Salı, Temmuz 22, 2008

Ruj ve Kutsal Damacana

Tek istediğim pembe renkli bir ruj almaktı. Birgün bir baktım elimdeki tüm rujlar; tüp şeklinde şeffaf, parıltılı... Diğer tüm normal rujlarımın yerini bu yeni moda tüpler almış. Basbaya ruj istiyorum kendime. Eski usulden. Tüptekiler bu yaz sıcağında yayılıp, ağız dışımda her yere bulaşıyor, hele hele rüzgarda saçım dudaklarıma değdiyse, vay anam vayy.. yüzümde rüzgarın yönüne doğru oluşan tuhaf simli yağlı ruj döküntüleri. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak kendime artık biraz da normal rujlar almalıyım diye bir karara vardım.

Fakat heyhattttt; çok önemli bir şeyi unuttum: Ki ben parfümerilerde çalışan ebleh kızlardan nefret ederim. Parfümeriye adım attığınız andan itibaren içlerinden en gıcık olanı, sizi çantada keklik vaadiyle cangıldaki en vahşi hayvan nidasıyla avlamaya and içer. Atlar doğrudan üstünüze. Merhaba...size de. Ne bakmıştınız? Şeyy ben rujlara bakıyorum. Buyrun size göstereyim. ..

Yaa bırak beni be kadın. Bana ruj göstermene gerek yok; neye benzediğini çok iyi biliyorum, ben sadece hepsine bakıp beğendiğimi alıp si..r olup gitmek istiyorum. Tabi bunu diyemiyorsunuz kadının suratına. Hasbinallah diyip gidiyorsunuz arkasından. Zınk diye abuk bir markanın önünde durduruyor (muhtemelen o markanın ürünlerini satmaktan sorumlu); ne renk bakmıştınız? Ben pembe bakıyorum fakat ben x markayı tercih ederim, bu ismi ilk kez duyuyorum. Çok kalitelidir bu, verin elinizi süreyim, renk nasıl? Hanfendi bu pembe mi? basbaya koyu kahve... Ama size çok yakıştı, bunu da alın. hem 2 ruj alana, aseton veriyoruz. Ben aseton istemiyorum. Başka standlara bakıcam, size teşekkürler.. Durun ben size diğerlerini de göstereyim. Ayşe hanım, y standına geçiyorum ben.. (allah allah sülük gibi bırakmıyor peşimi.. sabır iğne, sabııırrrr). Bu markada da 3 rimel alana orkid veriyoruz. Bakın ben sadece pembe bir ruj bakıcam, beğendiğimi alıp gidicem; şampuan ne kullanıyorsunuz? Elidorda kampanya var, şampuanla 2 saç bakım kremi alana 1 adet pazen don veriyoruz, hanfendi bakın, siz isterseniz başkalarıyla ilgilenin, ben kendi kendime ruj bakıcam burda... (hala sabır küpüyüm maşallah; kime şikayet etsem ki; hepsi aynı halt bu parfümeri sektöründekilerin)... Kızı başımdan savmak için rengarenk boyadığı elimin üstünü temizlemek amacıyla pamuk ve temizleyici istedim. Kız gidince de gözüme kestirdiğim bir başka ruj standına kaçarcasına uzaklaştım. Filhakika sırtlan geri döndü. elind ekupkuru bir pamuk bana uzattı. Bu ne? Elinizi silmeniz için? Yok mu ıslak bir madde de elimi sileyim? Bu kuru pamukla elden bu kopkoyu rujları nasıl sileceğim? Şey temizleyicimiz bitti. (Allah kahretsin seni de, seni işe alanı da, sizin gibi işletmeyi de...) Kaçarcasına uzaklaşıyorum ordan... Çantamda bulduğum kolonyalı mendille elimdeki izleri çıkartmaya çalışıyorum.

