Cuma, Temmuz 27, 2007

YA O YA DA BEN!

Şimdi secret kitabı saçmalığını kaldırıyoruz bir tarafa ve anlatacaklarımı iyice dinliyoruz. Anlaştık mı?

Sabah yataktan kalkılıp koşturarak evden çıkılır. Araba fuara parkedilmek için fuarın ana giriş kapılarından birine bariyerin kalkması için bilet basılıp girilir. Buraya kadar tamam.

Fuarda park etmiş 1000in üzerinde araç vardır ve siz o esnada arabanızı park edeceğiniz sırada yaklaşık bir 100 araba daha aynı anda fuarın içinde park yeri bulmak için seyir halindedir. E buraya kadar da tamam değil mi?

Fuarda nerden çıktığı belirsiz kara bir sokak iti o kadar araba içinde nedense sadece benim araba tepki vermekte ve benim arabayı seyir halinde gördüğü anda havlayarak hırlayarak ve koşturarak arabamın üzerine atlamaktadır.

Sorun bu işte! Neden ben? Neden sadece benim arabam? İnanın bana fuarda tin tin 2.vitesle araba kullanırken bir anda uzaktan koşturarak üstüme bodozlama gelen o kara it benim ödümü patlatmakla kalmıyor, ona çarpıp ezmemek için ne yapacağımı direksiyonu nereye süreceğimi kestiremiyorum. Bana gülerek bakan, dalga geçen salak yayalar da cabası. Kesin bu hatun bu köpeğe çarpmıştır, köpek de unutmuyor falan diye düşünüyordur. Ama vallahi de billahi de o itle herhangi bir tanışıklığım yoktur.

Geçen gün arabayı parketmemle arabanın üstüne saldırdı hain it. Çıkamadım arabadan, süratle gazlayıp bulduğum güzelim park yerini boşaltıp abuk bir yerde (köpeğin arkamdan yetişemeyeceği) arabamı park etmek zorunda kaldım.

2 gün önce olanları anlatayım size… 13. Cuma filmi gibi yarabbim…
Sabah fuara girdim ofise en yakın yerde park yeri buldum diye sevinirken allahım gene o it. Çalılar arasından bir çıkışı var sanki Troy’da Aşil’i oynayan Brad’ Ya da uçan tekmemiz Cüneyt dedemiz. AHayvan uçtu resmen arabaya doğru. Ben de fuarın içinde en son 5. vitese geçtiğimi hatırlıyorum itten kaçmak için.

Aynı gün işten çıktım, tırsa tırsa otoparka gidiyorum. Yok it değil bu sefer! İt bana dğeil arabaya sarmış durumda çünkü. Fakat benim kuş fobimi bilenler bilir, özellikle de karga fobim. Allahım bu kadar mı korkulur kargadan? Sanırım ölümüm onlar yüzünden olacak. Ynai hasbel kader eve girseler veya kafama konsa ben kalpten giderim. O kadar korkuyorum yani. Bir baktım otoparkta arabamın tam önünde 2 tane zifiri kara karga. Hayvanlarda bir gaga var aynı kaptan kanca. Hayır o kadar araba var ne işiniz var benim arabamın tam önünde duracak? Hani dünyanın en zeki hayvanlarıydınız? Anlasanıza işte tırsıyorum sizden hatta 3,5 atıyorum. Yok, gidemedim yürüyemedim arabaya. Aptal aptal beklemeye başladım hani başka bir araba çıksa bunlar korkup kaçarlar, ya da birileri geçse belki onları yerler ben kurtulurum diye. 10 dakka bekledim kargalar da uyuzlandılar bana pis pis bakmaya başladılar, kocamı aradım, koca ben işten çıktım , eeee, otoparktayım, ben eve geldim sen nerde kaldın, ben binemiyorum arabaya hayatım, neden?, kargalarrrrr (avr.yakasında bir ara ata demirer kadın falcı rolündeydi hani, kargalaaarr diye bağırıyordu- işte aynı o efektle bağırdım), ee ne yaptılar sana dedi hain koca.. bişey yapmadılar arabanın önüne konmuşlar 2 tane, şimdi yakındır sabahki köpek de gelir tam olur dedim. O anda gökten uçan 2 karga daha kondu arabanın önüne, sanki barda takılıyor şerefsizler, bir ellerinde içkileri eksik…kocaaa, 4 oldular, aaaaa 7 oldular 2 tane daha geldi, ee yuuuhh ben ne bok yicem şimdi koca? E geri dön ofise o zaman. Nasıl yani ya, ne dicem ofistekilere, ama ben eve gelmek istiyorum….

