Salı, Eylül 05, 2006

Madem nostaljik takılıyorum ve madem herkesin hoşuna gitti...

O halde yaklaşın da size ergenken başıma gelen o dönemin cumhurbaşkanı ile aramda geçen komedyayı anlatayım:

Şimdi bendeniz lise 1’de izmir özel türk kolejinde bir bebeyim… öğrenciliğin en belalı sınıfıdır lise 1. çünkü o güne kadar fen bilgisinden başka pozitif bilim mertebesine eren bir ders görmemişken, lise 1 e başlar başlamaz; fizik, kimya ve biyoloji görürsünüz. Boru değil; fizik…kimya…. İsimleri bile insanda soğuk rüzgarlar estirir. Sen daha fotosentez, fasülye yetiştirme ve havuz problemlerindeyken; birden hocanın biri gelir sana yüzlerce kimyasal element simgesini ezberlemen gerektiğini söyler; sen de zıngadanak kalırsın elindeki listeye… Ama hani fasülye koyuyoduk pamuğa, hani akşam evde çiçek beslemiyoduk karbondikoksit çıkarıyorlar diye, balkona koyuyorduk? Şimdi ben nasıl ezberliyeyim o karbondioksit dalgasının di-oksit olunca ne b.k oluyo; mono-oksit olunca ne menem bişey oluyo?

Neyse bu tür bir travmayla lise sıralarına oturunca zaten ergenlik olayından duygular ve hormonlar sapıtmış; bir de egzantirik dersler de cabası (ha bi de egzantirik mil diye bir şey vardı; hatırladınız mı siz de? Neye yarardı o, bakın o da ayrı bir konu). Neyse işte vektörler, hız ve ivmeler; kimyasal formüller ve laboratuar denemeleri (sanki Hawking olucam anasını satiyim!!!) derken bizim sınıf da komple ya dingil ya da ebleh ötesi.. Sıfırız yani; nasıl anlatsam size: hani örövizyonda "vaya moni- o pua; sayprıss, dö pua"; şeklinde biz de ziroooyuz.

Sınıf yıkılıyo. Verdikleri fizik hocası o yıl üniversiteden mezun olmuş, domatesi görse kavun sanacak bir gerzek. Biz de o dönemlerde üniv. mezunlarını matah bir şey sanıp gözümüzde büyütüyoruz. Şimdi karşıma bir kız çıksa ve ben yeni üniv. mezunuyum dese zor iş veririm ona; ama özel okul işte, almışlar kızcağızı karşımıza çıkarmışlar, sınıf dedim ya yıkılıyo. Hem sıfırdan hem de lagalugadan. Kızcağızı dinleyen yok. Böyle boyun damarları feriştahın mükreminle ilgili fentezilerini okurkenki gibi şişiyor bağırmaktan. Düşünsenize ilk kez fizik dersini alıyorsunuz hayatınızda; ya anlayıp seversin ya da hiç anlamayıp nefret edersin. Aslında bir dersi sevdirmek ne kadar çok önemli. Hayatının yönü değişecek resmen! Biz komple sıfır ve bir notlarını alarak okul rekoru kırıyoruz. Kadın bize kıl, biz de ona. Hisler karşılıklı yani:) Bir inek var yalnız sınıfta; onun da babası hocaydı okulda; o 4 alıyor bu fizikçiden; ama o da 10 üstünden. Bizde komple tık yok anlıyacağınız. Benim gibi bir "inek" ise 1 aldı düşünün bende yarattığı infiali!

