Perşembe, Ekim 05, 2006

İğne Abla

Hep merak etmişimdir; köşeleri olan “DERMAN ABLALAR”ı. Gerçekten insanlar, dertlerini kim olduklarını, neci olduklarını, eğitimlerini, değer yargılarını bilmedikleri bu Derman ablalara neden yazarlar diye ya da acaba bu sözkonusu faili meçhul kişiler rumuzlarının ötesinde kayıtlı, somut birer T.C. midirler? Acaba bu derman ablalar kendi kendilerine, gündemdeki magazinsel ya da sosyal konuya göre oturup bir drama mı yazarlar?

İçten içe de tav olurum; bu derman ablalar neden şu salağa haddini bildirmez de dünya iyisi, saf polyyanna haliyle cevap yazar diye? Hem ben olsam ona şöyle şöyle derim; salağa bak, nasıl böyle bir soru sorabilirim, ah ben olacaktım o derman abla, alacaktı bir üsturuplu cevap diyecektim. Derman abla olamadım tabi, hoş eşe dosta, kendime, aileme çok akıl fikir vermişimdir ama bana sorulan sorular Derman abla tarzı değildi ki; ben salakça sorulara cevap vermek istiyordum.

Ta ki… Bugün kelebekte Güzin abla köşesine gelen birkaç salak dert mektubunu görünce; kızım iine, tam senlik bu sorular; hadi bakalım ver cevap şunlara dedim. Ama benim köşem yok ki dedi iç sesim. İç sesim kendi tezini yine kendi çürüttü; "ama iğnecim senin bir blogun var; yaz orda; hem belki epeydir sesini soluğunu çıkarmadığın için blog dostlarına hoş bir süprizin olur" dedi.
İşte ben olsam vereceğim cevabım:

RUMUZ: KORKUYORUM
... Ben bir biseksüelim evlenmeli miyim Sevgili Güzin Abla, ben Almanya’da bir erkek arkadaşımla yaşıyorum. O, 33 yaşında, ben ise 27 yaşında genç ve oldukça yakışıklı bir erkeğim. Daha önce bu ilişkiyi bitirmek istedim, ama olmadı. Kadınlara da ilgi duyabiliyor, zaman zaman onlarla da birlikte oluyorum. Kısacası ben şu son günlerin tabiriyle biseksüel bir gencim…Çevremdeki kızlardan da teklif almama rağmen sevdiğim adamla olmayı tercih ediyorum. Ve şimdi o benimle evlenmek istiyor. Avrupa’da biliyorsunuz, erkek erkeğe evlenmek mümkün. Ama ilerde Türkiye’de sorun yaşar mıyım? Ya da şimdi beraber olduğum kişiyle bir sorun yaşarsam, boşanabilir miyim? Ya boşanmak istemezse? İlerde istersem, Türkiye’de normal bir evlilik yapabilir miyim? Belki ilerde bir kadınla evlenmeyi tercih edebilirim. Ayrıca o beni çok kıskanıyor. Bundan çok korkuyorum. Beni bu kadar sevmesi ve kıskanması beni ürkütüyor. Ne yapayım?...