Yemin ederim, 3 denememde de benzer sorunla karşılaştım. En kalitelisinden en dandiğine kadar değişen bir şey yok. Hepsinde sırtlan tezgahtarlar, aslında hiçbirinin senin ne istediğin umurunda değil. Hepsinin tek arzusu temsil ettiği markaları satıp cüzdanlarını doldurmak...

O yüzden hala kendime bir pembe ruj alamadım; sanırım en güzeli denemeden strawberry'den almak... Zaten nerdeyse her tür parfümeri ve kozmetik ihtiyacımı ordan alıyorum. Rujları da karavana ordan alıcam artık ne yapayım? Hadi burdaki bir parfümeriye gidip ruj beğenip strawberry'den sipariş vereyim diyorum ama sırtlanlar deneme yapmama bile izin vermiyorlar. Offff.. . Sonuç: Hala pembe rujum yok...

Ve kutsal damacana olayı.. Hayır bahsedeceğim o salak film ile ilgili değil. Sorun şu ki ben haliyle şişko bir insan oldum. Ayaklar şişti, göbek şişti; tombili oldum yani. Her na kadar hamile diyeti yapıp dikkat ediyorsam da; gittikçe dev anası oluyorum. Ve hain kocam bana bu ismi taktı: "Kutsal Damacana"... Şimdi bu kocaya nasıl bir iade-i ziyaret yapılır söyleyin bana?

23 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

İnternetten alışverişin gözünü, kulağını, burnunu seveyim.Çorabımı bile internetten alacağım neredeyse :)
Ayrıca stawberry güvenli midir? Aylar önce rastgelmiştim o siteye ama kullanan kimse bulamadığımdan soramadım. Güveneyim mi kendilerine ?

huysuz dedi ki...

benim o sırtlan bebe tezgahtarlara 'ulan ben sizin yaşınız kadar ruj yedim be' diyesim geliyor :)
bi de, strawberry gayet güvenlidir.

Sebnem'den dedi ki...

iğneciğim...eşine isim düşünüyorum...bulnca haber vereceğim..
iyi olmana sevindim..hayatım ben sana alayım göndereyim bir pembe ruj..açık koyu sen söyle..
buradakilerde benden kaçıyor..
önce bir ilgiyle yanıma geliyorlar..ben zaten isteklerimi alıyorum..sonra bütün parfüm ruj temizleme malzemeleri ne varsa promosyonlarını alıyorum..sevgilimide verin diyorum..
beni görünce kaçar hale geldiler..

enne dedi ki...

Strawberry'i tavsiye ederim. Ayrıca oradan daha yeni pembe bir ruj aldım, çoook güzel, bunu da hararetle tavsiye ederim. Rengi sitede göründüğü kadar koyu değil, parlak değil, çok doğal ve güzel. Dior Rouge / 471 no.lu ruj / Pink Autograph.

İstersen önce o parfümerilere gidip (!) rengine bak ama bence beğeneceksin.

Toplu İğne dedi ki...

eyseancim, evet kesinlikle strawberry süperdir. ben her tür kozmetik ve parfüm ihtiyacımı ordan alıyorum. Fiyatlar acaip ucuz, burasıyla karşılaştırıldığında. Kesinlikle öeriyorum sana.

huysuzcum; aynen bence de... strawberry üstüne tanımam ayrıca da...

şebnemcim, kocama buldun mu isim? Biliyorsun intikam soğuk yenen bir yemektir. Bu arada sana bravo, ben yüzümü kızartıp istiyorum promosyon, vermiyo adi ezgahtarlar. Hep kendilerine kalıyor onlar bence...

ennecim, girdim baktım ama söylediğin numaralı CD ruju bulamadım, ama yine de iyi ki haber vermişsin, bir baktım ki CD absulute rujlarda indirim var, bodozlama 3 tane sipariş ettim, hepsi süper çıktı... Bi daha zor girerim ben törkiş parfümerilere.

yeliz dedi ki...