Günlerden bir gün okula geliyorum anaaa, heryer polis arabası kaplı, bayraklarla donanmış, okul kantini pür-ü pak; tostlar camekana girmiş her nasılsa, kırtasiyeci bile takım elbiseler giyip camlarını temizliyo; berhudar ol turan amcacım, elin değmişken bizim sınıfa da bir el atsana demiştim adama da elindeki toz beziyle tittir git demişti :) Sınıfa bir girdim ana hoca içerde; e ben erken gelmiştim oysa; neyse girdik içeri fizikçinin üstünde daha önce sadece doktorlarda gördüğüm önlük vardı. Ay ben de bu bazı bölüm öğretmenlerinin beyaz önlük giymesini aslında doktor olamama kompleksine bağlarım. Yani ne alakan var senin beyaz önlükle? Alt tarafı 45 dakikalık 1 derse giriyorsun ya da üst üste 2 ders versen yaklaşık 1,5 saat. Sanki saatler boyu patoloji laboratuarında çalışacaksın! Nedir bu kompleks! Giymiş hatun beyaz önlüğü ellerini oynata oynata, damarlar gene şiş vaziyette bir şeyler anlatıyor. Allahtan dalmış beni fark etmedi, tam oturdum sınıf hürraaa kalktı. Dedim yanımdaki arkadaşıma; hayrola, yolculuk nereye, dedi laboratuara.. anaa dedim napacaz kız biz orda? Dedi deney yapıcakmışız. Ne deneyi dedim, bilmeeem dedi, hoca öyle dedi. Dedim biliyomusun dışarıda bi sürü polis arabası var, hırsız mı var acaba okulda? Dedi arkadaşım aman belki bu kadını alırlar da götürürler dedi. Biz ıkıl ıkıl çıktık okul yokuşunu laboratuarı yapmışlar sibirya’da! Asansör de yok girdik sibiryadaki öbür binanın çıktık 4. katına;
Allahım allahım bu nasıl bir yer böyle; her yer bal dök yala; bembeyaz buz gibi, anam anam klimaları da açmışlar, masalar beyazzz; güzeeel üstüne 05’le "T.İ. x’i seviyo" yazabilirim diye düşündüm tabi. Hoca söz aldı; çocuklar bu günkü dersimizi eeee, şeeey burada yapıyoruz
T.İ: neden hocam (zaten benim konuşmamam ve sormamam imkansızdı tahmin edersiniz, ama kadın bana kıl, çünkü ben kadının anlattıklarından zerre kadar anlamıyorum ve çata çat kadına anlamadığımı ama sınıfın da anlamadığından yola çıkarsak kendisinin konuyu iyi anlatamadığını söylüyorum)
Fizikçi: bugün deney yapıcaz
T.İ.: ne deneyi hocam?
Fizikçi beni kaale bile almadan “hem bugün önemli bir misafirimiz var okulda, aldığımız duyumlara göre laboratuarları da ziyaret edecekmiş, onun için konuşanı gebertirim, T.İ. kapa çeneni sen de; karalama o beyaz masayı! Neyse çocuklar konuşmak yasak, ziyaretçi gelirse sorduğu sorulara adam gibi cevap verin yoksa sınıfta bırakırım, çıtınız çıkmıycak, duydunuz mu?
Tüm sınıf: evet hocaaaaam
T.İ.: hocam ben okula gelirken okul çevresi polis kaynıyordu, hırsız mı girmiş bizim okula?
Sınıfta uğultu kopar bir anda; “aaa lalenin cüzdenı kaybolmuştu, hakanın da rotring kalemi; kesin onlar için geldiler", "yok burcunun kolyesi çalınmış”, “kolye takmak yasak, getirmeseydi o salak da”,
Fizikçi: eliyle masaya vurmuştu kadın, çaat çaat, çaaaat kapatın çeneniiiziiii diye bağırıken
Ahaaa, kapı zınk diye açıldı; annneeeee;
İçeri okul müdürü, okulun sahibi, bölüm başkanları, tanımadığım 1 sürü takım elbiseli adam, sivil görünümlü ama haşin bakışlı 1 sürü amca ve de askerler vardı. Tabi ben ne biliyim, hangisi hangi rütbede; tüm balalar hazırolda toplaştık orta yere. Fizikçinin surat kıpkırmızı damarlar gene bambu çubuğu gibi şişmiş; anam diyorum ben bu beyaz saçlı akça pakça amcayı tanıyorum; anaaaa anaaaaa, bu buuu buu cumhurbaşkanı; bir apoletleri eksik netekim!
Cumhurbaşkanı fizikçiye doğru sorar: hocam iyi dersler, dersimiz nedir?
İşte benim koptuğum ilk an budur arkadaşlar. Dersimiz nedir sorusu… şimdi beden dersi desen olmaz, din ve ahlak desen hiç olmaz malum laboratuar ortamı:) , Türkçe desen hiç olmaz.. anacım hangi derste olabiliriz ki? Ya kimyadır ya da fizik..neyse germeyelim ortamı:
Fizikçi: fizik dersi hocam
Ne hocası? Adam cumhurbaşkanı, sen kalkmış adama hocam diyorsun be kadın! Hemen içeriye tıkın..
(şimdi burada araya giriyorum ama ben o esnada bunları kafamdan hakketten geçiriyorum; iç sesleri yani; ne kadar normal olduğumu anlayın diye yazıyorum)
CB: aferin, aferin, fizik bir milletin itici gücüdür. Pozitif ilimlerde ne kadar başarılı olursak ülkemiz dünyada o kadar ileriye gidecektir
(hadi leeeeeyyynnnn diyorum burada ama içimden..sıkıysa bağır değil mi- hahaaaa)
CB: nasıl sınıfımızın durumu? Haylazlar mı?
Fizikçi: süper hepsi hocam (ya ne hocası yahuuu? Azıcık baksana okulun sahibinin çakmak çakmak olmuş gözlerine; o adam hoca deeğiiiilll), çok seviyorlar bu dersi
CB: e o zaman hepsinin notları da süperdir netekim.. değil mi hocam?
Fizikçi: evet efendim iyi durumları…(hadi len, nerde iyi; sıçtık şimdi adam kalkıp birimize 1 şey sorsa diye fısıldadım ben arkadaşıma, arkadaşım da dedi ki sen sınıfa geç girdin ya… eeee? İşte hoca dedi ki gelecek kişi sorarsa herkes iyi diyecek notlarını dedi. Hadi len manyak dedim, adam anlar kızım; hepimiz spor toto gibiyiz, valla benden söylemesi dedi…)
Fizikçi: hepsi ilk kez fizik dersi almalarına rağmen çok ısındılar dersime. (vayy yalaka)
CB: Hadi yav; e desene hepsi cevher bu çocukların pek, bakalım içlerinde fiziği en iyi olan kim? Evladım hanginizin fiziği 10?
Tııssssss.. ses yok
CB: 9 alan? Tısssssssssss
CB: 8?, 7?, 6?
Hep aynı ses Tısssssssssssssssssss
CB: yahu 5 alanda mı yok bu sınıfta netekim?
Fizikçi var ya, suratı oldu yerli domates. Boynundaki damarlar çatladı çatlıyacak…biz de kıpkırmızıyız, sıçtık, rezil olduk dedik. Okul müdürü ve saz arkadaşlarının yüzünde de olayı toparlamak için sinirli bir sırıtış hakim. Hepsi heh heee heee yapıyorlar.
CB: e yahu hepsi 5lik bunların demek ha? E peki 1 alan var mı içinizde?