İğne Abla:
Sevgili “Korkuyorum”. Korkma! Hem niye korkuyorsun ki? Maşallah kazık kadar adamsın… pardon kadınsın… ya yok bu da olmadı; adamsın… yok yok… aman , neyse işte maşallah kazık kadar insansın. Hah bu tanımlama iyi oldu evladım. Tabi insanlık hali; Allah 2 tane insan türü yaratmış; gerçi Adem’in yanına Havva’yı göndermiş, Davud’u değil; değil mi yavrucuğum? Demek ki bir bildiği varmış. Erkek erkeğe evlendiğimde bir sorun yaşar mıyım, evlenince Türkiye’ye yerleşeceğim de diye yazmışsın. Sen en son ne zaman geldin Türkiye’ye benim canım kızım; pardon oğlum? Boşuna vesveseyi bırak. Sen gelmeyeli ülkemiz çok değişti; genellikle bir genç kızın bir erkekle el ele sarmaş dolaş gezmesi toplumda infial yaratmaktadır. Sevgilin karşı cins olsa, parkta falan seni el ele diz dize görseler, seni linç edebilirler; ama aynı cins sevgilin olursa buna pek karışacaklarını tahmin etmiyorum. Hatta her ikiniz de sahnelere ve sanat camiasına kendinizi atıp kısa sürede meşhur olup paraya para demezsiniz. Geceleri lüks gece programlarında biseksüel şarkıcı olarak sahne alır, sabahları kadın programlarında sunucu olursunuz, dargınları barşıtırır, barışanları küstürürsünüz. Sen de evliler kervanına katılmaya karar vermişsin. Öncelikle zevcen ile pardon karın ile; ay pardon kocan ile; yok bu da olmadı; neyse eşin ile sana şimdiden mutluluklar diliyorum. Ülkeme dönünce boşanabilir miyim diye bana sormuşsun. Valla eşini değil boşamak, istersen eşleri 4’leyebilirsin. Ama bunu Almanya’da değil, Türkiye’de yapabilirsin; o yüzden sana vatanına dönmeni tavsiye ederim. Beni kıskanmasından ürküyorum demişsin. Ürkme evladım; Vatanına, yurdunun ve milletinin şevkatli kollarına gel. Sen kıskanılmaktan değil; eşinle ülkeye kesin dönüş yaptığında sana her çevreden yapılacak olan o büyük sevgi gösterilerinden ürk. İnanamazsın çok sevecekler seni; hele seni eşinle sokakta sarmaş dolaş gördüklerinde, hele hele bir parkta öpüşürken; sizi o kadar çok sevecekler ki kocanla seni o büyük sevgileriyle ürkütecekler. Ama taa en başında da dediğim gibi; KORKMA!

27 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Sevgili iine abla,

Öncelikle bu köşede bizlerin derdine derman olduğun için teşekkür ederim.Sen olmasan ne yapardım bilmem. Şu anda bu satırları hıçkırarak yazıyorum, inan bana o kadar kötü perperişanım. Ben son zamanlarda usturubuyla kilo vermiş, genç bir kadınım. Ancak son zamanlarda iştahım açıldı, boğazıma dur diyemiyorum.Biraz önce de bir kaç tane kakaolu bisküvi yedim. Şişmanlamışmıyımdır acaba? Kakaolu bisküvi nin içinde kakao var ya, onda kaç gram yağ vardır, sonra içinde kafein de olduğuna göre yemesi helal midir? Bir de içecek olarak yanında ne gider?
Saygılar sevgiler ablacığım
Bunalgül

Toplu İğne dedi ki...

sevgili aslıcım- bunalgülcüm; öncelikle hıçkırıklarına mani olamamanı anlyorum. O kadar yersen hıçkırırsın tabi ki yavrum;miden hava yaptı ağzın sürekli açık olduğu için yavrum. Birz ağzını kapatıp içine herhangi bir yiyecek maddesi almazsan; oluşan hava kendiliğinden - bir başka müsait olduğu havalandırma deliğinden uçup gidecektir. Hem böylelikle kilo alma sorunun da ortadan kalkacaktır.

Diğer soruna gelince; evet kesin şişmanlamışsındır; çünkü neden? 1 bisküvinin içindeki kakao oranı 4597,87 miligramdır (inanmıyorsan say yavrum), bu arada kafein helaldir ama ramazanda yediğin için cezalandırılacaksın.
Son soruna gelince de; bütün bunların yanına müsekkin dediğimiz yatıştırıcı bir içecek en iyisidir.
Öperim gözlerinden benim obur - pardon güzel kızım
:))))

vintage biscuit dedi ki...

iiine abla ....görümcemle sorunlarım var * ondan nasıl kurtulabilirim * çünkü bana kuma muamelesi yapıyor * iiine abla bana cevabınla ışık tutmanı bekliyorum
ist * rumuz aşıkkelebek

Nenoni dedi ki...

Sevgili iğne abla(aslında abla olmadı iine kızım mı deseem)akşam iftardan sonra sofrayı toplamadan geçtiğim laptopumun başında önce postu sonrada yorumları okur okumaz gülmekten katılıp iki büklüm kaldım sofrada öylecene duruyor naapim?

Adsız dedi ki...

Superr, gülmekten gözümden yaş geldi. Allah iyiliğinizi versin iğne hanımcım.

ERDIL dedi ki...

Yok anacigim Gazeteci hep gazetecidir.
Iyi ki bizimkilere kanip olmamisim.
Cok yasa emi..
Yazilarini okurken aklima Ümit Y.O. agbimin sohbetleri geldi.O da senin yazdigin gibi anlatirdi siirlerine bile yansitmistir.
Saygilarla.

