Perşembe, Mayıs 17, 2007

Bunu da Gördüm ya, artık ölsem de gam yemem. Tabi ben bunu yer miyim? YEMEEMMMM

Evet yemedim, içmedim attım protestomu. Bakın 3. Ulusal Kadın Barış Konferansına ülkemizi temsilen kim katılıyor? Gördüm şok oldum. Millet protestoya başlamış bana gelen elektronik postanın yalancısıyım. Tıkladım adresi, gördüm o çirkin kalpli ve çirkin yüzlü kadını. Dallas'ta yapılacak olan konferansa biz Türk kadınlarını temsil edecek olan bu pervasız kadını protesto etmek için buraya tıklayın ve protestonuzu lütfen girin.

Yahu ben hala anlayamıyorum, kockoca T.C.'de yok mu biz Türk kadınlarını temsil edecek olan başka bir kadın? Türkiye'de kalmadı da Amerikan vatandaşı olup da milletvekili olmaya çalışan o yüzsüz kadın mı kaldı bir tek?

Nerde bilimkadınları, nerde işkadınları, nerde kadın sanatçılar, nerde kadın gazeteciler, nerde önemli kadınlar, ha nerdeeesiniz nerdeeee?

Peki ben neler mi dedim? Aşağıda okursunuz. Peki anlarlar mı? O nu da hiç bilmiyorum, ben duyarlı bir vatandaş olarak görevimi yaptım, bir denizyıldızını da siz kavuşturuverin okyanusa.

Bakın bu da benim konferans düzenleyenlere gönderdiğim tepki yazım: Dileyenler copy paste yapıp bu metni kullanabilirler. Benden size süresiz telif izni.

"Merve Kavakci is far from representing Turkish women and she is not portraying the true picture of our country. You demonstrate her photograph in your web page written below "representing Turkey". Although she has not the citizen of my country and has been living in USA for long years, how could you invite her to represent Turkey in 3rd International Women's Peace Conference?

There are millions of women in Turkey have much more ability, knowledge and background than Ms. Merve Kabakci. Kindly please invite another Turkish woman who portrays the true picture of our country.

Yours sincerely"

21 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Mailini alınca girip baktım canım, ben de ilk cümlenin altına bir kaç şey ekleyip gönderdim. İşin komik tarafı, onca yaptığından sonra Abd vatandaşlığını da saklayıp orada" Dürüstlük, cesaret" anlamına gelen bir başlık altında konferans verecek olması.

Adsız dedi ki...

Bu yaptığınız hiç bir sıfatın
tanımlayamayacağı çok güzel bir
eylem biçimidir.

Lütfen tanıdığınız herkeze (blok
arkadaşlarınız vs.)bu çağrınızı
iletmenizi rica ediyorum.

Sevgiler,Nur Aksoy

Adsız dedi ki...

Merhaba tekrar ben,biz epey kalabalık bir arkadaş grubu ile
protestamızı yaptık.Bütün blok ve
diğer arkadaşlarınıza duyurum yap-
tığınıza eminim.Sevgiler,Nur A.

Sebnem'den dedi ki...

BEN DE YAPTIM:)İÇİM ACAYİP RAHAT.

ERDIL dedi ki...

Galiba email kismini kapatmislar.Lütfen bilgi verin.

Sebnem'den dedi ki...

EVET MAİL GÖNDERİLEMİYOR..HA HA HA..DAYANAMADILAR PROTESTOLARA..HADİ BAŞKA PROTESTOLARA,HEP BERABER..

Adsız dedi ki...

2.paragrafta KABAKÇI demişsin,özelliklemi öyle dedin?

Toplu İğne dedi ki...

aslıcım, iyi iş çıkarmışsın, süper oldu. az bile dedik gerçi.

nur hanım selamlar, tebrik ediyorum sizi de, sanıyorum bu çağrımız ses getirdi ve konferansın organizatörü site yorum kısmını kapattı. Ne kadar da demokrat (!) olduklarını bize bir kez daha gösterdiler. Sanırım bu orhanizasyonda Merve hanıma temsil görevi vermeyi bilinçli yaptılar, siteyi protestoya kapatmalarından belli zaten. benim içim çok rahat.
bu arada size ve arkadaşlarınıza da teşekkür ediyorum. Yanlız olmadığımızı bir kere daha anladık.

Şebnemcim, sana da kocaman bir tebrikler. eline sağlık. valla ben de gönderdiğim de içimden uzun bir oooh çektim.

erdil baba; evet ben de denedim sabahtan, kapatmışlar yorum kısmını. demek ki 3-5 kişi değilmişiz, başbakanın ve arınçın söylediği gibi. sessiz çoğunluk şahlandı, artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. ülkemi merve hanımlara temsil ettirmem, ettirtmem.