Ve işte benim bittiğim an o andır arkadaşlar!! Hem de ne bitmek. Sıfırı tükettiğim an; yer yarılası içeri giresim dediğim an; yar saçların lüle lüle T.İ. sana güle güle denilesi an; hayatın bittiği yer; toprak altına gömülesi andır işte o an…
CB tekrarlar: evet çocuklar 1 alan yok mu içiniz de?
Hayır şimdi madem böyle tüm sınıf yalan söylüyor, susuyor; sen ne çıkıyorsun delik dondan değil mi? Sana ne? CB senin 1 notu alan salaklardan birini olduğunu bilse eline ne geçecek? Alt tarafı fizikçi senden nefret edecek ve sınıfta bırakacak… neden çıkıyorsun ortaya don kişot gibi… yok T.İ illa ki konuşacak..doğrucu Davut ya!
C.B: sen misin 1 alan, gel bakaym, çık sen şöyle bir öne
T.İ. ehi ehi ehi..o benim.. (ulan hesapta bu yoktu.. niye beni ortaya çıkardı bu adam şimdi..allaaah, hocanın ve müdürün surata bak; haha, resmen kıyma mı külbastı mı ezme mi yoksa karnıyarık mı istersin diye bakıyorlar) sayın cumhurbaşkanım o 1 alan benim efendim (yiğitliğe de bok sürdürmüyorum yalnız:) hani fizikçiye de bir CB ile öyle değil böyle konuşulur mesajını da veriyorum; hem de türk çocuğu doğru olmalıdır, yalan söylememelidir mesajı veriyorum..aferin T.İ iyi gidiyosun kızım… ayyy yanlız tek kötü şey x’e de rezil oldum.. nah çıkar şimdi o benle)
C.B. ay sen akıllı bi şeye de benziyorsun maşallah gözlere bak, neden evledım 1 aldın
T.İ: efendim 1 alan sırf ben değilim ki tüm sınıf 1 alıyoruz biz. (kadının suratını ve boynundaki damarları görmeliydiniz, gözleri beni öldürmek için can atıyordu)
C.B: öğretmen hanım, siz az evvel hepsi çok iyi diyordunuz, e bu çocuk hepimiz 1 alıyoruz diyor netekim; ne demek oluyor bu?
Fizikçi: Hocam bakmayın siz ona, kendisi 1 alan öğrencimizdir; heh heee; ben onu uyarmıştım yavrum herkes içinde küçük düşmesin diye ama sınıfın diğerlerini nerden bilecek o küçücük çocuk; herkesin notları gayet güzel ama bu kızımız fizikten uzak biri. Tabi bu sene değerlendiricez hepsini, merakı olmayanları sosyal bölüme..

