Pazartesi, Mart 19, 2007

Matruşka Yarışmalar

Ben bu tanımlamayı uygun gördüm (yersen!)

Şimdi sağım solum sobe, saklanmayan jüri – pardon ebe şeklinde giden yeni bir polemik girdabına sürüklenen can’ım medyamız; yine bir kısır döngü içine giriverdi.

Bu zavallı beynim daha ilk biri bizi gözetliyor’un melih’ini hazmedememişken ipin ucu kaçtığı için iyice sinirden zıp zıp zıplarken, bir de yeni bir oluşumla nasıl baş edebilecek?

Kim hangi yarışmanın şeysiydi, sonra ordan hangi yarışmanın yarışmacılığına düştü, hangi yarışmanın yarışmacısı hangi yeni yarışmaya jüri üyeliğine terfi etti, terfi ederken diğer yarışmacıların derin gazabına uğradı mı? Kaç para şeyettirdi (götürdü), kim kıçını salladı puanını dinlerken, yoksa kıçını sallayan mıydı buzda klibini çeken? E peki kafasına boynuz takıp buzda düşmece potborisi yapan aslında gerçek hayatında mı boynuzu yemişti? Buzlar kraliçesi şimdi karga sesli ünlüler yarışmasında sunucu mu? İstakozun ülke ekonomimize olan olumlu etkileri nereye gitti peki? Hani buzda kayan tombul bir profesyonel patenci vardı, buza halktan biri gibi çıkıp herkesi şok ve de mest etmişti? Hani o adam nerde? Bi de tütü giyip “manda balesi” oyununu buzda yapıp karizmayı el üstünde tutmuştu?

Şeyimsilerden biri de bet sesiyle dün şarkı söylüyordu yeni başlayan yüzbirinci yarışmada. Peki o şeyimsi modacı değil miydi? Yok yok iflas ettirmişti tişörtçü tükkanını. E ablasına kıyafet dikiyordu hani? (Dikmesini bilmez yavrum gülüm Katinammm, getir dikeyiiiimmm, getir dikeyim). Off alam iyice karıştı benim kafam. Şimdi bu japone isimli olcay-to denen adam önce buz ulemasıydı şimdi de şarkı uleması mu oldu? Başka jüri mi kalmadı – Son yılların ülkemize kazandırdığı bir başka uyuz şeyimsi sıfatına nazır armağan jüri insanı; jürilikten sıkıldı mı? Yoksa sitend ap mı yapıyor? E hani jüricilikteydi gözü? (eşin ne iş yapar evladım? Kendisi jüri teyzecim. Yıllardır jüricilik yapıyor)

E bu kadın dansözdü, sonra benimle şeyeder misin yarışmasında jüriydi (hem de hocam) diyodu herkes ona. (Asena hocama teşekkür ediyorum, bacağımı ahanda şöyle kaldırıp ensemden geçirmeyi öğretti bana). E şimdi bu bacı niye ağlıyo buz kenarında titreyen penguen gibi? Anaaa, yanındaki herifi de sünnet ettircekmiş eğer semese atar da beni birinci yaparsa büyük türk halkı. Eee bobby de boş durmuyor bakın oldu mu şimdi? (Zeynomla beni seçerseniz ben hadım olurum zaten ben şeyimsiyim, zeynomun kocası test etti onayladı- kestiriveririm valla, zeynomdan mı kıymetli?)

Allahü teala’nın takdiriyle fevkaladenin fevkinde bir böğüre sahip olan “demon-ia” (diva denmez ki ona) ablan kurban olsun saltolarıyla Konya ovası böğrüne vura vura yakışıklı yarışmacıyı süzdü. Süzüm süzüm süzüldü. Aaaa meğerse asıl sevgilisi o değilmiş, bir başka yarışmadaki eğitmenlerdenmiş. E peki şu her eve lazım che guavera ablamız, dizideki oğluyla beraber değil miydi? Bebesi şimdi bir başka yarışmada böğürürkene jüri üyeleri yardımcı olsun diye sunuculuğunu yaptığı diğer yarışmada onlara selam edip gözlerinden öpüyor.

