Pazartesi, Mart 27, 2006

Özel bir cumartesi

Cumartesi günü benim için çok özeldi, çünkü hayatımda ilk kez gelinlik mağazasına gittim, ilk kez gelinlik denedim, ilk kez annem beni gelinlikler içinde gördü ve en önemlisi ben. İlk kez kendimi ayna karşısında gelinlik içinde gördüm. Tuhaf bir histi gerçekten. Size de oldu mu bu? Ama öyle aman aman da bir duygusallık olmadı bende. Annemi gözleri dolmuş görünce çok hüzünlendim ama. Ağlarsa, anam ağlar; gerisi yalan ağlar demişler ya. Ne kadar da doğru değil mi?

İzmir’e Beyaz Butik açıldı nihayet, randevu aldım cumartesi öğleden sonrası için ve gittim. İçerde bir sürü poşet içinde duran gelinlik vardı. İçerde gelinlikten çok çalışan kız vardı. Ayaklara galoş taktırdılar (bu galoş olayına da sinir oluyorum, sanki her şeyimiz tam da; bir galoşumuz eksikti. Hele bir gelinlik mağazasında yeri ne kadar pisletebiliriz ki? Hastane sanki!) Dıştan bakarak beğendiğim 4 tane gelinlik modeli seçtim, içeriye girildi, annem ve beni önce banyoya sokup ellerimizi yıkattılar. Dedim anneme; “evet hemşire hanım, neşter lütfen!” :) Sonra aman gelinliklere sakın dokunmayın diye anneme hafiften ayar çektiler, oysaki dokunacaksın gelinliğe, kumaşına, danteline bakacaksın diy mi ama? Annecim de korktu yazık, “ama kızım iyi de ellerimizi dezenfekte bile ettiniz, kirli değil ki elim, neden dokunmayacakmışım ki, kumaşına bakacaktım sadece” dedi. Ellenmezmiş...

Giydim, çıkardım, kafama takılacak duvak ve çiçekler de değişti gelinlik modeli değiştikçe. Ama benim aklım en çok bir tanesinde kaldı. Çok beğendim… Bakalım nişanlım da beğenecek mi? Sizin için çaktırmadan modelin resmini giyip kendimi çektim. Nasıl beğendiniz mi?



9 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Sorma bayıldım. :)

Gitme iğneciğim öyle sosyetik yerlere.Ben İzmirde eskilerin gelinlikçisinde diktirmiştim.Ve giydiğimde kendimi prenses gibi hissetmiştim.

E ama öyle de olmuştum.Bir araya gelince gösteririm sana da.

Bu arada şarkıyı daha bugün koydum .Bir hafta katlan bari :)

Annelog Atölye dedi ki...

çok güzel heyecanlar bunlar:))Resim süper!

Toplu İğne dedi ki...

aslıcım, af buyur düğünüm de sosyetik bi yerde olucakmış, şimdi madem öyle, bari oraya da şöyle şatafatlı bir gelinlik yaraşır diye düşündüm de oraya gittim. Bi de benim vaktim yok diktirmeye, hazırı beğenip almak istiyorum. Aa bi de İzmir'de hala kar beyaz ya da basbaya krem rengi gelinlik yapıyolar, oysa ben kırık beyaz istiyorum, o da tam beyaz butikte. hem sen benim hevesimi kursağımda bırakma bakiiim.baksana resmime, ne güssel oldum, kırık beyaz gelinlikle. Hele duvağımla, bak şu güzelliğe :))

annelogcum, resmimi beğendiğine çok sevindim. nişanlımın resminin yanına o gün kendi fotoğrafımı koyup photoshopla yaptım :)) Gözlerim biraz şiş (!) çıkmış gerçi, ama düğüne bişeyim kalmaz. Uğradığın için sağol, ben de gelicem

Aslı Cin dedi ki...

:)

Canım ya, ben elletmemelerine gıcık oldum.Ellemeden gelinlik mi alınır.Hevesin kursağında kalmasın,herşeyin en güzeli yakışıyor gelinlere.Modelini merak ettim bak şimdi.Şaka bir yana tabii ki beyaz butik bu konuda en iyilerden biri.

Eeee ...Saç,çiçek,duvak,şeker,davetiye, daha ne çok iş var yapacak.Onlar için baktın mı bir şeyler.Özel bir şey istiyorsan şimdiden sipariş vermelisin.Şunun şurasında ne kaldı ???

DAMLA dedi ki...

Topluiğnecim,
ne kadar da yakışmışsınız öyle, tü tü tü !!..... Allah bir yastıkta kocatsın :))

Toplu İğne dedi ki...

aslıcım, evet aynen elletmediler gelinliği anneme. gerçi annem olgun kadın,bişey demedi, ben olsam caz yapardım.

damlacım, amin, bizim gibi birbirine yakışan gelin-damadı görmüş müydün daha önce? ikimizin de gözler pörtlemiş biraz ama tabi fotoğraf hali; gerçekte o kadar pörtlek değiliz yani :))

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

ben düğünümde kendimi gercekten ''güzel'' hissetmiştim.umarım sende hissedersin :)

Aslı Cin dedi ki...

He he.Çok güldüm yorumuna.Evet müzik ,leblebi tozu derken konuyu arada kaynatıyorum :)

Gel kahvaltıya hadi.Gelirken izmir gevreği getir olur mu? Ayyy bir de çökelek.Üzerine zeytin,domates,zeytinyağı koyarız.Biz de earl grey içiyoruz zaten ,hiç dert etme yani.
Menemen yerine sucuklu yumurta olmaz mı? Pek üşenirim ben menemene sabahları.

Bu arada o çalan Ahmed Ahmedov.

Adsız dedi ki...

ayy gözlerim doldu benim de okurken
off bu işler bu kadar zor mu git gel olayları :(
Resminize bayıldım bu arada...
Herşey hayal ettiğinden de güzel olsun inşallah
Sevgiler