Cuma, Şubat 06, 2009

SÜÜÜTTTTTT

Şimdi sevgili bloggerlar,

Holştayn ben, mantafon olan ben; bu süt işine kafayı takmış durumdayım. Tüm kocakarı önerilerini takip etmekte ve çevremdeki tüm kocakarı kılıklı insanları çemkirmeden, pööflemeden dinlemekteyim. Sebep? Belki de zırvalamalarından işime yarar bir şey çıkartırım diye.


Şİmdi bacılar, benim 7 bela elam üstünüze afiyet biraz obur. Gündüz uykusu da sıfır olunca da yarım saatte bir emmek istiyor. Böyle olunca bende sütler mafiş! el finito!.. Gece sabaha karşı, inlerle cinler faaliyetteyken sütümü makinada sağıyordum en azından ertesi güne sütüm olsun diye, ancak bu velet artık gece uyanışlarını da arttırdı, cok cok cok emip duruyor.


Gündüz süt yetmiyor, sanırım sütüm az. Sizin önereceğiniz üretim miktarını artırıcı yöntem nedir acaba? Benim tombul kuşumun aç kalmamasını istiyorum mamaya dalmak istemiyorum çünkü :))


İşte size benim tombul kuşumun son hali :) yan taraftaki tombalak da bendeniz oluyorum...

14 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

ay ben bu kızı yerim maşallah ya :) valla ben anne değilim süt işini de pek bilmem ama pekmez içirirler genelde :)

Adsız dedi ki...

MAsallah kızınıza. Allah analı babalı büyütsün. Süt artırmada bende en çok işe yarayan ısırgan otu oldu. Kurutulmuş ısırganları aynen ıhlamur gibi hzırlayıp gunde 2 fincan içiyordum. Bunun yanında bol su içmeye ve fırsat buldukca da dinlenmeye çalış.
Sevgiler,Aslıhan

enne dedi ki...

Öncelikle sütüm az demeyeceksin. Tamamen psikolojik inan bana. Kızımda sütüm az diye diye annem bana helvaları, tatlıları yedirdi, tombalak oldum, hepsini bırakıp bol su içtim, stres yapmadım, kızımı 2.5 yaşına kadar emzirdim.

Bizim çocuk doktoru en az 3 saat ara verin emzirmeye der, arada çok ağlarsa Milupa'nın çaylarından verebiliyorsun (ama sizin doktor ne diyor bilmem?) çünkü yarım saatte bir emzirirsen sen de yorulup strese girersin, sütün hepten azalır.

Bir de eczanede satılan Vitamalt diye bir şey var, alkolsüz bira diyim sana, ondan günde 1 tane içersen çok sütün artıyor, ama bol bol su içmeyi unutma.

enne dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Benim de 16 aylık bi oğlum var ve hala emiyo. İşte benim yaptıklarım;
1) günde 3 lt su iç
2) eczaneden humana stil tee al, meyveli çay gibi bişey çok faydasını gördüm,
3) uyumaya çalış gündüzleri, ela uyuduğunda sen de yat diycem ama uyumuyo diyosun, o zaman biri onu oyalasın en azından yarım saate uyu sen de,
4) aşure ye, evet biraz kalorili ama benim doktorumun dediği "sadece su içerek sütün miktarını artırırsın ama sütün kalorisi de önemli, hurma ve aşure ye"
5) olumlu düşün, "sütüm var sütüm var" de :)
6) ve eve kesinlikle mama benzeri bişey alma, evde bu tip bişeyler olunca insan sütüm yok diye panik olup babağe mama veriyo. halbuki ne demiyciz "sütüm yok" demiyciz
7) Kolay gelsin, güle güle büyür inşallah

Adsız dedi ki...

Offf çok şeker bir şey olmuş bu maşallah.
Süt olayına gelince, 25 ay emzirmiş, vakti zamanımda sütüm gelmiyooo diye günlerce hönkürerek ağlamış ,sonra da sütüm geri gitmiyoo diye bandajlarla göğsünü sarmalamış sütü kesilsin diye ilaç kullanmış bir anneyim.
Süt olayı tamamen psikolojik. Bu sebeple inanılmaz destek veren bir koca lazım:))Doktor kontrollerinde doktorun evet bu çocuk aç kalmış , kilo almıyor diyene kadar bir şey yapmana gerek yok. Zaten Ela gayet tombalak gözüküyor. Yine de kendimi daha iyi hissedeyim diyorsan eczanelerde vitamalt satılıyordu onun süt arttırıcı olduğunu söylerlerdi ben hiç kullanmadım ama çok kişiden duymuştum. Ya da sağlık ocağındaki ebeler alkolsüz biranın da aynı etkiyi yaptığını söylemişlerdi. En iyisi bol sıvı tüketmek.Kenidini iyi hissetmek.Kafaya bir şey takmamak:)) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

