Cuma, Ocak 22, 2010

Çevreci İnsan Nasıl Olur?

Naylon poşet fena bişi diyorlar. E haklılar aslında ama evde çöp torbası olarak çok işime yarıyorlar. Gerçi bugünlerde kriz diye midir yoksa milleti kerizleme niyetine midir bilinmez, market alışverişlerinde verdikleri torbaları iyice incelttiler. İncele incele kevgire döndü hepsi. Evde bir adet çöp torbası yapmak için yaklaşık 5 adet market poşetini iç içe geçiriyorum ki akmasın, akıtmasın.

Kipa var benim yanlız ve de güzel şehrim İzmir'de :))) (Nasıl da alıntı yapar mışım Nuri Bilge Ceylan'dan) Bu kipalardan izmirde adım başı var. Yakında benim evin içine de açarlar diye düşünüyorum. Bir giriyorsun markete, kasada 200 TL en az bayılıp çıkıyorsun. Fakat bir poşetleri var ki! Nanay!!! Hele içine köşeleri sivri olan bir şey koymaya gör, misal süt kutusu. Yandın. Daha alışveriş arabasından arabanın bagajına koymadan derin yarıklar oluşuyor poşette.

Geçen gün baktım kasanın olduğu yere poster asmışlar. Çevreciysen ahan da bunu al diye. Baktım çuvaldan poşet yapmışlar, tam evladiyelik! Kasadaki ebleh bakışlı part time üniversite öğrencisi kasiyer kız, siz çevreci misiniz dedi. Nası yani diye bir bakışım var ki sormayın gitsin. Sanırım aldığım malzemelerden benim çevreyi fevkalade pisletecek bir tip olduğumu sandı ki, aldığım bebek bezleri ve ıslak havlu mendil bolluğunun benimle hiçbir alakası yok. Hepsi Ela'nın... "Vallahi gemi tepelerinden denize doğru, elimde kahrolsun petrol tankerleri diye salınma huyum yok ama en azından çöpümü yere atmam" dedim...

Anlamadı alık tabi ki... Otomatik bir şekilde, "eğer çevreci bir insansanız bu çevreci çuval poşeti size vericem de" dedi. "Eh ver bari" dedim. "Yanlız o poşetin tanesi 4 TL, nakit alayım çünkü kredi kartı işleminizi bitirdim" dedi...

"neee" dedim, "hem çevreci olucam hem de üstüne teşekkür veya teşvik beklerken bir de üstüne ceza gibi para mı vericem" dedim.

Yine anlamadı kız. "Kusura bakmayın, çevreci iseniz, ücretli" dedi.

Neyse ey ahali.. Ben sanırım çevreci değilim. Çöp poşetine devam...

3 yorum:

cenebaz dedi ki...

Çok pahalı ya. Migros'unkiler hem daha ucuz hem de daha güzel. Ben de şu incecik poşetlerden şikayetçiyim. Hele Migros jet kasadakiler daha kasanın başında yırtılıyor.

Toplu İğne dedi ki...

cenebaz, migrosun çevreci poşetlerini bilmiyorum, migros bana çok yakın değil, ama eğer gidersem şöyle bir bakınıcam senin önerine.

Canan Begendi dedi ki...

Çevreciysen diye başlayacaklar sonrası malum, değilsen de öyleysen de diyerek marketlerde poşetleri paralı yapacaklar.2003 yılında Almanya seyahatimde görmüştüm. Orada Lidle marketlerinden alış-veriş yaparken altı poşet almıştım. Tam ödemeyi yapacakken bizim Türklerden biri bu poşetlere bir dünya para alırlar deyince dördünü iade edip o kadar şeyi iki tanesine nasıl sığdırdığımı ben değil Almanlar söylesin.
http://kumtanesiyiz.blogspot.com/