Bakar mısınız yahu, kadın beni resmen harcadı, ben; T.İ.; kalır mıyım sizce bunun altında? Bittin kadın sen!
C.B bana dönerek (halen laboratuarın ortasında ayaktayız bu arada; ben aynalı sazan da halkanın ortasında; karşımda CB ile baş başa) “evladım peki biyolojin kaç senin?” ben gururla boynumu kaldırıp (hani cem yılmaz skeçlerinde salak çocuk taklitleri vardır ya, hazırolda ve baş dik hafif yukarı kalkık büyüklere cevap verir, işte aynı o duruştayım) ben “8” dedim…
CB: aferim aferim; peki kimyan kaç? “altıııııı” diye bağırdım. CB: “eee bu da fena değil. İngilizcen?” T.İ.:oonnnnnn dedim bağırarak. Sanki CB benim aklanmamı istiyor gibiydi, sanki hocalarım dahil herkese benim bir embesil olmadığımı kanıtlamak ister gibiydi. C.B:” peki evladım edebiyatın kaç senin? Benim tavan yaptığım alanlara geliyorduk hızla.. “onnnnnn”, “aferim kızıma, tarih ve inkilap?” “onnnnnnnnn” ay ne bağırarak söylemiştim.. fizikten 1’i tıslayarak onları da bağıra bağıra :)))
C.B: eee bu evladımız çalışkanmış, aptal değilmiş yahuuuu.. öğretmen hanım kızımızın fiziği kötü, 1 alıyormuş ama bakın diğer derslerinde çok başarılı netekim.
Fizikçi: hocam bir tek onun notı 1; diğerlerinin çok iyi…
Zııırrrrrrrrrrrrrr..

Tenefüs zilinin sesini duydunuz arkadaşlar; haydi ders bitti; PAYDOSSSS; HADİ İKİLEYİN DERS BİTTİ DİYORUM .. BAK HALA OKUYO…BU KADARRR, YORULDUMMMM BE!
SONRA NE Mİ OLDU? EBENİN ŞEYİ OLDU! KALDIM TABİ O SENE BÜTÜNLEMEYE FİZİKTEN. TAKDİR ALAMADIM O KADIN YÜZÜNDEN..NEYSE ANNEM ADAM GİBİ BİR FİZİK HOCASI BULDU EVE. ADAM 1 AY GELDİ BEN 10’LA GEÇTİM FİZİKTEN DE APTAL OLMADIĞIMI HERKES GÖRDÜ! PÖÖÖHHHH

26 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Ay aya ay

Ben öldüm, bittim, gözlerimden yaş geldi

Yok böyle bir şey.

Bir yandan da okul canlandı gözümde, o ayrı bir hikaye konusuydu, hele ki tarihinde okula renkli çoraplarla gelip orayı eski okulu gibi zanneden ve törende yüzlerce lacivert çorap arasında sırıtan benim için.

Benim de spor ayakkabılarım çalınmıştı yaaa. E tabii sokakların arsına okul serpiştirirsen ipini koparan girer içeri.

cenebaz dedi ki...

İntikamın süper olmuş. Umarım o fizikçi de senin bu postunu okur da ikinci kez nasıl intikamını aldığını görür. Zaten kocaaa netekim'e hocam dediği an bitmiş o da, senin yaptıkların da üstüne tuz biber olmuş. Ooohh,ellerine, dillerine sağlık. (Ay ne hınç birikmiş içimde hocalara karşı, di mi?)

Adsız dedi ki...