Rusya’da satılan matruşka bebeklerine benzedi ülkemizdeki beyinsizleştiren yarışmalar. Bebeğin kapağını açtıkça içinden ayrı bir bebek çıkar misali, her yarışma başka bir yarışma doğuruyor. Sonra bu matruşkalar yarışma oluşturmakla da kalmıyor, bir bakıyorsun insancıkları da oluşturuyor! Bir kere, önce jüri üyeliği denen bir güruh oluştu. Sonra yarışmacılar var. Onlar da ayrı bir güruh oluşturdu derken, şimdi de bir üçüncü grup oluştu ki akıllara ziyan! Onlar da hocalar grubu. Hocam aşağı, hocam yukarı! Ulan bu kadar mı kolay hoca olmak? Asena hocam, Burcu hocam, Hilal hocam. Ya hilal cebeci denen ses-siz kadına öğrencisi olan dingilimsi adam “hilal hocam” diyor!

Babalık yarışmasında sıfır puan alarak üst üste sınıfta kaldığından dolayı ömür boyu babalıktan atılmış Küçük Emrah da jüri üyesi. Yarışmacılara derin hayat tecrübesi ile insanlığı öğretiyor! Yaaa, bunu da duymuş muydunuz? (ben ajdarı da istiyorum bana ne, bana ne; o da jüri olsun, ne eksiği var garibim?)

Neyse, devamını getiremiyorum, elim yoruldu, varsa içini dökmek isteyen ya da benim eksik kaldığım yer; dökün siz de.

13 yorum:

Pel dedi ki...

ya tamam çok haklısın ama bi yere kadar, o yer de şu: tamam o jüriymiş yarışmacıymış bilmem ne hepsine katlanmak zor ama sadece "zor". ama ajdar'ı hiçbir bünye kaldıramaz, kesin komaya girerim ben valla onu bir tek kere daha ekranda görürsem... blogunu okuyan bi yayıncı-yapımcı felan varsa ciddiye alıverir de mazallah!

Aslı Cin dedi ki...

Ha ha haaaaaaaaaaaaaaaa

Koptum ben, ambale oldum, bittim bittiiiim.

Hha ha haaaaaaaaaayttt !!!!!

ERDIL dedi ki...

Bu yaziya sapka cikartilir.Bir noktaya itirazim var hic olmazsa yorum yazicak "nokta" biraksaydin.Toplu Igne kizim.
Saygilarla.

ikizlerimbenim dedi ki...

en çok da yurdum insanın geldiği en son noktalardan biri olan traji komik vaka yıllar önce bir araba uğrunaki yarışma idi..ellerini çekmemek uğruna yapılanlar, ayılmalar bayılmalar..

PEMBE GAZETE dedi ki...

Buyazi super super olmus TopluIgnecgm.
10 puan veriyorum:))

Kuguboynu,theYeniJuriUyesi:))

DAMLA dedi ki...

Canım İğnem,
bir önceki yazını okudum çok üzüldüm canım (biraz geç oldu, özür dilerim).
Bu arada bu yazına da bayıldım... Çok doğru yazmışsın...

Adsız dedi ki...

iine, allah seni bildigi gibi yapsin, okurken basim dondu yahu! Ben asil su ata türk denen medya maymununun denizanasi olan sahsiyet, malesef türkiye cumhuriyetinin bir vatandasi olan semra hanima gicigim, ona da bi ara el ativerirsen müteşekkir oluciim efenim.

