Pazartesi, Ekim 08, 2007

Feysbuk çıktı mertlik bozuldu

Biliyorum biliyorum acaip boşladım blogumu. oysaki o benim ilk göz ağrımdı. nasıl da boşladım kendisini. özür dilerim canım blogum benim.

sizlerden de özür diliyorum, epeydir konuşamadık sizlerle, sizleri de takip edemedim...
şimdi kısaca neler oldu anlatayım:
1. okula alışma ve kendi kendime yaptığım oryantasyon çalışmaları
2. bir adet araştırmaya dayalı makale (35 sayfa ve bir arkadaşımla ortak hazırladık) (ve türkçe kaynak ne kadar az, çevir babam çevir yabancı kaynakları- oku - öğren)
3. bir adet 35 sayfalık inkilizce ders notu. bunda gene 1 tane bile türkçe kaynak yoktu, bi sürü yabancı bilimsel makale, bildiri, kitap, white papaer okundu- tabi beleş olanları) (yahu bu 35 rakamı da "Seven-7" korku filmi gibi oldu. Neysee-tırstım birden)
4. okulun akademik toplantısında bana, çenemden ötürü açılış konuşması yaptırıldı- onu hazırladım- kürsüye çıktım- basın önünde yeni gelenleri temsilen sahneye atıverdim kendimi (gerçi baktım gazetelerde, hiç benden söz etmemişler)
5. vereceğim derslerin prezantasyonlarını hazırladım
6. 2. makaleye hazırlık safhası başladı.
7. 1. makalenin aslında biraz daha sıkarsak kitap olabileceğine karar verdik ve bu sefer kısır döngü- sanırım bi de kitap yazıcaz
8. 6 ekim doğum günümdü. tas tamına 34 oldum ey ahali. hay maşallah... (beni arayan ve mesaj yollayan turkcell'e, hepsiburadacom'a, sahibindencom'a, axesscard'a, bonus'a, hsbc'ye çok teşekkür ederim)... (hediyelerim iyiydi ama ayıptır söylemesi.. oldukça karlı bir tohum günü geçirdim.)
9. kocam acaip yoğun çalışıyor her gece 11'de geliyor, özledim onu, o geldiğinde ben uyuyorum, ben giderken de sabah o uyuyor, ve malesef cumartesi pazar da dahil. bakalım ne zaman normale dönücez.. bayramın 2. ve 3. günü de çalışıyormuş. bize tatil hayal oldu yine... off ki offf. gene kös kös gidip el öpücez her gün öpülen elleri, bayram diye gene öpmesek olmaz sanki. ( bi de salak salak süslenip ev gezmesine elinde hediye torbalarıyla ve çiçekle gidip, tulumba tatlısı, yoğurt tatlısı gibi en kişiliksiz tatlıları - ve de genelde ceviz konmadan yapılması dolayısıyla iirençtirler, tam hamur topağı!- yemek zorunda bırakılmak, tanımadığın bi sürü insanı öpmek, anlamsızca 100 kişiye nasılsınız iyimisiniz- iyiyiz biz de ya siz- aynı soru-cevabı kısır döngüne girmek kadar berbat bir durum yok)
10. feysbuk çıktı, bloggerlar birbirini orda da buldu. aslıcım, gayriyecim, nefincim, kristalim,şebnemcim, elmacım bulduk birbirimizi.. (daga doğrusu ben ancak bu kadarını bulabildim, dahası vardır mutlaka). durun bakalım, orayı da halledicez yakında. şahsım adına konuşuyorum şimdilik bi halt anlamadan her gelen şeyi tıklıyorum, genelde gayriye bana hep panç atıyo,gönderdiği süpriz yumurtadan kurbağa, bonsai ağaç da büyüyünce kaktüs çıkıyo, sanırım bana bişey demeye çalışıyo, durun bakalım, bi öğreneyim göstercem ona dünyanın kaç bucak olcağını...
11. geçen postuma gelen yorumlara cevap yazamadım. biliyorum çok ayıp bişey ama hepsini tek tek okudum, herkese çok teşekkür ediyorum. artık bi dahaki sefere diyorum ve herkesi öpüyorum

11 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

feysbuk'u ben hala çözemedim desem...aklıma isim geldikçe sörç yapıp duruyorum..deli gibi..ramazan ramazan herkese içkide gönderiyorum..biride bana yonca göndermiş 4o kişiye gönder dileğin olsun diye...gıcık oldum onada..