Şuan işyerindeyim,içim bayılmışken açılsın diye bloguna girdim,kendi kendime sesli gülen bir tip ben. Okuyorum okuyorum gülüyorum, koptum. Süperrrsin süperrr. Çok iyi geldi. Karşımdaki de bön bön bakiyor ne yapiyor bu diye.
dostun, sevgülün..

KUGUU dedi ki...

Supersin Tİ netekim. Blog postlari dersinde yildizli 10 sana:))

halkla ilişkilerci dedi ki...

çok tatlı bir hikayeymiş. anlatmamıştın daha önce. blog mesajın için teşekkür ederim tatlım.

crystalsdreams dedi ki...

fizikçi bizim iğnenin nasıl bir değer olduğunu bilememiş de cevabını en güzelinden alıvermiş netekim:)
kızım süper düper bir anı,hehehehe,bir cumhurbaşkanının dilinden ancak t.i anlar,helal olsun çocuum,adam olcek çocuk işte bak teee o zamandan belliymiş:)
bayıldım cicim,nostaljiye devam derim:)

Deadora dedi ki...

t.i. alem kizsin dogrusu :) ama süper bir ani olmus.. moderne karsiyiz nostaljiye asigiz ;)
devam devam yaz sen eskilerden..

Asortik Krep dedi ki...

Sayın cumhurbaşkanım demene bayıldım..o zamandan halkla ilişkiler 10 muş zaten..
Birde seneyi o öğretmenle tamamlamanıza da şaştım..

enne dedi ki...

Ben de Netekim'in kadına "hocam" demesine bayıldım.

Adsız dedi ki...

nostaljiyi seviyoruz :)) çok komik bir anı :))

vintage biscuit dedi ki...

bak hasta hasta güldürdün beni :)))))
süperdi :)

Toplu İğne dedi ki...

aslıcım evet eminim senin çok güldüğünde çünkü bu postu attığımda mnsde sana haber verdiğimde sen daha orda okurken kopmuştun :)) valla ofisten atacaklar seni, bu kız deli diye :) ayrıca lisede belli bir dönem beraber okumuşuz da valla o da ilginç; ben de senin çoraplara güldüm, surat ifaden canlandı birden hayalimde :)

ya çenebazcım, aslında olan asıl bana oldu; rezil rüsva oluyorsun 40 kişilik sınıfın içinde, hocan senden artık nefret ediyor, okul yönetimi de,ama ben en çok CBnin üzerinde bırakmış olduğum izlenime çok üzülmüştüm. sanki adam hatırlayacakmış gibi; evet izmirde bir g.zekalı kız vardı fiziki 1'di, ülkeyi bunlar kurtaracak sanki dermiş gibi üzülmüştüm.

canım anonimcim, yani kotorokcum, sevgülüm; beğendiğine sevindim, tahmin edebiliyorum karşında uyuz uyuz oturan o salaıı. istersen bir gün onu da yazayım kız; ya da senle komik bir maceramızı..ben gaza geldim, muazzez ersoy gibi nostalji 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 şeklinde yazı yazıcam :))

sağol kuğucum.. netekim bu verdiğin yıldızlı pekiyi'yi hiç unutmayacağım. duvarıma astım bile :)) bu arada bjklı yavrumuz hayırlı uğurlu olsun; patileri ve burnundan öperim...

ferahcım, valla ben bu konuyu aslında kimseye anlatmadım hahaaa. kime anlatabilirsin ki böyle bir şeyi? hey biliyorumusunuz ben eski CB'ye fizikten 1 aldığımı söyledimi fizikçi de beni sınıfta bıraktı. valla çok zor anlatılması bu mevzunun.. ben ancak bunu benim gibi çatlak olanlara anlatabilirim, onlar da blogculaar, aha bak hepsi anladı işte beni, ayıplamadı, anladı :)))

Toplu İğne dedi ki...

gristalim, bi danem, meral tamerim, şükrü kızılotum :) valla helal olsun di mi.. kız kaldım ama bütünlemeye o sene.hep takdirli geçen kız büt.e kaldı. psikolojim bozuldu o sene.aklımda bi de hep CB'nin benim hakkımdaki izlenimleri var, adam 1 saat içinde unutmuştur eminim.. acaba benim için ne düşünmüştür fikri beni 1 yıl oyaladı. adam her tvye çıktığında halk konuşması falana ya da röp. verdiğinde sanki benden bahsedecekmiş gibiyidi, yemin ederim oturup korkuyla beklerdim, aha şimdi söyliycek, "milli eğitim ayaklar altında, bakın hiç unutmam izmirde bir salak öğrenci vardı, fizikten 1 almıştı, hem de tüm sınıf 10 o sadee 1..zavallı yani. bi de bunu söylemişti herkes iinde..rezalet yani..eğitim sistemimiz felaket" düşünebiliyor musun grisdalim? ben bu konuyu uzun müddet atlamadım, kaldı bende izleri :(((