-rezene, isirgan, anason bu 3unu ic iste sabah ogle aksam donusumlu
-bira fabrikasindan ender sarac'in "malt hulasasi" tabir ettigi malt seysinden al, alamam diyorsan malt ieccegi al ticari ismi vitamalt tadi igrenc bastan soyleyeyim, kahverengi bira sisesi gibi sisesi var
-su icmen lazim durmadan.
- bi de bazilari yesillik, marul filan der bir de borulce. sogan diyen de var ama cig sogan yasak diye biliyorum tadi bebege geciyor sutu bozuyor.

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Topluiğnem ben senden umudu kesince uzun zamandır uğamamışım sayfana.Ela gelmiş hoş gelmiş.Sağlıklı huzulu,çok şanslı güleç bir bebek olsun.Kocaman bir maşallah.

Deadora dedi ki...

saclara bak yerim ben o cimcimeyi :)

süt icin genelde su icin diyorlar ben dogum yapmadim tabii ki ama teyzemler annemler hemsire ve onlardan bildigim kadari ile hepsi su tavsiye ederdi.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Allah analı babalı sağlıkla büyütsün kızınızı öncelikle :)
Süt için, mümkünse beyaz soğanı halka halka kesip, 1-2 damla sıvıyağ ile yapışmaz bir tavaya koyun üzerine bir çimdik tuz, 1 çay kaşığı kadar şeker serpip yumuşayana kadar pişirin (3-5 dakika)...İnanın süt hemen gelmeye başlıyor, hissediyorsunuz.
Bir de asla sütüm az filan demeyin, su için, içinizi rahat tutun :)

Sevgiler ve kolay gelsin.
Gufy

Adsız dedi ki...

merhaba sayın toplu iğne hemşerim,
ben şeniz kalay biler(belki facede bakarsınız diye kızlık soyismimide yazdım ;) )
yazılarınızı okuyorum ara ara.bebeğiniz için allah bağışlasın,uzun ömürler versin inşallah.
konumuz şu golden cinsi köpeğimiz var ve www.petarkadas.com adlı siteye üyeyiz.8 mart 2009 pazar günü mendereste bulunan ve içinde 1000 köpek olan şopen gazi barınağına bir gezimiz var.eee bundan banane deme ihtimalinize karşı ricam şu efendim.sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.rica etsem bloğunuzda bu konudan bir bahsedebilirmisiniz acaba?hatta size ayrıntılı bilgi verebilmek adına mail adresimi yazıyorum.
senizbiler@gmail.com
şimdiden çabalarınız için çokk teşekkür ederim.
iyi geceler dileğimle,
şeniz kalay biler

Adsız dedi ki...

sevgili toplu iğne rica etsem bir önceki yorumumdaki mail adresimi kaldırman mümkünmü acaba?

Toplu İğne dedi ki...

bekriyacım sağol verdiğin bilgi için deneyeceğim :)

sevgili aslıhan, ısırganı ilk defa duydum, anneme rica edeyim de kemeraltındaki aktarlardan bulup alsın.

ennecim pek psikolojik gelmedi bana yaw? emin misin? Humananın still tea diye bişeysi var onu içiyorum

sevgili adsız.. adını yazmayı unutmuşsun :)çok teşekkürler verdiğin detaylı bilgiler için

adacım, sağol canım, şimdi bile yüklediğim fotolarla arasında dağlar kadar fark var. ne çok büyüyor bunlar böyle? :)) sen de psikolojik diyorsun... reikiye başlamak lazım galiba :)

bir adsız daha.. keşke isimlerinizi de yazsaydınız verdiğiniz değerli bilgiler için ismen teşekkü etmek isterdim. börülce acaba gaz yaptı :((( rezalet

zillicim, yok yok döndüm ben artık, kızdan vakit buldukça yazıyorum işte

deam nasılsın bacım? saçlarımızı sorma lepiska bizim. facebooka resimlerini koydum bolcana. fırsat bulursan gir bak benim rapunzelime :)

sevgili gufy, hemen bu akşam deniyorum.. çok severim soğanı zaten.. sağolasın

şeniz merhaba, mail adresini tek başına kaldıramıyorum (teknik olarak beceremedim) o yüzden komple mesajını kaldırıyorum. çok teşekkürler güzel mesajın için... eğer kızımdan fırsat olur da yazı yazarsam bahsederim, eğer çok geç olmazsa...

Nenoni dedi ki...

Hani bir ara sobeler vardı bloglarda.Şimdide ödüller var.Size bir ödül var sayfamda.