Çarşamba, Aralık 27, 2006

Kurşun adres sordu, adres ben, maktul ben…

Hayatımda ilk kez kurşun döktürdüm ben. Ha ha haa pek eğlenceli geçti. T.İ bir maceraya daha balıklama atladı. Malum zırt pırt başına abuk bir olay gelen ben – uzun soluklu bir kurşun dökme olayına kuzu kuzu gittim.

Hafızamda kurşun dökmeye ilişkin tek bilgi zamanında bayılarak seyrettiğim Gırgıriye filminde Müjdat Gezen’in canlandırdığı Baryam’a dökülen kurşun seansıydı ve pek de komikti.

Şimdi ise ilk deneyimim. Neyse uzatmayalım…
Yer: Buca’da bir ev
Katılımcılar: Kurşuncu teyze (yaşlı bir örtülü nine), T.İ, annesi, anneannesi, kurşuncu ninenin kızı
Durum analizi:
T.İ’nin durum analizi: Bahtsız deve T.İ’nin tek çözüm denilen kurşuncuya gitmekten başka çaresi kalmamıştır. Nazar değdiği konusu sürekli gündeme geldiğinden bunalmıştır, neden olmasın diye düşünüp olayın bütününü nazara havale etmiştir.
Kurşuncu ninenin durum analizi: Böyle salaklar olduğu sürece ben mezara kadar para kazanırım, o parayla hacca da gider cenneti garantilerim diye düşünmektedir.
T.İ’nin anneannesinin durum analizi: Gül gibi torunum bir evlendi, bütün kem gözler nazar değirdi yavruma; hele o bilmemne hanım yok mu resimlere bakarken yedi bitirdi, gün yüzü göstermedi, allahından bulsun, iyi ki buldum bu kadını döksün kurşunu rahatlasın bu kız şeklinde düşünmektedir. Yüzünde torunu T.İ’yi ikna etmenin bir huzur ve memnuniyet ifadesi hakimdir.
Kurşuncu ninenin kızının durum analizi: Ohh ohh bayram öncesi gelsin paralar, aidatı çıkarttık bu ay da şeklinde düşünürken iyi bir ev sahipliği yapmak için mutfağa kahve yapmaya gitmiştir.

Seans esnası:
Kurşuncu nine (bundan böyle K.N diye anılacaktır): evladım bu su dolu tepsiye at bakim alyansını
T.İ: niye ki ne?
K.N: at işte, yoo ama bu olmaz, altın lazım
T.İ: nesi var be halis fiveia bu! İlla ki halka şeklinde mi olmalı, bugün bunu taktım, idare ediver artık ninencik
K.N: Olmaaazz, altın alyans olacak. Anneninkini tak, aaa onunki de bi acayip
T.İ.nin annesi: aa ben veremem, tek taş hem bu, bozulur maazallah, kaç para sen biliyon mu?
K.N anneanneye döner, sen ver o zaman.
T.İ.nin anneannesi: aaa ne münasebet, benimki de herhalde pırlanta, bakma sen altın rengine, içinde taşları var, hıııh!

Sayın okuyucu ben, annem ve anneannem tam bir altın kızlar üçlüsüyüz. Bayılırım ben onlarla takılmaya. İkisi de çok alem kadınlardır kokoşun da önde gidenleridir. Rezil olduk o gün bir altın alyans bulamadık. Kala kala ninenin rahmetli kocasından kalma alyansına kaldık, onu attı tasın içine, bir ekmek parçası ve yaprak koydu. Başladı kurşunu ateşte eritmeye sonra kafama 1 örtü serildi foooşşşş diye döktü tepsinin içine kurşunu. Casssss diye bir ses..

