Salı, Kasım 21, 2006

İnsanoğlu alengirli hastalıktan muzdarip olursa başına neler gelir?

Bakınız ben bu yaşıma kadar en kel alaka hastalıktan muzdarip olmuş, zayıf bünyeli bir sosyal varlığım. Sırf bu sebeple başıma gelmeyen trajikomik vaka kalmamıştır. Bedbaht toplu iğne, geçtiğimiz cumartesi abuk bir hastalık sebebiyle bıçak altına yatmış ve bu yazıları mabadını kah yumuşak bir siboplu can simiti üstüne oturarak kah ayakta durarak yazmaktadır. Bugüne kadar klasik bir hastalık türü bünyesine uğramamış olan bu zavallı yaratık, derlediği nev’i şahsına münhasır rahatsızlıklarını sizinle paylaşmaktan; esefle karışık mutluluk duyar.

Sondan başa doğru gidersek…
3 haftadır mabadımdaki (mabad’ı bilmeyen cehalet müsvetteleri için; mabad= popo= döt= k.ç) acı, şişlik, kanama ve oluşan bir mutant fazlalığı sebebiyle doktora bu mahrem bölgesini göstermekten şiddetle korkan ben, bu 3 hafta boyunca kendisini ehil bir doktor sanan babam, patronum, arkadaşlarım, akrabalarım ve kendi iç sesim dahil bilumum çok bilmişe kanarak kendi kendime hemoroid teşhisi koyarak her tür tavsiye edilen kremi, bakım ve onarımı uygulayarak boşu boşuna bir üç hafta geçirdim. Sonuç; paralar derecesinde kaşına kaşına makak maymunlarının k.çına benzer bir mabada sahip oldum. Geçmedi, geçmedi. Geçtiğimiz cumartesi doktora gittim. Sırf bu konularda uzmanlaşmış bir kuruma gittiğimde 2 genç uzman cerraha derdimi anlattım. Bu ekip ardından beni muayeneye aldılar. Utanç verici bir muayeneydi, tahmin edebilirsiniz (aslı, biyo, gristıl, gayriye ve diğer saz arkadaşlarım; gülmeyin gebertirim!!!) Domalmış biçimde mabadımı onların ehil bakış ve ellerine teslim ettim ki sonuç: Bende hemoroid yokmuş, boşu boşuna yanlış kremlerle bir de üstüne k.ç alerjisi olup o bölgedeki derimi paralamışım kaşımaktan. Adını ilk kez duyduğum başka bir rahatsızlığım varmış meğer, ilaç ve merhem tedavisi yokmuş. Eeee, peki ne yapılması gerekmiş? İlk aşamada gelmem çok faydalıymış ve 10-15 dak. Süren bir operasyonla, o mutantan kurtulabilirmişim. Ve kurtuldum da, hem de aynı gün. Sanırım açmışken hazır, bitsin bu iğrençlik diye düşündüm. Sanırım, yani inşallah. Şimdilik kimsede olmayan bu tuhaf mutantan kurtuldum ama ameliyat sonrası haftada 2 kez, sonra ayda 1, sonra 3 ayda bir mabadımı sürekli gösterecekmişim.

Eski yazılarımdan okuyanlar hatırlayacaklardır, vertigo var bende. Baş dönmesi ve sürekli 300 promil alkollü gibi yürüyememe ve hareket edememe hali. Geçti mi? Hayır geçmezmiş, klübe hoş geldin demişti doktor. Ne zaman nerde tekrar gelebileceği belli değilmiş. Ne zaman çok yorulsam, çok sıkılsam beni yakalayan sürekli şaş olma durumu bu. İsmi de pek afilli Vertigo. Asalete bakar mısınız?

