Salı, Kasım 07, 2006

Koyun yerine ucubeleri saysam ne olur?

Dün gece uyku tutmadı, canım sıkkın mı sıkkın, normalde saat 22.00 gibi salonda tarafımca zaptedilen büyük kanapeye paralel yayarak uyuklayan ben, saatin kadrolu ikilisi 01.00’i vurduğunda halen kanepede bir oraya bir buraya dönüyordum. Elimdeki kumandayı nereye şıfıttırsam ya korkulamaca filmi, ya masa başında orta yaşlı bıyıklı adamların oynadığı geyik çevirmece oyunu ya da halen o ebleh Tülin ve Caner’in “sabah sabah avanak kadın nasıl yaratılır?” tarzı programlarından arak görüntüleri yani magazin forevırlar. Tam hazımsızlığım artmıştı ki show tvde pişti denen biri başka şaçmaötesi programda buldum kendimi. Kiss me Mahir denen bir gulyabani ve de yanına oturttukları bir başka medya şabalağı Ajdar! Ve ombudsmanlar tabi ki.. Kimler mi?Bi kere M. Ali Erbil var, Deniz Akaya var, Ajda Pekkan var (acaba Ajdar ismini Ajda’dan mı aldı, bakın bu da ayrı bir konu) , sonra aşk böcüğü Rehamız Muhtarımız var. İnanın ben bilsem bu kadar ucubiğin uykusuzluğumu daha da artıracağını; seyreder miydim hiç? Gerçi Allah razı olsun Ajdar’dan. Beni o kadar güldürdü ki, tüm sıkıntımı atmama yardımcı oldu. Şimdi Ajdar şabalağından incileri aşağıda bilgilerinize arz ediyorum efenim… Ben çok güldüm umarım siz de eğlenirsiniz:
- Ben bugünlere gelmek için 4 yıl bekledim, o yüzden buraya oturmak benim hakkım(eliyle ajda Pekkan’nın oturduğu evsahibi koltuğunu gösteriyor)
- Hayatta bu koltuklara oturmam ben koskoca bir Ajdar’ım (eliyle mahir’in yanını yani konuk sandalyelerini gösteriyor)
- Beni bütün dünya ve Türkiye tanıyor
- Sezen aksu 30 yılda gelmiş bugüne, bense bir Nane ile bir Çikita Muz ile 4 senede geldim
- Tarkan rakibim olamaz, o bir Nane, bir Çikita Muz üretebilmiş mi?
- Ben sanatçıyım ama ayrıca makine mühendisiyim, öyle bir dehayım ki sanatçılığımla bu yerlere geldiğim gibi, mühendisliğimle başbakan da olurum.

Olursun yavrum, yaparsın yavrucum, olursun koçum benim.. Sende değil ki kabahat be koçum; seni oraya çıkartan silgi beyinlerde kabahat, seni alkışlayanlarda, seyirciye pavlov köpeği muamelesi yapıp komutla alkışlatanlarda, seni adam sayıp kamuoyu karşısına çıkartanlarda. Senin başa gelenlerden neyin eksik einstein’ım. Türkiye senle gurur duyuyor (esef mi demeliydim acaba?)İşte Toplu iğneniz büyük bir hizmeti size sunuyor… Gerçek müzikten anlayanlara ve gerçek sanatçı sevenlere..işte Ajdarın çikitası…

http://www.youtube.com/watch?v=8c3YRPGppPM

14 yorum:

ERDIL dedi ki...

Tv.ler konusunda bir seyler yazmak icin son günlerde birbirinden süper programlarinida seyrediyorum.Derken burada bir aferim almam gerekir seyretmek ve ne anlatmak istediklerini anlamak icin verdigim caba icin.Hani hepsini bir araya toplasam desemki.Arakadas bu ne rezalet.Cevap arz talep ,senin elinde kumandan yokmu istedigin kanala hopla zipla.Cevap yok kardesim benim kumandam yok evdeki köpek yedi.Yenisini almiyorum onuda yer.Gelelim arz ve talebe benden hic arz talebi aldinmi yok almadin.Efendim seyirci kitlemiz.Onu o hale sokan benmiyim benmi yayin yapiyorum.Ne dedin anlamadin kalite olarak TRT yimi gösteriyorsun.Dur orada arkadas sana yayin izini verdikleri zaman TRT'nin Tekelciligine karsi alternatif olman icindi ne cabuk unuttun.Senden bütün gün Belgesel koy diyen yok.Dizi dizi tamam kardesim bir cok sanatci ac kalmasin diye bir kapi actin da milleti de psikolojik olarak ne hallere soktun.Ya senin o spor programi diye yayinladigin birbirini yiyen yorumcularin.Bak Aksiyon dizi diye baslik atsan bana yutturursun.
Hele o yarismalar Juri ile aday arasinda gecen diyolog.Seyredenlere neler ögretiyor biliyormusun.Kis kis gülüyorsun degilmi.Bak masallah hepsini seyretmissin diye.Bizim aradigimiz bu diyorsun kizsin seyretsin.Hoslansin seyretsin.Yok be enayimiyim ben senin rezaletini akli basinda kisiler her gün yaziyorlar seyretmedende senin civigini takip ediyorum.Pardon Igne kardes ben gene sasirttim bir türlü sayfa degistirmesini ögrenemedim.Eh bu yasta interneti kullanmak kolay degil özür dilerim yazini okuyunca kendi sayfam zannetmisim.Bana birazcik müsade birilerine sorucam yukardaki yaziyi nasil sayfama aktarabilirim diye.Ögrenir ögrenmez oraya aktaririm kizmazsin degilmi.
Saygilarimla.
Istiyen yazilarimin arasina imla isretlerini isterse daha kritik olarak fikirlerini yerlestirebilir.