Yarım saat kargaların altın gününün bitmesini bekledim, 1-2 araba geçince sittir olup gitti şerefsizler ben de bindim arabaya, fuarın kerbela kısmındaki kapısından köpeğe görünmemek üzere yol değiştirip çıktım. Eve geldim. Sitenin otoparkına arabayı parkettim. Nasıl bri cehennem sıcağı bu arada anlatamam.. asansöre bindim. Ve şaaaakkkk. Sigortalar attı. Kaldım mı asansörde?havalandırma durdu, cep telefonum çalışmadı, tam da arada kaldım, asansörün penceresi de gözükmüyor. Bastım imdat ziline. Duyan yok. Basıyorum basıyorum ve secret kitabının yazarı karıya (afedersiniz karı dedim) küfür ediyorum durmadan… bu kadar mı olur yahu diye… neyse dedim kapıcının çöp toplama saati geldi sanırım gelir yakında ve kurtarır beni. 10 dk. Oldu kimse gelmedi. Bağırmaya başladım, 1. kattan birileri duydu, çabuk kapıcı ufuğu çağırın, kurtarın beniii diye bağırdım. Ufuğu aradık karısı çıktı evde yok dediler dedi. 15 dakka mıydı toplam kaldığım süre bilemiyorum bana saatler geldi, o gün de hava 50 derece falan izmirde. Bu kadar boktan maceraları içeren bir gün yaşamadım ben arkadaşlar. Ufuk geldi beni hoppacık yaparak asansörden çıkarttı, meraklı bi sürü şapşal çocuk bizi alkışladı, ben de çocuklara çemkirdim orda öyle durcağınıza bulsaydınız ya ufuğu diye. Suratım al al olmuş şekilde eve girdim.

Var ya şu çalışan kadın olmak zor zenaat! Hele benim gibi fobi sahibi ve secret’a inanmayan bir çöl bedevisi olursanız…
Yazmıycaktım ama bu sabah o kara köpek gene karşıma çıktı. Sanırım ezicem o iti. Üzgünüm ben hayvanları acaip severim ama ya o ya ben. Bu fuar ikimizi kaldırmaz sayın okuyucu!

25 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Canım ya.

Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

Ay yok güleceğim H aha haaaa !

Adsız dedi ki...

Durib-i emsalki hikmet-ül-avamdır.
Lisanından sadır olduğu bir milletin mahiyyet-i efkarına delalet eder.Durub-i Emsal-i Osmaniyye ise cümleten manidardır
sıcaktan..Binanenalyh bunların
tabitat-ı müştemil maada ekserini
işbu mecmuaya elifha tertibi üzre
derceyledim sıcaktan..Arabi ve Farisi bazı mukabilleri tercemeleriyle durub-i emsali sıcak
Şecaat arz ederken merd-i Kıpti
sirkatin söyler sıcaktan..Kar-ı evvelde kişi akıbet-endiş gerek
sıcaki..Mihnet-i kendüye zevk etme-
dir alemde hüner.Takdir-i Huda
kuvvet-i bazu ile dönmez sıcakki
cok-u sıcak..

Bir şem'i ki Hak yaka cihan üflese
sönmez.Hazret-i Allah efendi
fatih-ül-ebvaptır sıcaktan.

Sincerely Yours,Fadima (NY)

Toplu İğne dedi ki...

aslıcım, sen gül gül bakalım.ilerde popomda diş izi olursa veya kafamda gaga izleri olursa görürsün! korkuyorum kızım ne yapayım?

sayın fadima, malesef neyden bahsettiğiniz hakkında hiçbir fikrim yok. Uzun yazınızı sanıyorum latin harfleri kullanarak arapça-farsça karışık yazmışsınız. Kapanışı da ingilizce yapmışsınız. Ben öz be öz türk olduğum için anadilim de türkçe. Eğer türkçe biliyorsanız türkçe yorum bırakırsanız belki de sizi cevaplandırabilirim.
Saygılarımla T.İgne (IZM)

Adsız dedi ki...