şebnemcim, kesin dayanamadılar, oh canıma deysin, gerçi değişen bir şey olmayacak büyük ihtimalle, tek taraflı yorumlara kapattılar ama umarım ABD'de yaşayan bilinçli türkler oraya gidip protestolarını yüzyüze yaparlar. yapmalılar da...

sevgili anonim, ismi ha kabakçı ha kavakçı, ne farkeder ki.. mühim olan cismi... cismi de ne halt, hepimiz biliyoruz. ABD vatandaşı olarak güllük gülistanlık yaşıyor oralarda. neden suudi arabistanı ya da iranı seçmedi yaşamak için o da ayrı bir tartışma konusu ya neysee...

Sanem dedi ki...

Bu misyonerlerin isine akil sir ermez, aslinda hersey bilincli bir o kadar da planli programli gidiyor... Yaziklar olsun bu kadina tepki vermeyen, su an o koltukta oturan bir diger ayni yolun yolcusu zihniyete. Burdaki Turklerden de o kadina destek cikan cok, konu turban olunca, ozgurluk diye bagirirlar, ezilip asagilanirken, ozgur ve esit olduklari akillarina gelmez. Ne bitmez kil davasiymis anlamadim.

Gamze dedi ki...

malesef kapatmışlar ulaşım kısmını. ulaşamıyoruz.

tebrik ederim. yaptığınız çok güzel:)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Bende görünnce çok şaşırdım ama çok güzel yazmışsın eline sağlık.Bende bişeyler yazıp yollıyacam buakşam.

Deadora dedi ki...

bende bi kac sey ekleyip gonderdim dedigin siteye.. sitemden de bu yazina gönderme yapip senin linkini koyacagim..

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Yazdıklarınızı bir mail olarak listemdeki tüm kadınlara yolladım kusura bakmayın sizden izin almadım ama kaynak belirttim. Sinirlerim tepeme çıktı.Artık sanırım mail atılıyor ben yolladım e-mailimi. Bir etkisi olmasada içim rahat şimdi.Haber verdiğiniz için çok teşekkürler.

Pel dedi ki...

sevgili topluiğne
dün blog yazını okur okumaz ben de bir protesto maili attım, ama umarım ki bu protestolar amacına ulaşır. bunu düşünerek belki fazla iyimser davranıyorum ama olsun... hiç ses vermemekten iyidir. artık "sustukça sıra bize gelecek"ten geçtik, sustukça vatan elden gidiyor...susmamalı!

Asortik Krep dedi ki...

İzmir Kızları sadece güzel olmuyor demek ki :))
Akıllı da oluyor :))
Ben de bizi haberdar ettiğin için teşekkür ediyorum..Bir yandan da merak ediyorum kim vermiş ona bu sıfatı..Yani kim seçmiş konuşması için..Her kafasına göre adam seçen Türk Milletini temsil etmemeli..Acaba sorumlusu kim bu organizasyonun yani Türkiye ayağı ..?

YesilErik dedi ki...

Sevgili Toplu Igne, Merve Kavakci'nin Turk kadinini temsil etme konusunda ne kadar kotu bir secim oldugu konusunda verdigin tepkide haklisin. Protesto emaili gondermekle cok iyi bir is yapmissin, tebrik ederim. Yalniz burada bazi ince ayrintilar var. Oncelikle bu konferans Dallas'ta duzenleniyor. Bildigim kadariyla Dallas bunlarin memleketi, orgut baglarinin en saglam oldugu yer. O yuzden bu tur bir konferansin da kredibilitesinden suphe duyarim. Bana gayet danisikli bir konferans gibi geldi. Gene de elbette protesto edelim. Ama cok atla deve bir olay olmayabilir bu, bilemiyorum. Co-sponsor listesine bakarsaniz cogunun yerel kilise ve kiliselere bagli kadin organizasyonlari oldugu goruluyor. Uluslarasi af orgutu ve baska orgutler de var elbet. Ama katkilari belirsiz. ABD'deki misyonerler bizim bu dincilerle ayni kafadalar. Yani "bok boku bir dakikada" durumu soz konusu.. Bildigim kadariyla bu kadin yillardir Amerika'da boyle konferanslarda konusmayi meslek edinmis. Belki daha cok tepki alirsa bir etki yaratilabilir. Ama dedigim gibi, zaten epey danisikli geliyor bana bu tur organizasyonlar. Kimi kime sikayet ediyoruz durumu.

Baska bir nokta da bu kadin sadece ABD vatandasi diye bizi temsil etmemeli gibi bir iddiada bulunmali miyiz? Turk kokenli oldugu icin bu da cok gecerli bir arguman olmayabilir. Ayrica uzun yillar ABD'de yasamis olmak da bir suc degil. Galiba ben biraz alindim buna :) Ben de 9 yildir ABD'de yasiyorum ona bakilirsa... Vatandas mi degil mi konusunu acmak yerine vicdani ve insani degerleri acisindan, durustluk acisindan bu kadinin uygun olmadigi vurgulanmali diye dusunuyorum. Ornegin TBMM'ye girerken ABD vatandasligini saklamis olmasi en guzel ornek.