Ses efektleri:
Aaaaa, nasıl da patladı, ayyy göz bu, ben demiştim, ay ay ay ne göz bu, ben hayatımda bu kadar kurşun döktüm böylesini dökmedim kardeş, bak bak nasıl da parça pinçik oldu kurşun, aaah kızım nazara gelmişsin sen, kızım gülmesene be, günah günah! İnanmayan taş olur, evladım çıkarma başını örtünün dışına, bak dökülür sonra, kıpraşma, ya ninecim dikkat et bak gözün de görmüyo gözlüğünü taksana sen, bak kafama dökme, anne çek elini, bak üstüme gelecek şimdi, ay ay ay bi daha mı? Evet kızım bu 3 kez daha olacak, taa ki kurşun patlamayana kadar, ama ninecim bu kimyasal bir reaksiyon, her seferinde soğuk suya dökülünce yapar, sus sen, hanım hanım senin bu torunun çok konuşuyo, İğne kızım sussana sen, teyze ben hipnoz da olmuyom zaten, bu da tutmaz bana, eşhedü en laa, dua ediyom kızım sus azcık, sen de oku bakayım bi fatiha, ama ninecim, dank (kafaya tepsi geldi- istem dışı mı bilerek mi yoksa ilahi tecelli mi bilemiyorum) …

Hepinizi kucaklıyorum, hepiniz iyi ki varsınız, mutlu yıllar, iyi bayramlar ve huzurlu bir bayram tatili geçirmenizi diliyorum.
T.İ.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

İlahi toplu iğne ne alemsin yaa..akşam akşam ne güldüm(evdeyim de iyiki sadrazamcım evde yok kendi kendime ne güldüğümü bayağı merak ederdi yani)bi tarihte bana da kurşun dökmüşlerdi onu hatırladım ama ben sesimi kesip oturmuştum tabii...

cenebaz dedi ki...

Elem tere fiş, kem gözlere şiş :))

Adsız dedi ki...

ay çok alemsin iğne hanım ya nazardandır o nazardan inşallah son bulur hastalıkların artı bayramını ve yeni yılını kutlarım...


berfin

ERDIL dedi ki...

Tü Tü Tü masallah Insallah bütün nazarlar tasin icinde fosss diye gitmistir.Toplu Igne kardes blog'un adini degistirmiyeceksin degilmi ?
Kursunlu Abla diye.
Saka bir kenara zamaninda kimlerin basina kursun dökülmedi !..
Hayirli sihhat dolu Nazarsiz Bayram ve Yeni yillar.
Saygilarla.

Adsız dedi ki...

:))))))))))

bu nazar olayına çok basit ve bedava bir yöntem var kendi kendinede oluyor Nas ve Felak Surelerini oku kendine olay bitmiştir :)
bu kadar basit :)

Mutlu yıllar ve mutlu bayramlar dilerim :)

Adsız dedi ki...

Ayy koptum okurkeen
biz bir kaç sene önce iş yerine kurşuncu teyze çağırarak olaya nokta koymuştuk.Kadın hepimize bunca senedir kurşun dökerim böyle patlamadı demişti.göz çıkmıştı gözü olanın gözü çıksın denmişti.
Bunun kursunu mu alıyorlar acaba??
Ayy bu kurşun iyi gelsin sana hastalıklar 2006'da kalsın 2007'ye bomba gibi başla
Çook öpüyorummm

Adsız dedi ki...

iğnecim, hanidir bakamamıştım bloga. saçların da güzel olmuş. sana ve eşine mutlu yıllar dilerim, kurşun işe yarar inşallah! yoksa o kurşun parçacıklarını kurşuncunun gözüne sokarsın bilirim.
öpenzi.

Adsız dedi ki...

Sana yeni yilda 0 hastalik, aksine bomba gibi bir bunye diliyorum, esinle unutamayacagin guzel gunlerin,aylarin, yillarin gecsin mutlulukla, saglikla Ignecigim..

Adsız dedi ki...

Eee peki patlamayana kadar dökebildi mi? Tabi suyu değiştirmediyse, su ısınmış olmalı dimi:)) Neyse şekerim bayramda ve yeni yılda herşeyin gönlünce olmasını dilerim. Sevgiler..

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

coslayan kurşunlarla birlikte bitsin gitsin uğursuzluklar..

mutlu yıllar, iyi bayramlar.

Adsız dedi ki...

Mutlu ve Nazarsız Yıllarrr.....

Adsız dedi ki...

Senin evlilik yildonumu geldi gecti mi cabucak Tinnecim?

Yeni yilin kutlu olsun.