Nenoni dedi ki...

Valla seyreden var ki bu acayiplikleri tv lerde gösteriyorlar.Kendi adıma konuşayım,bu programları seytretmek bir yana yayınlanırken programı değiştirme imkanım yoksa(başkaları seyrediyorsa)odayı terkediyorum çoğu zaman.O kadar tahammülüm yok yani..

kedi dedi ki...

İiinecimmm,nasılsın bidenemm?
Hadi iyi geceler,sana bi öpücük kondurup yatayım demiştim de.Allah rahatlık versin,renkli rüyalar.
Sen şimdi pire harekatını yönetiyorsundur dimi?
Hadi iyi geceler.


Efendimm??
Yazınla ilgili bişii yazmayacak mıyımm?
Kusura bakma ama "yorumuma değmezler!!!"

Aslı Cin dedi ki...

Ne olmuş yani, ben de Kleopatrayım.

Çekemiyorsun di mi Ajdar'ı? Sanatını zekasını kıskanıyorsun, ben biliyorum. Oysa bir oyundur yaşamak pppphhhaaaahhhhhhhaaa

Of tutamadım kendimi iineciğim. Uyaybildin mi sonra bari?

filliboya dedi ki...

blogunun backgrounduna bayıldım!

acicikolata dedi ki...

o diil de, linki izledim ben, çikita muz sarkisinin nakarati olan "çikta çikta çikta çikta, çikta çikita" kismi, nane nane'nin nakaratini animsatti. cok kendini tekrarlamis gordum ajdar'i ve icten uzuldum

Adsız dedi ki...

Turrppp gibiyim turuurpp tuuurpp çikitaaaa. Ama niye ööle diyosun T.İğne o çok güzel şarkı söylüuor. O olmasa biz kime gülücez böyle :)))))

Toplu İğne dedi ki...

erdil bey; elinize sağlık çok güzel yazmışsınız. burda da dursun çekmeyin bu yazıyı, ayrı bir yazı konusu gerçi ama ajdar sadece bir örnek, bu örnekler dolup taşıyor tabi. umarım medyayı elind etutan insanlar, ellerindeki bu büyük gücün de farkındadırlar.

nenonicim, seyreden dolu tabi. ne acıdırki bu gibi embesiller de bu saçmalıklardan dolayı para da kazanıyorlar.

biyocan; iyi değilim hayatım, nasıl olayım ki, hele allah kahretsin o programı seyrettiğimdne beri ajdarın toplam 3 dizeden oluşan şarkısı - ki dize bile denmez o saçmalığa- dilime pelesenk oldu. her dakika "turp gibiyim tuutp, şurup giiyim şurup" diyerek dolanıyorum etrafta. taşlıycaklar beni yakında :))

kleopatram yani aslıcım :)) evet çekemiyorum ajdarı. o böğrmesini kıskanıyorum, o güzel bestelerini kıskanıyorum. sonrası mı? uyku ne gezzerr? kabustu :))

Toplu İğne dedi ki...

eyseann; çok ajdarcı gördüm seni !:))

fillioyacım, beğendin demek. sağol ama sürekli sorun çıkartıyor. sanırım değiştiricem, foto yükleyemiyorum yahu

gayriyeee, kilp muhteşem de mi? hele turp derken elinde 1 bağ turp göstermesi fevkalade yaratıcı.

nuraycım, ya aklımdan çıkmıyor o abuk sözler. turp gibiyim tuuurp.. takıldı kaldı dilimde.kahretsin yaa

KUGUU dedi ki...

Yazik ve cok yazik:(

epsilon dedi ki...

Nasıl yanii..Bu lafları gerçekten de söyledi mi???

mayonez dedi ki...

nane nane ajdar eski komşumdu hahahah..hala fındıkzadede oturuyor. millet cidden yolda imza alırdı vallahi normal değiliz

Toplu İğne dedi ki...

kuğucum evet yazık ki ne yazık! Yazık ki onlara mı yazik ki bizlere mi?

epsiloncum, vallahi de söyledi billahi de söyledi ve seyirciler de alkış tuttular o salağa.

mayonezcim; komşun mu? vah kardeşim, güliyim mi ağlıyim mi bilemedim. kesinlikle normal değiliz, çıkan sanatçılar (!) da bizim birer aynamız değil mi zaten?

*guru* Banu dedi ki...

Selam...
hatırlar mısınız bir zamanlar "popstar" yarışmaları vardı.. Ajdar o manyaklığın ilk ürünü olarak piyasada kaldı... aslında ne bayhanlar ne abidinler ne barışlar, nadyalar (başka kim vardı yaa) neler neler geçti gitti bir bu deli kaldı başımıza... ha bir de bir ara "kameramanım çek beniii" diye şarkı "çığıran" bi hatun da vardı, onu da hatırlar mısınız :))
bir arkadaşım Ajdar'ı tanıyor (arkadaşlığımı tekrar düşünmeliyim :) ) ve onu yönetiyorlar aslında bu kadar manyak değil diyor...
i kiss you diyerek terk-i mekan eyliyorum :))