Bundan 5-6 sene evvel o zamanlar daha lazer ameliyatları yeni yeni meşhur olmuşken, ben bir gazla lenslerden kurtulmak için randevu aldım, istanbulda bu işin uzmanı olan hastaneye gittim. 2 göz de ileri miyoptu benim. Hani çıkar gözlükleri anan gelse tanımayan misali J Benim bir hikayelerim var bu konuda yazsam çatlarsınız gülmekten. Ben denizde lenslerim olmadım yüzerken babam diye tanımadığım bir herifin üstüne çıktım heyooo baba diye! VE adamın elinde zıpkın vardı. Eh elinde her zıpkın, yapında her palet, gözünde her deniz gözlüğü olan adamı baban sanırsan olacağı budur değil mi? (Gülmeyin dedim, oyarım!) Neyse işten de 2 günlüğüne izin almıştım. Ertesi gün dönecektim izmire. Ameliyat bitti, ben çenemle doktorla hemşo çıktım bir muhabbet sormayın. Toprağımı seveyim İzmirli doktorla kaynaştık da nerden bileyim 1 hafta daha orda kalacağımı ve her kontrole gittiğim gün sol gözümün bir kez daha yarılıp operasyon uygulanacğını? DESERT SAND! Aha bu da benim yeni göz hastalığımmış. Yeminle 10 dakkada 2 göz ameliyatı oluyordu, ertesi gün kontrole gelenler benle birlikte; doktor süper, geçmiş olsun bir daha 15 gün sonra göreyim derken; bana “iğne hanım, ııh ııh olmamışi sol gözünüze bir yıkama işlemi yapmamız diyordu”. Anacım hergün hergün lazerle kornea kesilip çıkartılıp içine harrş diye yıkama yapılıp sonra araba sileceklerinin minyatürü ile cam siler gibi gırç gırç bastıra bastıra durulanır ve laserle tekrar kornea kapatılır mı? Bari fermuar yapılsaymış? Şimdi harika görüyor olabilirim ama 1500 / 1 olan çöl kumu denen çok tehlikeli bir göz alerjisi varmış bende. Gözüm laser bıçağına karşı alerjik reaksiyon gösteriyormuş. Adı da buymuş. Nekadar asortik bir isim değil mi?

Sonracığıma; bendenizde alerji de var. Söylemeden geçemiyeceğim. İnsan polene, ota boka alerji olur di mi? Yokk, mümkünatı yok! Efendim benim küf mantarına, ev akarları içinden de hamam böceğinin af buyurun kakasına alerjim varmış. Yahu hamam böceğini gördüğüm yok, o böceğin b.kunu nerden görcem de teneffüs edecem? Ya da kime gidip de soracam, “pardon ben bu evde çok tıkandım, nefes alamıyorum, lütfen evinizdeki hamam öceklerinin b.klarını temziler misiniz, ben balkonda bekliyorum, temizlemeden girmiycem ona göre” denir mi yahu?

Ve ve nihayet… En büyük teneffüs derdim olan deviasyon! Ameliyattan tırsıyorum ama iki burnumdan kaput işlemiyor! Tık nefesim yani. Şimdi gidicem doktora, kıracak burnumu bir güzel, düzeltecek sonra çıkacam ameliyattan açılacak sargılarım, doktor diyecek “iğne hanım sizde 8000/1 görülen deviasyon sonrası oluşan k.çımın kenarı alerjisi var, burnunuzu bir daha kırmamız gerekiyor, hayır göz gibi olacak iş değil ki bu mübarek.

E PES!

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha aha ha aha aha aha h aha ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!

Walla ne yaparsan razıyım ama gülmek ne demk çatladım !

gazel vakti dedi ki...

Kızmassan ben uzun bi müddet gülcem.Kızarsan kendimi sıkarak gülcem.Dur ya koy veriyim gitsin. Geçmiş olsun canım.Gülmiycem iğne vazgeçtim kime güldüysem başıma geldi.

Ozde dedi ki...

Seni seviyorum Tinne! Gecmis olsun. Ama cidden hastaligi bile matraktan olanlar icinde seni tek gecerim :)

acicikolata dedi ki...

ahahahaaa ahahahhahahahahhaha hahahahahahahahahaha!
kusura bakma ben de kendimi tutamadim guldum, ama kicimla.
fissur falan mi oldun bacı?

Adsız dedi ki...

amaaaaanıınnn bu ne yaaa. Okurken çatlıyodum bi ara yaaa.

DAMLA dedi ki...

Kızım senin hastalıklarında asortik!.. Kolay mı böööle afilli isimli hastalıklar bulmak:)
Canım, geçmiş olsun!...