dea'm, tamam güzelim, sen iste ben yazarım gene nostalci... hafızamda geriye attığım pekçok travma var benim, aralarsam bulurum ve emin ol çok komiklerdir

asortikçim, sorma pek bilirim öyle protokol yalakalıklarını :)) bi de bu bildiğimden kendime fayda yaratabilsem ne ala :)) 1 seneyi aynı örtmenle tamamladık valla, kadın ahd etti yatır gii çöreklendi başıma; illa zindan edecek okulu başıma..küçük düşürdük ya haspayı :))

Toplu İğne dedi ki...

enne'cim, ne dersindeyiz sorusunu da hor görme ama; o da ok başarılı bir sualdir netekim; laboratuvarda sorulan böyle bir müstesna soruyu ayakta alkışlarım ben:)

turkankacım; ben size nostalcinin en alalarını yapıcam; ben de sakarlık ve salaklık çok var çünkü.

vintıçım, kız geçmiş olsun; ne oldu, o kadar suda kalırsan, deniz, plaj, biiç yaparsan olacağı buydu işte. haydi git şimdi dumdumun yanına, sarsın seni patileriyle, sıcak tutsun; iyi gelir

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

:))) bende hiç sevmiyorum beyaz önlük giymeyi üstüm basım tebesir tozu oluyor amaaaann olsun

Adsız dedi ki...

izmir den ve eski bir B:A:L lidan selamlar ve tebriklerimi kabul et lutfen.makyoz ile olana cok gulmustum ama bu kopartti beni...bide bu kopartma olayi bir dishekimi ofisinde hastaya anestezi yapip ''siz bir iki dakka uyusa durun ben geliyorum ''deyip orada hasta cani ile ugrasirken sen arkan donuk hihihiooo diye gulerken cereyan ediyosa vahim oluyor biraz..allah da sizi guldursun e mi

gazel vakti dedi ki...

T.iğnem cancağızım o zamanlardan belliymiş ne fettan bi hatun olacağın.Kız hep güldürüyosun insanı böyel kör barsakları görüncek gibi.Allahda seni güldürsünm emi.Yeni yetmeler netekim lafını bile bilmiyolar. Bizim litaratürümüzde bu bileme var.Bende olmadık zamnalrad omadık şeyler yapardım.Mesela cuma günleri İstiklal marşı okunurken caney caney diye bağırarak türkü söylerdim. Millet hepten kopradı. Böyle bi günde müdür güldürdüğüm arkadaşımı karıştırıp tokatladıydı.Burdan kendisinden özür diliyorum.

ERDIL dedi ki...

Hos bulduk.Bio'nun yazisinin üzerine sizin yazinizla birlikte bir hafta boyunca ic karartici yazi yazsam gam yemem.Gene de sizler bizden bin kat usluymusunuz.Burada bu is nasil oluyor biliyormusunuz.Okulu bitiren ögretmen bir okulda ögretmenlige basliyor aradan bir kac sene sonra asaleti icin müracaatta bulunuyor.
Egitimden gelen iki kisi sinifa tabii ögretmenin bilmedigi tarihte girip ögretmenin imtahani basliyor.Ha sorulari kim mi soruyor.O siniftaki talebeler.Müfettislerin yapmis oldugu gözlem neticesinde Asaletini alarak ya Ögretmen oluyor.Ya da sene sonunda yeni bir meslege basliyor.
Kaleminize saglik halen gülüyorum.
Saygilarla

Toplu İğne dedi ki...

aquacım, sen de örtmendin di mi? ben de 3 senedir üniv.de hocalık yapıyorum ama hayatımda hiç giymedim beyaz önlüğü, yakışmıyor doktor olmayana. bizim oğrafyacı giyerdi lisede, düşünsene!ne alaka? :))

dentista (ne o öyle zapata gibi..çok şeker ismin).. hoşgeldin, ben de senin bu yazdığını okurken çok güldüm. koyun can derdinde kasap et. ama bak hiç değilse esprili bir diş hekimisin :)) demek ki dişler için sana gelinebilir; sen benim dişleri oyarken ben bir-iki anımı anlatırım sana ama umarım gülerken diş çekecem diye dilimi koparmazsın :))) bu arada amiin, hepimiz hep gülelim; ağlamaktan sıkıldık artık.