selam, hamile bir bayan olarak kilo mevzusuna ne kadar gıcık olsam da eşinin kutsal damacanası çok yaratıcı bir benzetme olmuş. Benim bildiğim hamilelerin eşleri doğuma kadar eşleri kadar kilo alırmış. ciddi bir istatistik ve benimki henüz 2,5 aylık olmasına rağmen eşimde kilo belirtileri başladı. Tavsiyem onu bol bol yemeğe teşvik etmen ve bam!! sen doğumdan sonra kiloları vermişken o kendi kiloları ile başbaşa kalır!!! sonra sen ona kutsal damacana dersin :)yok vazgeçtim, çok hain bir plan:)

Aslı Cin dedi ki...

İineciğim, nihayet girebiliyorum bloglara, işimi gücümü ayarladım, özlediğim herlesi ziyarete başlayacağım.

Tasarım nihayet değişmiş. Ama iineciğimin yazıları aynı iine den işte, şahane !

Beter Böcek dedi ki...

Hepsi aynı ya, tekin acara da gitsen aynı sıradan bir dükkana gitsende. yemin ederim sinir oluyorum diyorum şu numara pudra alacağım hanımefendi o marka kalmadı ama şunları deneyin yok sağolun istemiyorum derim kurtulamam hele bir de dediğiniz gibi en fecisi ruj alma olayı eliniz renk renk olur ya sabır ya selamet diye kendinizi sokağa zor atarsınız.
sevgiler.

dgül dedi ki...

Sevgili İğne, tamam son müjdeli haberinle acayip sevindim, heyecanlandım (ses veremesem de :( ), ama yani bu kadar da habersiz bırakılmaz ki insan canııımmm!...Biraz anlatsan diyorum son hallerini filan, ama en önemlisi diliyorum ki öncelikle senin sağlığın iyi olsun...
Sevgilerimle diyor, tam da burada haberlerini bekliyoruuuummm....

Nenoni dedi ki...

İğnecim sanırım bebişin artık çoktaan dünyaya gelmiş olmalı değil mi?
İkiniz de iyimisiniz?

Tijen dedi ki...

ruc mu?
ben herhalde on senede bir falan ruc alıyorum. evdeki yegane rucu senede 1-2 kere kullanmak nasıl bir tasarruf sağlıyor anlatamam...

bgm dedi ki...

İine,
ses ver!

Adsız dedi ki...

selam ....bebeğiniz doğdu mu??

sinem (adacim) dedi ki...

Aslı'da duyduk. Küçük Ela hoşgelmiş:))

pinomino dedi ki...

Minik Ela hoşgelmişşşş:))
sağlıklı , mutlu bir ömür dilerim:)
kocaman sevgiler:)

Nenoni dedi ki...

Minik Ela doğmuşş.Kutlarım.Allah analı babalı uzun mutlu bir ömür nasip eder inşallah.

uykucu dedi ki...

allah analı babalı büyütsün,güzellikler nasip etsin minik meleğe..hadi yaz sende ..

reality dedi ki...

Ailece Bayramınızı Kutlar,

Esenlikler Dilerim.

Sunny

yeliz dedi ki...

ne zamandır blogta hareketlilik göremeyince endişelenmeye başlamıştım, mutlu habere sevindim, tebrik ederim. sevgiler

dgül dedi ki...

Evet, ben de bayağı meraklanmıştım. Yürekten kutluyorum sizi, Ela'cıkla birlikte mutlu, upuzun bir yaşam diliyorum sizlere.... Sevgilerimle...

reality dedi ki...

Ailece yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar,
esenlikler dilerim.
Sunny

-bebeği öpüyorum..

Selen dedi ki...

Satıcı kız kısmına koptum gerçekten, ben de nefret ederim bir parfümeriye girmekten bu yüzden. Akbaba gibi direk üzerinize gelirler ve de mümkün olan en pahalı ürünü size kakalamaya çalışırlar her zaman.