Adsız dedi ki...

sizin kolejin fen lisesinden mezun bi koca var bende, kendisi kendini doktor saniyor halbuki degil, gecenlerde kalp ameliyati gecirecek olan babasina koydugu teshis soyle;
babamin felcten dolayi ic organlari deforme oldu, kalp sekil degistirdi yamuldu, eh dolayisi ile kalp kapakcigi da yerine tam oturmuyor, kan kaciriyor...

simdi diyceksin ne alaka?? ben simdi senin dertlerini okutayim benim hafiz kocama, o bir halk diliyle degerlendiriversin ben de yazayim bak komedi nasil olcak..

Ben hic gulmedim bu arada ya, (su elin adamina baba baba diye sarildigin manzara hariic)valla cok uzuldum senin icin TI..

tontontombo dedi ki...

Geçmiş olsun.
Allah da seni güldürsün:)))))))))))

kedi dedi ki...

Ben msnde konuşurken İinecik: "Biyooo biliyomusunnn ben ameliyat oldum"dediğinde,"Hadi leeen,nerenden,g*tünden mi"demiştim kızlar!
Ben gülmeyim de kim gülsün şimdi yawwww,artık yedek don getiriyorum yanımda bu aadi iineyle konuşurken değiştirmek için.Yoksa paçalardan akıyorrr,rezalettt;P

Hahhahhhhhaaahahhhaaaaa

Adsız dedi ki...

Elmacığım, iineciğime daha büyük hastalık vermsin Allah, öyle anlatıyor ki gülmeden yapamıyorum. senin anlattığına da güldüm, eşinin teşhisini merak ediyorum. Sen de bizim okuduğumuz zamanlar oralarda mıydın?

CaDı dedi ki...

Bak yaa, kızım ben bu kadar hasta olsam nazımdan niyazımdan geçilmez:) Sen geçiyosun dalganı kendinle bide bize gülmeyin diyosun! Çook geçmiş olsun, hastalıklarının hepisine birden, ecmain:))

Banu dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Hastalığını bu kadar komik anlatan kimseye rastlamamıştım.

Deadora dedi ki...

gülmek ile üzülmek arasinda ki o ince cizgi de kaldim, gecmis olsun..

uykucu dedi ki...

çok geçmiş olsun diyorum, anlatımınla güldürdün.Eminim hiç kimse hastalıklarını bu kadar eylenceli anlatamazdı ve de kimsede bu kadar abidik gubidik hastalık bir araya gelmemiştir.
:) :) :)..

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun:)

ERDIL dedi ki...

34924 Gecmis olsun

Ben'ce dedi ki...

Çatlattın kız beni de gülmekten...Allah beterlerinden korusun hayatım,mabadına da tez zamanda şifalar diliyorum...Çook öptüm seni,sevgiler...

Adsız dedi ki...

iğnecim, deviasyonu iki kez oldum. ama hala doktorlar bi daha diyor. lütfen ehil bir doktora git ve eğer sana estetik derlerse kaçma. yani ben estetik olsaymışım hem hokka gibi olacaktı burnum hem de nefes alcaktım. iki kez olunca da koku alma duyum kalmadı. yani içinde altınlar olan parfüm geldi almanyadan gülsuyu sandım. deviasyon bohtan bişi. mabad muhabbetini hamileyken de çektim ve ben de o iğrenç pozisyonda doktora poz verdim. e ikiz olunca herşeye katlanıyo insan.

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun öncelikle. Yazınızı okurken çok güldüm kendi kendime ofiste. İnanın gözümden yaş geldi. Beni güldürdünüz Allah sizide güldürsün sevgilerimle.

Toplu İğne dedi ki...

çok sevgili blogger dostlarım malum fazla yerimde oturamıyorum, o yüzden bu seferlik hepinize özel mesajlar yazamıycam öyle uzun uzadıya, lütfen beni bir kerelik mazur görün...

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, yanlız içinizdeo gülenler var ya... Elimden çekeceğiniz var o gülenler siz bittiniz, özellikle en uzun gülme efektini yapan aslıcin! bittin sen :))

ama hepinizi çok seviyorum, teşekkürü bir borç bilirim, anam anam yazamıycam daha fazla, kalkıyorum yerimden hadi güle güle