eyseancım, inanır mısın okulda yayılmadı bu olay! resmen örtbas edildi, 1-2 hafta sınıfta dalgamı geçtiler; olay sonrası ilk fizik dersinin olduğu gün ben hastaydım (!) derse girmedim, sonra unutuldu gitti; oysa ben CB ,şe konuşmuştum. çabuk unutulmaması gerekirdi diye düşünüyorum! haha haa

gazel vaktim, sen de az değilmişsin; istiklal marşında caney caney ha? :))) hep diyorum ya bu blog dostlarında var bir arıza :)) hepimiz azcık kırık'ız, kırmışsız :) ama şakası bu yana seni güldürdüğüme sevindim. gülmek güzel netekim :)))

erdil bey, hoşgeldiniz tekrar. teşekkür edrim sizi güldürdüğüme sevindim bu aralar gülmeye şiddetle ihtiyacımız olduğundan dolayı bu aralar komediden çalıyorum biraz. hayat trajedi dolu, yazıyoruz da ne oluyor? şimdi hiç değilse, hep birlikte gülüyoruz. sizin oralarda sistemin varlığı belli işte. bizde sistem yok ki bahsedilecek? biz de üniversiteyi bitirirler hemen liseye koca yaparlar; üniversiteyi bitirir ana kuzusudur daha, kemeraltında yankesicilere bile karşı koyamazken onu siirte komando yaparlar,eline silah verirler, 1 ay sonra cenazesi gelir. nerde sistem? sistem yok bizde. bazen çekip gitmek istiyorum, dayanamıyorum bu azaba..

neyse uzun hikaye, ben gene gülelim diyorum; yeni hatıratlarım yakında :)

kedi dedi ki...

Altıma işedim.
O kadarını söliim.
Ama ben fizikçi olsam seni müdür odasında pinpon topu yapardım.

hayal dedi ki...

bence super olmus.
kapak olmus kadına.
ha bu arada, bunun matematikçi versiyonu da bizde vardı,
öldü.

Adsız dedi ki...

sevgili t. i ciim
her zaman beklerim .benim de hasta larla anilarimdan murekkep komik bi repertuarim var , bu sefer senin anestezinin gelmesini beklerken bilgisayarda sorf yerine sana bu repertuari dinletirim. Netekim gulmeyen hasta gormedim ...(can korkusundan olabilir mi acaba?!!)bilemiyorum...elimde o aletler varken(!) oldurucu komik olabiliyorum

Toplu İğne dedi ki...

kız sidikli kedi :P; işedin ha altına? aha haa haaa. sen zaten iyi ki benim örtmenim olmamışsın sen beni hep disipline verirdin de, seni kim disipline verirdi ak orası da ayrı konu:) deli seni :)

hayalcim evet artık ona mı kapak oldu, bana mı oldu; bütünlemeye kalınca bene kapak oldu gibime gelmişti de :))

dentistaaa; senin anılarını da dinlemek isterim de senin bloguna ulaşamıyorum bir türlü. seni hayal ettim birden elinde o matkap benzeri vıız vıız alet ve pensle hastanın karşısına geçip, "bak çok komik bir anım var, dinlemek ister misiniz?", ".ımıırrff, fıırfff", "demek istemiyorsun..bıııızzzz, vızzzz, garçççç , aaa iki dişini birden alıvermişim hay aksi" şeklinde bir hayal .haha haa ahaaa..evet yahu sen kesin yaz anılarını

Adsız dedi ki...

Toplu İğne,
aksiyonların ve maceraların kadınısı..
Beynimin işten döndüğü Cuma günüde çok çok iyi geldi ve yazıyı okumak. Şirketteki arkadaşlara da baskı ile okuttum valla..

Adsız dedi ki...

Süper bir anı :):)
O hoca hala gıcık gıcık öğretememeye devam ediyordur.
İyi rezil etmişsin ama aferin sana :):)

hediyeciniz dedi ki...

yazılarınız kaynak belirterek dergimizde yayınlayabilir miyiz?

http://www.derja.com

editor@derja.com