Toplu İğne dedi ki...

pelcim; evet bir an hezeyana kapıldım, yok haklısın; ajdar olmaz belki banu balkon olabilir. yok yok ben delirdim, sen bakma bana :))

aslıcım, kızım kapat ağzını sinek girecek :)))

erdil beycim; sağolun varolun, nerelerdeydiniz siz yahu? özlettiniz, ben de iadei ziyarete geliyorum az sonra size :)

ikizlerinbenim :)) (isim süper yanlız) evet sen söyleyince hatırladım; ne ipe sapa gelmez bir yarışmaydı o yahu? bi sürü zavallı insan ne umutlarla katılmıştı o abuk ve insanı aşağılayan yarışmaya?


kuğu the pembe'm; mersi canım, bu arada hayırlı uğurlu olsun yeni gazeten,umarım hürriyeti geçer tirajın kardiş.

damlacım, sağol arkadaşım, çok teşekkürler, hayat süpriz yaptı aynı herkese birgün yaptığı ve yapacağı gibi.

yumurcakcım :)) ben işte böylebaşını döndürürüm insanın. ne yapayım içim çok dolmuş; ne çok yazacağım kişi ve konu birikmiş, işte karman çorman döküldü bir anda. o bahsettiğin ana-oğul unutmuştum valla.. sen diyince hatırladım birden. bırrrrr- neydi bir ara onlar öyle her yerde?

Adsız dedi ki...

Şimdi de palyaçoluk ve cambazlıklarını zevkle izleyeceğimiz Ünlüler Sirki başlıyormuş. Müjdeyi ben veriyim dedim.:)))

mayonez dedi ki...

bayıldım bu yazıya..ne kadar dikkatlisin, hafıza da maşallah fil kimin:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Kardeşim,


haklısın beyisizleştirilen,uyutulan,gecmışı unutan aptal,koyun durumuna getirildik.

ancak yukarıda yazdıklarına talepte cok fazla.Doğrusu ben anlamkta zorluk cekiyorum.

Sen ne diyorsun neden böyle olduk???

Yoksa benim anlayamadığım bazı etkenler,güclermi yönlendiriyor,gercek gündemi unutturmak için..

Zahmat olacak ama,kısaca görüşlerini bilmek istiyorum.

Selamlar,
Ali Demir

Adsız dedi ki...

Merhaba...
Kendimi tanıtmak isterim :)
70'li yıllarda İzmir'de doğma, 80'li yıllarda İzmir'de büyüme, 90'larda İzmir'de çalışma ve 2000'lerde hala İzmir'de çalışan bayan. Girit göçmeni bir aileden geliyorum bende :))
Ne güzel tesadüf değilmi ?
Bana www.benimblog.com/calisananneolmak adresinden ulaşabilirsiniz...
Kolay gelsin.

Toplu İğne dedi ki...

adacım, ya sorma, iyice manyaklaştılar, yetmiyor her akşam medyadaki palyaçoları görmemiz, bir de başımıza yine o sirk palyoçalarından oluşan yarışmaları çıkarttılar. bu da yeni moda olmalı :(( kahretsin

mayonezcim evet sanırım fil gibi, çok armağan çağlayan gördüm bu aralar kendimi. medya manyağı oldum sanırım :))

sevgili ali demir; talep çok fazla ben de anlamakta zorlanıyorum ancak medya herşeyin kulbunu bulmuş. eleştirsek otomatiğe bağlanmış gibi reytingler böylei halk bunu istiyor bahanesine sığınıyor. ben evinde reyting aleti bağlanan bir kişiyi bugüne kadar görmedim, tanımadım. öncelikle bu reytingi oluşturan kişiler kimler? hangi toplumsal sınıfa bağlanıyor bu alet? kimler seçiyor bu kişileri? bu kişiler türk toplumunu ne kadar temsil ediyor? bence bu yozlaşmanın suçlusu medya. ne verirsen onu alırsın demiş atalarımız. medya bu topluma ne verirse onu alıyor.

heee evet medyaya bu talimati veren ver mı? bu da ispatlanması çok zor bir teori. bu konuda yüzlerce komplo teorisi üretilebilir. olay çok derin olabilir.ben de şüphelenmiyor değilim. baksanıza aptal kutusu gitgide aptallaştırıyor ve aptal bir nesil meydana getiriyor. temiz siyaset derken önce temiz medyadan başlasak?

merhaba sevgili anonim, çok ama çok memnun oldum. en kısa sürede iadeyi ziyarete geliyorum. sevgilerimle