CaDı dedi ki...

İineee, işyerinde okudum bunu, gülmemek için yanaklarımı ıssırdım:))

enne dedi ki...

İğne ablacım,
Dün gece kızımın alerji şurubundan bir kaşık içtim, gözümü açamadım. Şu anda işyerindeyim, saat 13.50 ve ben sarhoş gibiyim, gözümü açamıyorum, bu satırları da zar zor yazıyorum. Kafamı masaya dayayıp uyumak istiyorum. Acaba işten erken çıkmam için bir bahane üretebilir misin? şimdiden teşekkürler, imza:uyurçalışırgibiyapargezer

DAMLA dedi ki...

Sana ne diyebilirim ki İğnecim...
Ağzına kalemine sağlık...
Sabah sabah gldürdün beni:)

gazel vakti dedi ki...

iğne apla benim derdim dertmki başkasının yanında ben bunu merak ediyom. Mesela balık kokuyo evim hamde hamsi nasıl çıkcak bu koku.Bide kulağım tıkalı 6 gündür antisepliksiz kulak yıkan tanıdık bi k.b.b uzmanı varmı acandanda. Bide çamaşır katlamaya gıcık kapıyom napiyim gıcık kapmadan katlıyımmi çamaşırları. Derdime derman apla yetiş.
Apla bide doom günün kutlu olsun.

gazel vakti dedi ki...

Buda yeni adresim tükkanı taşıdım.

http://gazelin.blogspot.com/

CaDı dedi ki...

Aslı'da gördüm, doğum günün kutlu olsun, Mutlu Yıllar..

Asortik Krep dedi ki...

Bende Aslı da gördüm..Doğumgünün kutlu olsunnn.

Adsız dedi ki...

muhteşemsiniz))erdil bey,yine hayallerini anlatmış)bulut

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Artık yazılarını iş yerinde okumamaya karar verdim.Okuyunca kopuyorum ya. Yazını Cuma günü işyerimde okudum ama yorumu anca evden yazdım. Süpersin. Bu arada doğum gününmüş. Kutlu olsun nice senelere

Toplu İğne dedi ki...

sevgili yavrum eysean; dansöz olmak istiyormuşsun ve açıkhavada çıkmak istemiyorsun. e tabi üşütürsün; ne işin var havadar yerlerde? a benim güzel kızım, oryantal star tam sana göre!Otellerde seçmece gibi oynak hatun seçiyorlar, pavyonu boşver, sen oyantalstarı seç;sonra da beni gör!:)

ist.dan aşık kelebeğim, benim güzel kızım;görümce ile sorunu olmayan kadına en raslamadım. görümceler genelde erkek kardeşlerine tuhaf bir şey beslerler. Elektra'msı bişi bu. Madem seninki de erkeğine karşı bir şey besliyor; sen de besle: mesela rotweiler! ya da pitbull! bak bakalım yanaşıyo mu!

nenoni kızım; apla demişsin ama hadi neyse; a tembel kadın! sofrayı kaldırmamışsın bana soruyosun, bak güzel kızım; bizde 1 laf vardır: "biz yedik allah artırsın, sofrayı kuran kaldırsın" bilmem anlatabildim mi sana? hem ulemalar ne diyor? evde görevini yapmayan kadını dövmek lazım..kocan iyiymiş gene de yrttın dayaktan, seni pasaklı seni! :)))

Toplu İğne dedi ki...

anonim kişi; rumuzun yok mu senin evladım? yine de teşekkür ederim beğendiğine sevindim.

erdil beycim, sağolun varolun efenim; yok muydu şöyle bir derdiniz paylaşacak? emin olun sayenizde attırıverirdim bir iki kelam! :))

cadı hanım; yanaklarını ısırma kız! sonra ramazanda oruçlu değilsin, bi şeyler yiyosun zannederler alimallah benim yüzümden mimlenme anacım :))

uyurçalışırgibiyapargezer kızım;evaldım senin adında hayır yok bikere. sen de aslı gibi her bulduğunu lüpleten biri olmalısın! evladım her bulduğun şeyi öyle lüpletemezsin! bilir bilmez!bak antihisataminik içmişsin, ay sen ne pisboğaz şeysin öyle! cık cık cık!
işten kaytarmak için bahane istemişsin, al sana bahane: sen böyle her bulduğunu yersen zaten cırcır olacaksın pek yakında; patrona de ki ağır kokulu cırcır oldum... tırsarlar seni hemen eve geri gönderirler.

