum soruları cevaplandırdı ve ben hepiciini videoya aldım,o yazmazsa ben yazcektım çünküü.Video görüntüsünü biraz garip ve fazlasıyla hareketli bulabilirdiniz ama olsundu önemli olan genç ve güsel kalmak deelmiydi,uğruna tokatlanmayı bile göze alınmalıydı(şakkada şakkada şılap şulop)

Dedim "be eyyy insafsızz adii iine,bunları yazsana lan bloona,vatana millete hizmet etsene,blog haini hıyar"dedim,oh be idi,artık istediim gibi aazıma geleni söylebilir idim,çünkü tüm bilgileri almış idim,adi iineylen işim bitmiş idi.

Vee şimdi de bakarmısınızz,sankim kendisi kendi isteğiylen yazmış gibi size bilgi içeren bi kompösiziyon hazırlamış,ne adidir bu iine siz bilmezsiniz a dostlar,insana baarır,çaarır,büyük büyük konuşur,bilgisizliinizi,cahillinizi kafanıza fırlatır,Allah öğrenci milletine acımışta bunu örtmen yapmamışş.Allahımdan dilerim işşallahhh suratı bademin kabuu gibi olur,banu alkandan beter hale gelir,hep ööle porselen gibi kalceenı zannedip kasıyor ama 2 vakte kalmaz alaahımm elime düşşer işşallah"yalvarırım güsellik sırlarını sööle Biyo,ben yaptım sen yapma Biyoo,pokunu yiyim Biyoo,bana bi el ver Biyoo"diye ocaama düşşer,başka da bişiicikler dilemem Rabbimdennn.
Aminn.

Toplu İğne dedi ki...

allahın salaaaı, yurdumun belirsiz yerinden insanı; hain, cadı pisikopat kedi!ne kedisi ulen senden olsa olsa hep derim panter emel olur. aha işte aynen ilerde öyle yapıcam sana; "nihoohaaaa" gülüşüyle ile başlıycam senle olan her repliğime. o badem sütünü de ben biliyom senin nerene süeceğime. sen bi gel de izmire.:))) allah seni bilmiş de öğretmen yapmamış demişsin; allah korumuş öğrencileri demişsin; a be şuursuz bunak panter; babaannem benim, kız allah hiç acımamış o öğrencilere de beni çıkartmış karşılarına hayatlarının baharlarında :)) nihoooaaaaaahaaaa; kız ben üniversitede hocayım ya; allah kahretmesin bunak seni! bak bi nihooaaaa daha yapıyom sana. sen ilerde bi master, bi doktora patlat; düşersin belkim enim elime, işte o zaman nihohaaayı görücen sen. ya da senin çıtırlar belkim izmire gelirler üniversiteye. hahahaaaa; düşecen sen benim elime; badem kabuğunu o zaman göstercem ben sana; hain kedi!
dün msndeki video görüntülerinden dem vurmuşsun! söyliyim mi len ha, söyliyim miiiiii? çabuk bana son model bir toyota cip, pariste kocamla ikinci balayı için 10 günlük 2 kişilik tur (birinci sınıf olsun lütfen), düğünümde takmadığın altınımı (bilezik olsun), bi de nakit para yolla. nihoooaaaaaaaa. sonra görürsün sen şakkıdı çakkıdıyııı :))))))

vintage biscuit dedi ki...

hahahhahha
izin ver biraz daha gulmek istiyorum :))
olaylari super anlatiyortsun biliyomusun ...
her tur olayi hemde ...
bugunun yazisi budur :)))))hatta bi kere daha okuycam tutmayin beni kizlar :)))))

bilgiperisi dedi ki...