Dear Tİ.
no turkısh no turkısh.excuse me,
but you must learn arabian .ıf you don't you yasamayas ın turkey now.
do you understand me what ı mean?
o ı hoppe ıt's tıme to learn the language of arabıan now.I made two
yırtmacs moda ın usa now.not turkuaz,ıt's black please,ok?
Best regards.Fadima (NY)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Sizin arabanızın renginde bir araba çarpmıştır o köpeğe.. benim de başıma geldi bi kez..

bütün bu olayların üzerine bir de asansörde kalmanız kötü olmuş vallahi.. neyse geçmiş olsun..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

arkadaş yarı ingilizce yarı türkçe yırtmacı mı beğenmemiş yoksa turkuaz rengini mi.. maşallah türkçe bilmiyo ama en incesinden türkçeyi anlayabiliyoo..(fatıma dan bahsediyorum)

uykucu dedi ki...

valla kusura bakma gülmekten yerlere yattım .kargalar altın günü yaptılar demek arabanın üstünde.köpek konusuda benim kabusumdur ben arabayı satar, iş yerinide değiştirirdim heralde böyle bir durumda. sana bravo 5. vitesle kaçabiliyorsun:))
dikkat fatımada yeni belan olmasın:::))))

Toplu İğne dedi ki...

sayın fatima hanım, sanırım siz türkçe anlar ama konuşamaz bir blog anonimisiniz. ancak malesef ben sizinle iletişim kuramam. çünkü benim sıfır ingilizcem var. sizin neyden bahsettiğinizi hiç anlamıyorum. Sizin maşallahınız var arapçayı latin harfiyle yazıyorsunuz, benim yazdığım türkçeyi anlayıp bi de ingilizce cevaplayabiliyorsunuz. Ama ben sizinle yarışamam. Benim yabancı bilgim sıfır. size layık bir blog yazarı değilm ben. lütfen başka blog yazarlarına yönelin.
saygılar

yanlızlar kraliçecim, ben de öyle tahmin ediyorum iyi de salak köpeğin düşünmesi lazım, yahu bu fuarda da amma çok metalik araç var, bana hangisi çarptı acaba, gidip bir koklayayayım en iyisi falan diye düşünmez mi yahu? hani bu it familyası süper ötesi bir içgüdüye sahipti? anlasın artık işte, ben o değilim ama yakında katili olabilirim.

ya figencim; karga olayında ne yapacağım bilemiyorum . Son bir senedir fuarın içinde acaip karga sayısı arttı.eskiden hiç yoktu. hatta geçen aylarda eşim anlattı, kordonda arkadaşlarıyla oturup bira içerlerken bir karga havadan pike yapıp eşiminm kafasınba dalmış gagalamış o an masadaki herkes şok tabi, sonra menüyü fırlatmışalr kargaya da gitmiş. şimdi bunu duyan ben, kordona gider miyim?
bu arada uyarın için teşekkür ederim figencim. İkinci çaki vakası olabilir. Çaki kim mi? aslı ve gayriyeye sorabilirsin.

Pel dedi ki...

sevgili topluiğne
gerçekten süpersin! yani başına gelenleri kastetmiyorum tabii ama başına gelenleri anlatma becerine hayranım, gülmekten gözlerimden yaşlar geldi zira. allah hayırlara çıkarsın, ne diyeyim. kargalardan ve köpeklerden uzak, bol park yerli günler dilerim.

enne dedi ki...

Vallahi ben eve girince de suların kesik olmasını bekledim:) inan ki daha fazla gülmek için değil. Seninle birlikte kahrolmak için. (İnandırıcıyımdır böyle). Kargalar konusunda birşey diyemem ama hani köpekler için bir cihaz var, düğmesine basında bizim duyamadığımız (belki bazıları duyuyordur diyeceğim ama kaba olacak) ama hayvanları kaçıran bir ses çıkarıyor, alsana ondan bir tane. Zavallı köpeğe de yazık, sana da şekerim. Bu cihaz burada Karfurda satılıyor ama İzmir'de bilemiyorum. Sen bulursun onu, gerekirse buraya bile gelirsin korkarım:)))

Daha sık yaz.