benim sayfam kızım; canımın için, teşekkür ederim yavrucuğum.

aqua kızım; damla kızım yok mu anacım sizin bi derdiniz; gülmekle yetinmişsiniz :)

gazel kızım; senin sorunların büyük ama dermanı çok kolay kızım. İine ablan bunun için burda zaten:
öncelikle evinin balık kokmaması için eve balık almayacaksın! İŞte bu kadar! bak gördün mü sorunun bıçak gibi çözüldü. Kulağın için de git bir üfürükçüye; bir üflesin tamam :))hem de hiçbir antiseptik kullanmadan! çamaşır katlama konusunda da derdşn varsa; KATLAMA evladım! katlama ki kocana seni katlaması için imkan tanımış olursun! Hem de spor yapmış ve yaptırmış olursun. öperim

Toplu İğne dedi ki...

eysean kızım, cadı kızım, asortik krepcim, bulut bey oğlum & kızım (? hangisi evladım?), böğürtlengözün annesi sağolun varolun evlatlarım, iine aplanızın
doğum gününü kutladığınız için. derdiniz varsa çekinmeden yazın e mi canlarım benim? topunuzu öperim benim dertlerine derman bulunası canlarım!

cenebaz dedi ki...

Doğumgünün kutlu olsun. Nice yıllara iiğne pardon derman abla.

kedi dedi ki...

Götünün ay pardon gözünün yağını yidiimin iine ablamm,
benim çok feci bi sorunum var ama burdan yazmaya utanıyom ama hadi bi deneiim.Biz bizeyiz nede olsa dimi?

İki götüm aman iki gözüm iine ablacımm,ben ablacımm her akşam 10 a 11 e dooğru bi baygınlık geçiriyomm,sabah 7-8 gibi ayılıyoom.Yani bana ne olduğunu çok merak ediyom ablacım.aceeba uyuyo olabilir miyim ablacım?

Ablacım çok oldum ama ablacım bide ben yemekteyken yiyooom yiyoom soona yiyemiyoom.Bu da büyük bir derdimdir ablacım,aceba doyuyo olabilir miyim ablacım.

ablacım bide yalakalık addetmezseniz doom gününüz kutlu olsun ablacım.Ablacım bide biyonik diye bi kendini bilmez sizin için şööle böööle diyo ,adii bi iinedir felan diyo haberiniz olsun ablacım.Bu ispiyonumdan soona da bana hemen cevap yazın noolur ablacım,bokunu yiyim ablacım.

Toplu İğne dedi ki...

sevgili salak ay pardon saf kalpli okurum biyo kızım; şimdi gceleyin üstüne düşen o ağırlık aslında uyku değil canım benim. hasbelkader seni zevce olarak almış olan kocan büyük ihtimalle senin embesil sorunlarından bunalmış olacak ki her akşam ziftlendiğin yemek tabağına had safhada uyku ilacı atmaktadır. ah benim salak ay pardon saf kızım; akşam 10da hangi kadın uyur? sakın yeme o yemeği, sana tavsiyem kocanın tabağıyla çaktırmadan değiştir, ama sen bunu beceremezsin değil mi ah benim saf kızım!

diğer saçmasalak soruna gelince:yemekten tok kalman senin doyduğun anlamına gelmez. bilmem anlatabiliyor muyum?!?? senin doyma ya da aç kalma gibi bir duygun gelişmemiş; bu o anlama geliyor canım kızım.doydukça ye, yedikçe bir daha ye; kadınsın etli butlusu makbuldür. ben 100 kilo altındaki kadına kadın demem, hadi benim kızım; YE YE YE YE!

d.günü kutlamaların için çok teşekkür ederim canım evladım.o biyonikten de uzak dur sen salaksın ay pardon safsın; o biyonik var ya kızım, uzaklaş ondan.bana şöle böle diyo ama kendisi de öle böle...sen de ona bunu söyle evladım. unutmadan söyleyebilirsin de mi? öperim:))

ERDIL dedi ki...

