Çarşamba, Temmuz 02, 2008

46 XX

Berbat bir 8 gün geçirdim. Telefonum çaldı, doktorum İğnecim, 3lü testinde bir yüksek risk faktörü gördüm hemen amniyosentez yaptırmamız lazım dedi.
ŞOKK - Höyküre höyküre ağlamak - Eli ayağına dolaşmak - Ürpermek - Hızlı kalp çarpıntısı - Yine ve de hep ağlamak - Dualar etmek ve ertesi sabah gönüllü olarak koşa koşa amniyosenteze gitmek.

Geçen hafta bugün bunları yaşadım, sonra da raporlu bir şekilde anacığımın şefkatli kollarında düşük riski var diye mabadımı dinlendirmek, az hareket ve endişeli bekleyiş. Doktorlar eminiz yok birşey ama emniyet için yapılması uygun olur dediler.

Güzelim ülkemde bu işlemi sskda ya da devlet hastenelerinde yaptırısan nerden baksan 2 ay sonraya sıra veriyorlarmış filhakika bu işlem sadece 16-18. haftalar arası yapılması gerekiyor. Bu nasıl bir gerizekalılıktır anlayabilmiş değilim (hoş nelerini anlayabiliyorum ki ben bunların? anlayan varsa beri gelsin). Ee peki ssk ödüyor mu diye sorun lütfen bana? Utanmayın sorun sorun.. Nayırrrrr - Naslaaaaa- Eh çok da umurumdu gerçi? Ama ya kıt kanaat geçinen insanlar ne olacak? 3 çocuk yap diyeceğine, normal - sağlıklı çocuk yap desene.... Böyle eşeği saldım çayıra dersen, herkes 10 tane yapar kanımca. Neyse bi de dediler ki eğer Türkiye'de yaptırırsanız devlet hastanesinde, hadi torpille size hafta içi randevu verdiler, 3 hafta sonra belli oluyor dediler. Çüşşşş - hösssst. Çocuk doğacak nerdeyse, ya kötü bir şey olursa? O tarihte aldırmak için çok geç kalınmaz mı? Başka alternatifimiz nedir? Londra'ya gönderirsek 3 günde gelecek sonuçlar? Hem de kültür testleri bile 3 günde bitmiş oluyor. Ok hemen öyle yapalım. İstemem Ankara'ya göndermeyin. 3 hafta bu yürek heyecanı ile bekleyemem ben.

Sırf meraktan soruyorum, bu testi ülkemde 3 hafta beklemeyi göze alıp yaptırmış olsaydım kaç para verecektik? 750 YTL. Peki biz şimdi İngiltere'ye gönderince ne kadar ödeyeceğiz? 1050 YTL.. Ne fark sadece 300 YTL mi? Evet RTE çok haklıymış, sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerimizde çağ atlamışız resmen (!)


Güzel haberimiz ve raporumuz 46 XX olarak geldi. 46 XX'in ne olduğunu; bilenler bilmeyenlere anlatıversin lütfen. Ben raporlu hala evde yatıyorum gerçi ama olsun, minik kuşum sağlıklı ya, Allah'a binlerce şükür. Ben yatmaya razıyım.

Hoşgeldin çıtırım :))) (ağzım kulaklarımda)

20 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

geçmiş olsun iğne,bebeğin iyi olduğuna sevindim.yatıp bolca dinlen ararsın bu nazlı günlerini sonra:)

epsilon dedi ki...

yani bebiş kızzz..doğru anladıysam..:))
hayırlı olsunnn.sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım bebişinizi.tebrik ederimmm..

Nane Şekeri dedi ki...

Cok gecmis olsun. Soyle soyliyim burasi Hollanda ama burda bu isler daha berbat soyliyim :(
AYrica tebrikler.

zehra dedi ki...

cok gecmiş olsun
____________
regaib kandiliniz mubarek olsun dualarda buluşalım:)

HAYAT dedi ki...

hem geçmiş olsun hemde hayırlı olsun yani bir kız bebek dünyaya geliyor :)

bgm dedi ki...

küçük toplu iğne geliyor.... :))
artık bizim kızla oynarlar...

Bu arada testin olumlu sonuçlanmasına da sevindim... bu arada önünde şeker yüklemen var ki; benim kanaatimce 2 kere yapabilmek adına olması gereken değerleri çok düşük tutuyorlar böylece ilk yüklemde hep risk taşıyor çıkıyorsun.. aklında olsun.. :))

zeya dedi ki...

ohhh için rahatlamış. Geçmiş olsun !!
Bu ülkede vatandaş olmak zor valla. Çok üzücü.
Neyseki sen iyi haberi almışsın.Gerisini boşver :)

Sevgiler

uykucu dedi ki...

geçmişler olsun demek atlattın.benimde 3 lü testte %5 lik bir risk var diye hastanedekiler hemen amniyo sentez diye tutturmuşlardı ama doktorum gerek yok demiştide rahatlamıştım,bu kadar zormuymuş? ben 2 yi unutayım kesin yaparlar yaştan:)bence 46 normal çocuk(dawn 47 oluyor çünkü)ve xx de kız gibi .çok şanslısın kız ha!!!hani tüm kurumlar birleşmişti kimi kandırıyorlar!!!