Adsız dedi ki...

Karga olayı fena ya bende tırsarım. Pel'in anlattıklarından sonra kordon'da bira içmekten de tırsarım.
harbiden 13.cuma olmuş sana Tİ gelmiş geçmiş olsun diyelim
Köpek için tek çare ya köpek düdüğü veterinere sormak lazım yada eğitmenlere yada aynı frekansata sesi veren bi aygıt var şu digital ateş ölcerlere benziyor bi arkadaş yurtdışından getirmişti buralarda var mı bilemiyoyum çaresi veya sabah akşam çanta yiyebileceği bişi koy seni ısırmasın :P
şimal

KUGUU dedi ki...

13.cuma ha:))
Ama senin senaryon daha iyiymis. En azindan o filmden ciktigimizda hepimizin surati bembeyazdi, oysa senin yazindan sonra agzimi kulaklarimdan zor toparlar durumdaym...

Sanem dedi ki...

Hah! Bir karga fobisi olan daha. Bir beni biliyordum etrafimda onlardan tirsan.

grkm dedi ki...

geçmiş olsun gerçekten ama biliyorumki geçmiyor bende haftada en az 2 3 kere böyle günler yaşıyorum.acaba secreta inanmıyoruz diye lanetlenmiş olabilirmiyiz.bende talihsizliğin istanbul şubesi olduğumu düşünürdüm.birleşip anti secret derneği falanmı kursak

ERDIL dedi ki...

TI kardesim köpek icin sögliyecek
bir lafim yok aranizda bir bag kurulmus bakalim sans kimden yana; araba degilde bunu kokuya bagliyabilirim "parfüm".Tek care 5.nci vites.
Kargalara gelince bak orada dur kendi aralarinda olduklari müddetce
tehlike yok eger biri ile dalga gecmeye kalkarlarsa tehlike orada.
3 liyerek günü kurtarmissin.Ya tam kapinin önüne geldigin zaman evin anahtarini is yerinde unutmus olsaydin.Sil bastan.
Her sey bir kenara yasam bir mizah onu bu kadar güzel anlatabilmek bir baska güzel.
Saygilar.

bgm dedi ki...

Tİ, sen atraksşyonların kadınısın kesin! ve ileride kitap yazıp bu anılarla, secret gibi patlayacaksın. :))

Toplu İğne dedi ki...

pelcim, teşekkür ederim.her tür komik macera itinayla başıma gelebilir ve geliyor da zaten. gerçekten hergün oturup başıma gelenleri yazsam komik ötesi bir kitap olabilir :))

ennecim, yok sular kesik değildi. yani henüz. bekliyoruz o da yakındır . o köpek kaçıran cihazı duydum ben de. sanırım almak lazım. kargalar için asıl lazım. köpeği aştım ben. arabaya havlayıp atlıyor ne de olsa. ama yürüken karşıma çıksa gene aynı aksiyonu yapar mı bana? sanırım bunu denemeye bile korkarım :)) olur daha sık yazmaya çalışıcam :))

sevgili şimal, kordona gidemiyoum epeydir kocamın kafasına hain bir karga pike yapıp kafasını gagaladığından beri.. köpek aygıtını buldurmam lazım evet :)

kuğucumm, ha haa ben 13. cumayı çeksem sanırım scarry movie filmi gibi bir şey çıkar. baş kahraman ben; herşey benim başıma gelir, ölmem ama çok çekerim filmde kesin :))

sanemcim, ciddi misin? valla ben de bir ben korkuyorum sanıyorusdum, kesin bir anti karga grubu oluşturalım

Toplu İğne dedi ki...

grkmcim çok teşekkürler.köpek hala kabusum olmaya devam ediyor. dediğim gibi sanırım ezicem onu. ama secret bende tutmadı, saçma geldi, kitap yazarına yarayan bişey olduğu kesin de..:)))

erdil babacım, yapmayın yahu? bu kargalar ya benimle de dalga geçmeye karar verirlerse? hapı yuttum o halde! ben kalp krizi geçiririm açıkçası... ama haklısınız yaşam bir mizah ve ben de malesef başıma gelen olaylarla bu mizahın hep göbeğinde oluyorum :))anlatımımı beğendiğiniz için de ayrıca çok teşekkür ederim.

bgmcim, valla olur mu olur? ben de abuk maceralarımı yazayım, nasıl secret kitabı elimde patladı olsun ismi de.. ha haa haaa

Tanya's dedi ki...

