Çarşamba, Mayıs 03, 2006

İğne hanım İstanbul’a geliyoooo!

Epeydir koklaşamadık senle ey okuyucu dost… T.İ yoğunluktan blog-mlog olayına giremedi. Ama pazar günü mobilyalarımı gördüm ya nihayet, artık ölsem de gam yemem. Ama yatak odası demonteydi. Yani onu görsem de ne olacaktı ki? Marangoz geldi montaj yapmaya. Bendeniz 100 adet mobilyacı gezip hiçbirini beğenmeyince, bir gün İzmir’de açılan ikea ziyaretimde vuruldum bir yatak odası takımına. Filhakika demonteymiş nerden bileyim? Nişanlıma dedim ki “aha işte bu. Bunu alalım” . Aldık nihayetinde, öyle 2 hafta durdu kutular evde yatır gibi. Pazar günü marangozu aldık eve getirdik. Benim iyi niyetli nişanlım adamı evinden aldığı yetmiyor gibi bi de pazar kahvaltısına da götürmüş (brunch diyor ya hani bazı ukalalar), allahım allahım geldi bunlar eve, bahar yorgunu tabi ikisi. Akşam 6’dıydı yatak odasının montajı bitti. 1 yatak, 2 komodin, 1 de şifonyer… Öyle dolap falan da yok. Anlayın işte bahar güneşi ne hale getirmiş bunları :) Yatakları da ayrı yerden sipariş ettik, sandım ki esnaf sözünde durur, zamanında getirir, marangoz ve yamağı nişanlım işlerini bitirdiler ama yatakçı gelmedi anasını satıyim. Akşam 7’ye kadar ordaydık. Ne gelen oldu ne de giden. Yatak olayı hala beklemede.


Perşembe günü istanbul’a gidiyorum ama bu sefer valizle:) yanıma türlü türlü giysi alıcam, banu alkan gibi sürü sepet valizle gidicem. 4 gün ordayım. Ofis işi gene. Ama bu sefer her şeyi ayarladım, bir t.c. vatandaşı olarak kazık kadar oldum halen hiçbir tarihi yeri göremedim, dolmabahçeyi, topkapıyı, yerebatanı, ayasofyayı da görücem.

Meraklısına ve kafası karışana önemli not: benim her bi boku (çok afedersiniz, bok dedim) yapan şirketim ayrıca turizm işinde de. Ben de her bi halta maydonoz olan bi insan olarak turizm işine de el attım, yabancı misafirleri rehberle Türkiye turuna gönderdik, İstanbul parkuruna ben de gidiyorum. Tabi bayılmıyorum aslında çünkü İzmir’de de yapılacak çok işim var ama patron denen vatandaş “iğnecim, sen de git, İstanbul karışık, bi de özel misafir hepsi, rehbere çok güvenemiyorum, sen gidersen daha iyi olur” diyince eh peki madem dedim. Şimdi benim 12 kişilik yaş aralıkları 75-85 olan nurtopu gibi bir birleşmiş milletler topluluğu misafirim var. Onlar dolanırken ben de onlara takılayım da bari görgüm-bilgim artsın. Beleşe yer göreyim diy mi ama? :)

Bi özel not daha: İstanbul’a harbiden tepeden bakıcam (Pier Loti’de kalıcam da…), erguvanları kokluycam, tam mevsimi gelmiş öyle diyorlar.bir de fırsat bulursam nikah şekeri ve davetiye bakıcam. İstanbullu blog dostlarım, iğne geliyor, e artık bana bir program yaparsınız.
Öptüm herkesi

16 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Öncelikle iğne hanımcığım hoş geliyorsunuz. Sizin gibi yoğun şahsiyetler bizlerle görüşebilir mi bilemeyeceğim ama ah ulen keşke İstanbulun içinde olsaydım diye de hayıflandım.En kötü ihtimal lotiye BRUNCH a gelirdim şekerim.

Gelip bena sınav gibi soru üstüne soru sormuşsun cevapladım. Şu resim koyma işini anlatmaya geldim şimdi de.

Blogger a ana sayfasından giriş yap.Blog isminin gözüktüğü sayfa çıkıyor ya sağ üstte edit profile yazıyor. Oraya girphoto url kısmına fotoğrafın uzantısını yapıştır ve en aşağıdan save et

Gelelim uzantıyı nasıl alacağına.
www.imageshack.us sitesine gir. Orada bilgisayarından resmini seç( çok büyük olmasın) upload ya da host it yazan bir yer var oraya tıkla. Yeni sayfada bir sürü kod çıkacak, en alttaki seçeneği kopyala, ve daha önce bahsettiğim yere yapıştır

İşte bu kadar

Aslı Cin dedi ki...

He he

Evet ya çok güzel çıkmışsın gördüm şimdi

Hayır, ufak bir tane çıkıyor, tabii eğer şablonun resimlilerdense.

Benim avatarımı ben şablona yapıştırdım, blogger ın bir seçeneği değil.