Tanya's dedi ki...

Iiineee..iyiki doğdun...kitap yaz valla ben alırım bilim dallarımız (pek havalı laftır) aynı galiba hehehe...

Bu arada feyzbuku sevmiyorum ben..kapadım kendiminkini..yastık savaşı sanal viski olsun beni bozar.

uykucu dedi ki...

şükür kavuşturana, iyikide doğdun..bravo yokluğuna ne çok iş yapmışsın hadi affettik :)bende bayramda ist.kayınvalideye gidiyorum eminim bir sürü misafir gelicek ben küçük gelin olarak hizmet edicem iyisiniz,iyiyiz muhabbeti falan .sen nefis anlatmışsın bayramı bir an gözüm döndü gitmeyip eve saklansakmı acep dedim..

Adsız dedi ki...

merhabalar, gelip gidip bakınıyordum yazılarınıza, artık yol gözler oldum!
cok dogal ve esprili bir anlatımınız var, insanın oturup saatlerce sizi yüzyüze dinleyesi ve bir taraftan gülüp, bir taraftan derdi tasayı unutası geliyor.
yazma isteginiz ve mutlulugunuz hic bitmesin.
sevgiler...

Toplu İğne dedi ki...

sebnemcim, çözemedim ben de hala, ya eblehim ya da çok mu gereksiz bu feysbuk anlamadım. ama 1 şey var ki sanırım yakında ebemi bile bulucam orda :) eplikeyşınları da hep error veriyor o da berbat bir şey, habire sıfıra dön dur...

tanyacım çok teşekkür ediyorum.evet iyi ki doğmuşum yahu.. ne güzel şey şu yaşamak. benim bilim dalı (dalları) pazarlama ve iletişim. aynı mıymışız? feysbuk tuhaf işte dediğim gibi, herşey sanal.. yumruklar, yastıklar öpücükler bile :)

figencim nsılsın? teşekkür ederim. evet affedin beni, bu aralar elim varmadı pek bloguma. bayramdan sonra yazıyourm bu yazıyı. gittinmi el öptün mü yoğurt tatlısı, baklava, kalburabastı yedin mi? ben kusucaktım inan. bi de ben tatlıdan nefret ederim dolayısıyla bazı yerlede yaprak sarma bulup götürdüm :)

Toplu İğne dedi ki...

sevgili demlik, çok teşekkür ederim güzel kelimelerin için. ben de yazdıklarını okuyunca yorgunluğumu unuttum. teşekkür ederim, her zaman beklerim buraya. sevgiler

Tanya's dedi ki...

Ignecim..dallar ayrı telden calar maalesef hahaa..olsun ki..

uykucu dedi ki...

bak yine yok oldun! feysbuk'danmı görüşsek acep bende bulaştım oralara .hadi toplu olarak blogları kapatıp feysbukcu olalım:))

reality dedi ki...

Çok güzel bir blogunuz var,tebrik
ederim..

reality dedi ki...

???

Toplu İğne dedi ki...

tanyacım senin bloguna giremiyorum ben. davet usulü yapmışsın sanırsam. bana yöntemini söylersen iadei ziyarete gelicem.

figen sorma yahu, bu makale işi beni bu hale soktu. sanki bloga yazı yazsam makaleleri tamamlamama engel oluyor diye tuhaf bir suçluluk duygusuna giriyorum. salak mıyım bilemedim... feysbukda nasıl buucam seni ben?

sevgili reality, tembellik dönemime denk geldin, yoksa ben bu kadar boşlamazdım blogumu, sen de daha keyifle okurdun beni. çok teşekkür ederim blogumu beğendiğin için. sevgiler