Iiiine...çok güldüm...küçükken Alfred Hitchcock'un kuşlar filmini seyretmiş olabilir misin? Bizim jenerasyonun kuş korkusu budur. (en azından benimki)..evd eo muhabbet kuşlarını salarlarda aman ne güzel uçuyor derler ya..o anlar banim bittiğim anlardır.

tospağ dedi ki...

Hahahah:D
Heralde hiç bugün güldüğüm kadar gülmemişimdir:)))
Nası bi gündü o ya:)))Aynı günde o kadar atraksiyon:)))

Bana kalırsa o it senin jantlara takmıştır kafayı.Böyle dönerken güzel oluyodur onlar:))

Nakhar dedi ki...

akşamın kör saati aylak aylak yeni bloglarda dolaşırken sevdiği sıdıka tiplemesini görünce dur bi yazı okuyayım dedim... saat 22:30 dan beri gülüyorum durmadan... kargaların altın gününe mi yanarsın yoksa uğursuz kara köpeğe mi... bence uzlaşmaya bak çikolata yedir hergün zehirleniyormuş köpek... adını karabaş koy... süpersin bende secrettan sonra mutluluk paçalarımdan akacak sanırdım olmadı depresif olunca insan :)

ama çok iyi geldi bol bol seratonin salgıladım sayende :)

Toplu İğne dedi ki...

Tanyacım evet o filmi seyrettşn, hatta martı adası diye de bi dizi vardı, adaya düşen kadıncağızın gözlerini oyuyorlardı.. bırrrrr, yok ama ben kuştan daha da küçükken korkuyrodum bilemiyorum bu fobi nerden başladı? düşün muhabbet kuşundan bile korkarım ben. hele bazı evlerinde muhabbet kuşu besleyenler kuşu salmazlar mı? o ev benim için asla ama asla girilmeyecek bir ev-yasaklı ev olur..ben de seni çok iyi anlıyorum yani :))

sevgili tosbacım, :)) olabilir jantlara sarmış bir köpek! ama yok hala beni gördüğünde saldırıyor o it. kafayı taktım ezicem onu.

sevgili nakhar, ben de sıdıkaya bayılırım,zamanında en sevdiğim karikatür tiplemesiydi (muhlis beyden sonra) o yüzden kendime avatar olarak seçmiştim. ahaa haaaa çikolata vermek köpekleri öldürüyor mu dedin? ee süper! ben hergün yanıma çikolata alıp o siyah iti besliyim belli mi olur belki uğraşmaz benle, belki de kanka oluruz :))

Nakhar dedi ki...

kanka olup vicdan azabı çekersin sonra bir kere ülker gofret versen kafi gelir..

ondan sonra görme kuyruk sallar hev hev olur havlamaları :)

a dedi ki...

merhabalar.ben de kopek kovucu ararken yazinizla karsilastim ve sizinle.
sidika' yi da cok severim ayrica : )

neyse. ben de bugun apartmanda taktaktaktak.....tirrrrrrrrrr....zooooorrrrt. taktaktaktaktaktak...zirrrrr.tirrr...sesleriyle uyandim. muzik actim, olmuyor. bisilerle ilgilendim,konsantre olamadim.cildiricam.saatlerce sabrettim.bekledim bu biticek diye. sonra bi cikip hava alayim,yol ustunde de bu evini yikan yapanlara birkac laf edeyim dedim,giyindim, tam kapidayim. ses kesildi.
hadi ciktim,yuruyorum.
sahile indim. 2 kopek taa karsi kaldirimda bi kopege havliyolardi.
ben de uzaktayim.isigin yanmasini bekliyorum.bu 2si bana dogru kostu. biri aniden DURUP DURURKEN geldi bacagimi ısırdı! simdi korkutmak olmasin ama dis gecirdi yani .
yarin hastaneye gidicem,asi olucam.
boyle sacma bi gundu benimki de.
oooof of.

Adsız dedi ki...

sen sıkı bi banyo yap