Sevgili topluiğne
ben de bir taze gelin olarak senden daha taze olmayayım bu makyöz faciasının kasaba versiyonunu yaşadım (biz de istanbul'da evlenmiycez diye tutturmuştuk da .. tabi gördük günümüzü sonra). Efenim ben de öğrendim ki Türk gelinlerinin japon gözlüsü makbulmüş .. bi de gözlerin ne kadar çok boyanırsa ne kadar koyu olursa o kadar iyiymiş. E şimdi Türkan Şorayın japonunu sen bir hayal et. Gece makyajının fotoğraflarda çıkabilmesi için ve 300 metre uzaktan sana bakanların makyajlı olduğunu görebilmeleri için mişşşş bütün bunlar. Sonuç makyaj gelinden önemlidir. Eh sen bu bilimsel açıklamayı kabul etmiyorsan tabi makyajını benim yaptığım gibi ablana yaptırabilirsin düğünde.(biz bi de kına yaptık da söylemesi ayıp başka bir güzel köyde ... abartmışız de mi ? e hiii biliyom:) Tabi bu arada etrafında daha önce gelin olmuş ve bunun acısını senden çıkartmak isteyen ve aynı nakaratları tekrarlayan bir güruha karşı çok sert ve çok kibar bir savaş vermen gerekecek.. Onlar :Japon gelin Japon gelin bizim gelin diye bağrırken!

Yine de seni tebrik ederim kendi makyaj malzemelerini kullandırabilmişsin .. ben başaramayınca çıldırmıştım .. benim uçuk pembe ve morlarım yerine çoook profesyonel ve bu yüzdeeen çook bilmiş hanım gözümün her tarafına sarılık olmuşum gibi bir simli sarı sürünce ağlamak istemiştim.. Amaa ağlayamazdım Niye mi? Makyajım akardı da ondan :)
Valla geçmiş olsun
Tekrar tebrikler

elma dedi ki...

ay Topluigneeee, ben hep Ebrugundesin makyozunu merak etmisimdiir:)!!! ben de istiyorum fotooo, ben de gorcem ben de gorceeem! bi de o badem yagimidir nedir mutlaka edinmek lazim, super biseymis o, gulsuyunu biliyordum ama bunu sayende ogrenmis olduk, sagolasin, tuttugun altin olsun insallah:)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

:))))

şeyda dedi ki...

Valla gülerken gözlerim sulandı, ne güzel anlatmışsın..
Ama merak ediyor insan canım değil mi, merak...:)) Ama anlatım süüpppppper...

crystalsdreams dedi ki...

badem gözlü güzel gelincik iğnecim(evet badem yağı süren badem gözlü olur:)), ne şanslı gelinmişin ulen sen,her geline kısmet olmaz o ebruuyu insan haline getiren makyöze denk gelmek! kızım benimki de kendi çapında iyi bi makyözdü ama bu senin ayşe hanımın tırnaa olamazdı leyn..bi de benimki gelin makyajı az olur çok olmaz diyip gayet naturel bi makyaj şeyetmişti,yani ben kendi yaptıım makyajla bile daha farkedilir olurdum..hoş Allaama bin şükür ebadımla gayet farkedilir bi gelindim ama makyaj önemli anacım..accık işkence çeker gibi olmuş olsan da süper olmuş bu makyöz abla..tez zamanda kendüsüyle tanışılaa..kızım badem yağını gül suyunu geç,accıh dedikodu alaydın ya sanat camiasından!

gazel vakti dedi ki...

Süper anlatmaışsın bizzat yaşadım sanki seninle banyoda o olayı.Kaaaveyi kapattı dedin falda baktımı bari.Çok güldüm doplum iğnem çoooook.

KUGUU dedi ki...

Ya Tİ, sen ne tatli seysin ya.

Toplu İğne dedi ki...

yahu vinticcım,
penguencim,
elmam,
aquacım,
şeydacım,
gristalim,
gazel vaktim
ve kuğucuuum,

inanır mısınız s.cam bu blog'un içine, bu 4. yazışım size

anasını sattığımın bilgisayarı mı blogu mu ne diyim yazıyorum yazıyorum bi sürü laf, login yapıyorum pat diye onay vermiyo. Ellerim yoruldu anacım size laf yetiştiricem diye.
Bu 4. kez yazışım; topunuza teşekkür eder, en yakın sürede japone gözlerimi gösteren muhteşem fotolarımdan bir demeti koyucam. aha da burdan söz veriyorum.
öpüldünüz