Bu arada buraya gelince farkettim şablonun resimli değil. Ama profilinde çıkmış resmin oradan geldim. :)

Toplu İğne dedi ki...

kız avatar ne ki? allahım allahım, ben de bi b.k bilmiyom şu teknoloji ile ilgili. valla sen çok alem bi hatunsun 05!. korkulur senden :)
neyse fotomu beğendiğine sevindim

pinomino dedi ki...

yaa..ankaraya da gel:) sizi kaleye falan götürürüm rehberiniz olurum..zaten burda gezecek çok yer yok bol bol vakit kalır laflamak için:)
foton da çok iyi olmuşşş:)

Toplu İğne dedi ki...

pinocum, en son ki ankara maceramı bbiliyosun; "palyaço" iğne ankara bürokrasisini hafiften sallamıştı.azıcık unutulayım (!) kesin yine gelicem hem de bu sefer çifter valizle. o zaman da ilk işim senin mihmandarlığında ankarayı gezmek olacak, çünkü ben baikenti hiç mi hiç bilmiyorum

Deadora dedi ki...

hosgeliyooorrrsuuunn :)
toplum ignem sen herhalde aksamlari daha rahat olursun yani aksam seni rahat birakirlar insallah.. ben derim ki sana yakin olan yer olsun pier loti´de bulusalim aksam cay icip manzaraya bakip sohbetler edelim?
ama günü sen belirle..

DAMLA dedi ki...

Harika olur yahu, gerçekten dolu dolu programda bizlere vakit ayırabilir misin? O zaman kesin bişi yapalım:) Bana uyar!!... bak adresim www.doksuz.probera.com.tr
Öptüm

crystalsdreams dedi ki...

topluiğneehanımcaızımm, bize de gel kaaveye yahuu..yok çok yoğunum gelemem dersen , ben de dea gibi pier lotide çaya belkim gelebilirimmm:) perşembe demişin fekat yarın mı ki bu perşembe,yoksa haftaya mııı??
ayrıcaa,düğün konusunda bol geyik yapabiliriz şimdi düşündüm de fena tecrübeliyim bu konuda:) ..ama umarım haftayadır,yoksa bu hafta ise tellerden konuştuklarımı ben bile anlamıyorum o açıdan pek sağlıklı olmaz bu hafta benim kimseyle buluşmam:)

Toplu İğne dedi ki...

deodoracım ce kristalim,
ikinize de blogunuzda yazdım detayımı, ordan okursunuz anacım.

kız damla, verdiğin adres ne ola ki? tıklayınca bi bok çıkmıyo... yine de ben pazartesi öğlene kadar ordayım, blogları takip edicem, umarım bir şekilde blogcu kızlar olarak görüşebilir ve bu mutluluğu tadabiliriz.

Tijen dedi ki...

tadini çikar istanbul'un t.i
(ben de t.i oluyorum da çok garip geldi)
güzel geçsin insallah! seni linklerime ekliyorum bilesin..
sevgiler,
tijen

crystalsdreams dedi ki...

toplucumiineciim..yarın naapıcan acaba?eminim çok yoğun olucen de, ben bi ara uğrayabilirim senin oralara sankim..
neyse mail adresim dibi96@hotmail.com bi mail atarsan, cep numeromu falan veriim şekerim sana:)
öperim..

DAMLA dedi ki...

Topluiğnem,
baştaki www'ları yazmışım da ondan!!.... (hiç mail adresinde olur mu yahu, aptal ben!!...)Neyse ben bi Krıstal'a mail atayım da biz beraber bişey yapalım :)

Deadora dedi ki...

damla ve crystal yapmisken bari pazar aksami yapalim derim ben.. ben yarin bursaya gidiyorum.. p.teside toplu igne dönüyor.. en güzeli ve bana da uyani pazar aksami.. hem c.tesi bu kiz gezer dolasir dolastirir topkapi eminönü :p
programi pazar aksami yaparsak cok sevinirim sevgiler..

KUGUU dedi ki...

Ya TopluIgne,
ben nasil olmusda sana gelmemisim, kesfetmemisim... Kendime feci esef ettim...
Cok tatli "TI"ye aliyorsun herseyi Sevgili TI!!
koptum hele pijamali sunum anlatiminda sandalyeden dusuyordum:)) Gelinligini de cok begendim.
Artik buradayim TI.
Kuguboynu:))

Toplu İğne dedi ki...

dea& kristal & damla:
kızlar kaldığım otelin interneti bozuktu ancak giebildim... pazar akşamüstü itibariyle süper olur gibime geliyo. çünkü benim sabunlukları boğazda tekne turuna gönderiyorum. piere lotiye gelirseniz süpper olur, ben hala öğrenemedim buraları.

diğer mesaj atanlar;
hepinize döncem izmire dönünce (ay bu da ne biçim cümle oldu yahu?)

Deadora dedi ki...

tamam toplucum ben yarin pierdeyim telefon numarami crystal den alabilirsin yada bana mail at..
ben yarin sabah cikmadan bakmaya calisirim maillere sonrasinda yogun olacagim internet cafeye giremem :(
cok opuyorum seni yarin konusur saati belirleriz :) ayy cok sevindim! süper olcek süper!