Sevgili Toplu Igne, amacim yaptigin hareketi elestirmek degil. Aksine, kesinlikle protesto edelim. Sadece biraz bilgi vermek istedim ve bir eksigimiz olmasin istedim. Sevgiler.

YesilErik dedi ki...

Ben de soyle bir mektup yazdim. Isteyen istedigi sekilde kullanabilir. Konferans sayfasinin Contact us kisminin yorum kismina birakilabilir protesto metubu.

Belki normal posta yoluyla da yollanabilir mektuplar. Bu cesit bir protestoyu kabul etmeme gibi bir luksleri yok. Donation icin soyle bi adres vermisler, belki oraya yollanabilir:
Peacemakers Incorporated
3800 Parry Avenue
Dallas, Texas 75226
USA


Dear Organizers of the 3’rd International Women’s Peace Conference

I would like to congratulate you on your efforts in organizing such an event. As a Turkish woman living in the US for nine years, I would like to express my concern on the selection of one of your speakers, Miss Merve Kavakci from Turkey.

I would like to emphasize that Miss Kavakci cannot be the right choice as a speaker representing Turkey, simply because she is convicted for lying in Turkey. Miss Kavakci has deceived the Turkish public by hiding her US citizenship when she was elected a representative for the Turkish Parliament and is no longer a Turkish citizen. Not only she hid her citizenship status, she has also shown that she did not have any respect to the parliament she was chosen into by trying to enter the parliament with a forbidden dress code. If her intention was to challenge the dress code, she should have first respected the law, and then try to change things. Rather, Miss Kavakci conveniently chooses to play “the victim” to this day. Her mission now seems to be deceiving the American public.

Many Turkish women think that Miss Kavakci is far from representing their views and are uncomfortable with her being a speaker at such a conference advocating peace. I hope you would take our views into consideration.

Best regards,

YesilErik dedi ki...

Pardon ya, contact us kismina yorum birakilamiyormus. Benim mektubu gonderdim ve "forbidden words" kullanmisim. Concern'lerim appreciate ediliyormusmusmus... Amerika'da da dusunce ozgurlugu bu kadar iste...

Neyse... :)

Toplu İğne dedi ki...

sanemcim ne kadar da haklısın, çok doğru bir yere değinmişsin. ben de anlamadım ne bitmez bir kıl davasıymış bu. sanki başka sorunumuz yok!

püstüklü mamacım, açmışlar nihayet, bir daha şansını dene istersen.

zillizarifecim; sağolasın, desteğin için, umarım sen de gönderebilmişsindir.

deacım, eline sağlık, sitene baktım, bi de sitene yorum yazabilsem, dişimi kırıcam, sanırım teknik bir sorun var benim çözemediğim..

ben ona resmen.... ne güzel bir nick'in var öyle. selamlar. teşekkürler sessiz kalmadığın için ve desteğin için.

Toplu İğne dedi ki...

pelcim, evet haklısın hiç ses vermemekten çok daga iyidir, yetti artık, sus sus bir yere kadar . haklısın bu vatan kıl davasından daha önemli meseleleri tartışmayı hakediyor.

asortikçim, sağolasın, onurlandım çok dediklerinden :)) ben de anlamadım kim vermiş ona o sıfatı? şaştım doğrusu ben de ilk gördüğümde.. hanfendinin orda konuşmacı olmasını sağlayan görüşü temsil edenler kimler biliyoruz... umarım seçimde geldikleri gibi giderler!

yeşilerikçim teşekkürler bu önemli bilgileri verdiğin için. Benim sözüm amerikada yaşayan vatandaşlarımıza değil kesinlikle. benim sözüm bilakis merve kavakçı denen şahsa. kimdir necidir, niye milletin vekili olmaya çalışmıştır, bu millete bugüne kadar ne kazandırmıştır,neden yalan söyleyip hileyle vekil olmuştur, neden o şerefli kürsüde oraya yakışmayan inatlaşma ve yalanla çıkmıştır.. benim isyanım buna..
yoksa isterse türkiyede doğup japon vatandaşlığına geçsin...

benim derdim benim ülkemi tanıtmaya bu kadını yakıştırmamak. onu oraya kimler davet etti o da ayrı konu... türkiyenin dinamiklerini tarafsız yaşayabilmek için bu toprakları soluması gerekliydi onu. o sadece uzaktan kumandalı bir taraf olabilir ve o kumanda emin ol bizlere ait değil.

Bilakis bizim senin gibi insanlara ihtiyacımız var oralarda. Ve eminim u prostestonla orda bizim için çok güzel bir şey yaptın. Sana çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Selam sebnemin sitesinde gördüm sitenizi beğendim de =) Link paylaşımı yapmak isterim uygunsa sizden cevap bekliyorum siteme.

www.edasuner.com