Sayin Toplu Igne Ablacim.
Illa benim derdimi ögrenmek istiyorsan.Benim ki coook ama emme cok mühim.Efendim Alamanyalar dan te buralara kadar uzenmeye calisiyorum.
Haniii internet denilen meret sayesinde.Benim derdim her kezden möhim artik toplu igneleri hissedemez oldum acabe Cuvaldizi nereden temin edebilirim.Alamancasini bilmedigim icin.....
Saygilarla.

Pareo Anne dedi ki...

aman da aman
toplu iiinem, kalbimin kayferengi saçlı bacısı...
kapris yükü, duygu kumkuması, sivri dilli biber dolması cancaaazım...
ay bana sor bugün günlerden ne, bugün ayın kaçı yeminle söyleyemem. unutkanlığımın ne boyutta olduğunu göstermek için cep telefonumu unutup teee buralara kadar gelmem yeterli herhalde.
seni nasıl unuturum yoksa ben. seni unutmak mümkün mü bi denem, doğum günün kutlu olsun. bak gecenin saat 1inde sana yorum yazıyom. kızı uyuttum, geldim bilgisayar başına, aaa baktım iğnem yorum bırakmış. panikledim ayol...
ne seni, ne de doğum gününü unutmazdım ama bu gurbet ellerde çok yalnız, çok gariban kaldım iiinecim...
kendimi nasıl affettiririm bilemiyorum. artık şöyle yakışıklı bir italyan delikanlısı mı getireyim sana buralardan, yoksa dolce gabanna' nın sonbahar kış koleksiyonundan nadide bir çanta mı (işportada 10 euro kih kih) , ne yapsam da affettirsem çabuk deyiver hemen...
yeni yaşın kutlu olsun şekerparem...
herşeyin gönlünce olduğu bir sene yaşa inşallah...
ayın 12sinde görüşmek üzere...
imza:
milanonun gülü...

Toplu İğne dedi ki...

erdil bey oğlum; sizin derdiniz büyük. baksanıza çuvaldız arıyorsunuz; alamanyalarda değil çuvakdıza aslında iğneye bile gerek duymazsınız ama bu internet mereti ile bu vatana gelip gidip duydukça, okudukça lazım oluyordur tabi... ben size bizim burda bolca yaptığımız (çuvaldız bulamayınca) şeyi tarif edeyim siz onu yapın; hem belki çok sinirlendiğinizde rehabilitasyon olur iki gözüm:
şimdi bir iğneyi alıp bahçeye çıkıyorsunuz ve iğne ile kuyuyu kazmaya başlıyorsunuz... sonra bir bakıyorsunuz ki ....
saygılar evladım :)

kendine milano gülü denen allahın bunak kokoşu... çanta getir sen önce bana... 10 eurodan en az 3 tane isterim (sen 1 tane de getirsen olur, beleş nihayetinde).. gurbet elini yesinler senin; sanki afganistanda yol yapımında uzun yıllardır çalışıyorsun. allah seni napar sonra! alt tarafı milanoda k.çını gezdiriyorsun hep diyorum;sen iyice şaş olmuşsun; tabi gördün yağız italyan delikanlılarını... ayın 12sinde dğeil 14ünde görüşüyoruz.
not: dolce gabbana'mı getirmeyen .... olsun. louis vuitton da olur

vintage biscuit dedi ki...

derman abla boyle bi blog acmayi dusunmezmisin ..zira benim gorumce mevzusu havada kaldi ...
daha net cozumlere ihtiyacim var sanki ...
:))))))))

Unknown dedi ki...

Sevgili iine abla;

Daralan gecede
Boş yere aramak sevinci
Beraberken acı yan
Ayrılınca neden böyle çekici? acabaaa :(

Adsız dedi ki...

sevgili ablacığım benim derdim aşk.birini çok sevdim deliler gibi hemde.onu çok kıskanırdım.ama bu kıskançlık biraz fazla oldu ve benden soğumaya basladı.onla hergün kavga ederdik hemde basit nedenlerden dolayı.onu çok fazla sıktım.dediklerine inanıyordum ama ona inanmıyorum kanıtla dedim.en sonunda o da sıkıldı artık benden.şimdi herşeyin eskisi gibi olmasını onun beni tekrar sevmesini istiyorum ama nasıl yapacam bilmiyorum.bana yardım et lütfen.ona kendimi affettirmeli miyim ve bunu nasıl yapıcam?teşeküürler