Tanya's dedi ki...

Iiiğne,

Herşeyin sonunda toparlamasına sevindim ben...bebeğin sağlıklı olmasına da..

Öperim

ikizlerimbenim dedi ki...

iğneciğim öncellikle tebrik ederim eminim ki çok bilinçli ve keyifli bir anne olacaksın, umarım bebiş vaktinde sağlıklı bir şekilde dünyayay gelir. bu 2'li ve 3'lü testler bu zuzun yolculuktaki en büyük engeller gibi gelirdi bana..ne mutlu ki sonuclar çok iyi, hadi hayırlısı!!!

Fifi Croissant dedi ki...

Çok geçmiş olsun. İnsan ne kadar çaresiz hisseder kim bilir... Neyse ki herşey yolundaymış. Hayırlısıyla doğursanız tüm blog hamileleri...

:)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Neyse ki her şey yolundaymış. Umarım sağlıkla kucağına alırsın minik kızını.

Toplu İğne dedi ki...

Bekriyacım, teşekkürler. yatmakan da sıkıldım o da ayrı konu; işe geri döndüm, şimdi de aklım evde tembellik yapmakta :))

epsiloncum evet kızım olacak. süper diy mi? teşekkürler. sevgiler


nane şekerim, sağolasın. ciddi misin Hollandanın bizim burası gibi olabileceğini hiç tahmin etmezdimm? yoksa medeniyetin demi sonu geldi?

zehra teşekkürler amin.

hislerim ve ben.. evet canım kızımız dünyaya gelecek allahın izniyle. sağolasın.

bgmcüm, ah ah senin de bir çıtırın var tabi. senden öğreneceklerim var benim. şeker yüklemesi de ne ayol? anneannelerimize, annelerimize d emi şeker yüklemesi yapıldı? peeeeh.. dikkat edeyim iyi ki söyledin..sağolasın.

Toplu İğne dedi ki...

zeyacım, sağolasın canım benim.evet haklısın gerisini boşverip şükretmeye devam :))

figencim, sağol evet atlattık şimdilik. Politikacılar kanırıyor, b.k birleşti kurumlar, ssk ödemiyor bile amniyoyu. cepten gidiyor hep.

tanyacım, sağol canım. sevgierimle öpüyorum hem ben hem de çıtır :))

ikizlerim benim; teşekkür ederim.inşallah diledğin gibi bir anne olabilirim :)inşallah başka engellerle karşılaşmayız canım.

magissa hoşgeldin; evet o 3-4 gün hayatımın en çaresiz ve en ızdıraplı günleriydi. Ya sonuçlar olumsuz çıkarsa ne yaparım diye uyku tutmadı inan..

fikrimin ince gülü; teşekkürler; umarım canım, umarım :))

MELEK KOKUSU dedi ki...

Cok gecmis olsun diyorum öncelikle, 27.haftada bir anne adayi oldugumdan seni anliyabiliyorum, malesef tr´deki saglikla ilgili sorunlara devlet büyüklerimiz adam gibi bir cözüm getiremiyor...tembelliktenmi dersin? yoksa islerinemi gelmiyor anlamiyorum ama sonucta insan sagligi önemsiz bir sey degil..neyse yinede atlattigina sevindim...Sen simdi uzat ayaklarini bol bol dinlen, bebis gelince zaten pek zamanin olmayacakmis! bana da öyle diyorlar :o)
Sevgiler,esin

pinomino dedi ki...

KUTLARIMM..Şimdi okudumm..
sakin, kafanı birşeylere takmadan, sağlıklı, huzurlu bir hamilelik geçirmeni dilerimmmm:))
anneler kulübüne hoşgeldin:))
sevgilerrrr:)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

hayırlı olsun t.i.cim!!!!

Toplu İğne dedi ki...

sevgili melek kokusu esincim; ben de snei bol bol tebrik ediyorum, bebişin olacak senin de. Süper bir haber bu. Çalıştığım için malesef ayaklarımı uzatamıyorum, habire şişip duruyor o yüzden. ah ahh naz da yapamıyorum kimselere...

Pinocum, sağol canım benim. aminn diyroum ve hoşbulduk..

aquacım, çok teşekkürler. sevgiler

Sanem dedi ki...

Herseyin yolunda olmasina cook sevindim.

Adsız dedi ki...

bizde o yollardan geçtik.
yaşamayan bu olayı anlayamaz.
idam kararını bekleyen mahkumlar gibi...
zor.
hele bu ülkede yaşamak hepten çok zor.
geçmiş olsun. bloğunu yeni gördüm, tanıdım ve sevdim. Allah kocana yardım etsin. giritli bir kızla evlenmek çok zordur. ailesi hemen kapar seni:)