Perşembe, Ekim 12, 2006

KAŞINTIM VAR...

Tut şu sivri dilini ota çiçeğe maydanoz olma diyor iç sesim ama elimde değil ki! Şimdi bugün 2 farklı konuya değineceğim sizlere.

1. Kendilerine Sosyetik elit diyen bir avuç görgüsüz Avrupa hayranı şuursuz varlık; bunca sorun varken bakın bugün Hürriyet Kelebek’e ne gibi önemli (!) demeçler vermiş. Haydi okuyalım bakalım…
… Neslihan Kozanoğlu, dostlarını yanına alıp Veliefendi'ye çıkarma yaptı!... S-mall Report dergisi için özel bir prodüksiyon hazırlayan Kozanoğlu, böyle bir projeye neden gerek duyduğunu şu sözlerle anlattı: "İngiltere Kraliyet Ailesi'nden kadınların müthiş şık kıyafetler ile katıldığı Royal Askot yarışları, her zaman dikkatimi çekmiştir. Aristokrasiyi yansıtan bu seçkin ambiyans, dünya hipodromları için sıradan bir şey aslında. Türkiye'deki hipodromlarda bu ambiyansın yaratılmamasına şaşarım." …Kozanoğlu, yazısında Türkiye'de aristokrasinin yok olduğunu da değindi: "... Siz hiç, örneğin, av partisine çıkan, lüks piknik yapan, at yarışı izlemeye hipodroma giden bir elit gördünüz mü Türkiye'de? Hani denir ya hep 'Bu ülkede orta sınıf bitti' diye, asıl aristokrası yok oluyor bu ülkede."…

Vah anam babam vah… Ben de üzüldüm kadıncağızın bu demecini okuyunca. Kendisinin anası da Napolyon'un Jozefini idi zaten, babasını artık siz düşünün. Yok mudur bir Allahın kulu bu ülkede; aristokrasiyi koruyacak ha yok mu? Tüüüü size; av partisine çıkmak istiyorlar, lüks piknik yapmak istiyorlar (çizgili pijamasız, kömürsüz, mangalsız, karpuzsuz), at yarışı izlemek istiyorlar, şapkalı, düğüne gider gibi, özel localarında şampanyalarını içmek istiyorlar. Nerde bu devlet, nerde bu millet? Tüüüü, yazıklar olsun size. El atın sayın yetkililer şu işe; bu asil kadın ve saz arkadaşları için kampanya açalım; sivil toplum örgütleri size sesleniyorum; aristokrasi yok oluyor bu ülkede. Ne leydilik kaldı ne de baronluk! Ne baronlar gördü bu millet vakti zamanında! Leydiler yok oldu, lordlar kaçıp gittiler. Tek leydimiz Güngör Bayrak kaldı, yakışmıyor bize, ayıp ayıp, Tüüüü hepimize…

2. Ben de Nobel ödülü alacağım seneye…
Ey ahali; bugünden ötesi yok kitap yazmaya başlıyorum. Şu meşhur kitap “Çılgın Türkler” var ya. İşte bendeniz de şimdiden ismini bulduğum kitabım için sallamaya başlıyorum. Öyle bir isim buldum ki seneye Nobel’i elimde bilin. Konusu mu? Şöyle ki…
-Türklerin Amerikanın keşfiyle katlettiği 20 milyon Kızılderililerin öyküsü
-Türklerin Hiroşimaya attıkları Atom bombasında ölen Japonların dramı
-Türklerin Çin seddine yıkması ve altında milyarlarca Çinlinin kalması ve çin dramı
-Türklerin 2. dünya savaşında binlerce yahudiyi kaynar kazana atması ve üstüne zevkten göbek atması
-Türklerin kurtuluş savaşında katliam yaptığı binlerce Fransız, İtalyan, İngiliz üniformalı zavallı biçare askerler
-Türklerin buz denizinde Titanik adlı gemiyi içindeki yolculara aldırmadan buzul dağına çarptırak batırması

Nasıl konular ama? Hepsi olacak bu kitabın içinde. İsmi ne mi olacak? Tabi ki Çılgın Türkler değil… “A.İ TÜRKLER” (TAM 3 HARFLİ)
SÖYLEYİN BANA SİZCE ALMAZ MIYIM SENEYE NOBELİ?

20 yorum:

Unknown dedi ki...

1. Soru için : Bırak onlar öyle mutlu dünyalarında yaşasınlar.

2. Nobel'i bu sene kaçırdın :) Seneye inşallah ama konular güzel birde ikiz kuleleri yıktığımız bölümüde eklersen tam olur

Pinky dedi ki...

Anam babam haçlılarıda öldürdük,birde lady diye düzenlediğimiz suikast var,lütfen romayıda biz yakmış olalım..

pinomino dedi ki...

toplucum iğnecim..güldüm birsürü yazdıklarına:) haklısın nerde bizim aristokrasimiz canım!!! vallahi haklı kadınlar..bak şimdi canım sıkıldı:) hemen gidip koskocaman şapka alıp Ankara hipodromuna gitmem lazım Bulo ile..bizim bebelerin ne giymesi gerekiyor bi bilgin varsa yaz da rezil olmayalım elit tabakaya:)öptümm bissürü:)

YAGMUR dedi ki...

Toplu ignecigim,
alirsin sen nobeli de alirsin baris odulunude alirsin nasilsa bu aralar Turkleri karalamak acayip para kazandiriyor. biz Turkler o kadar barbar insanlariz ki sen yaptigimiz katlimalarin sadece yarisini yazmissin diggerlerini unutma eger daha da buyuk oduller almak istiyorsan. Bu adam gercekten simdi aldi odulun yazdigi kitapa mi verildigini saniyor?

Aslı Cin dedi ki...

İineciğim, 1 numaralı haberi okuyunca oha dedim.( Derim ben oha, aristokrat kan yok bende, terbiyesiz ben) Kadın sanki aristokrat bir kanımız var da bu ülkede oradan geliyor. Hadi diyelim son Osmanlılardan bu hanfendü, padişahlarımız bile ordan buradan gelme köle kızlarla evlenip doğurmuşlar oğullarını, neresi aristokrat bu kanın. Kadınlar birer sonradan görme koca einip Paris'e alışverişe gidince kanları maviye dönüveriyor birdenbire. O isimleri tanımama etmem, para var zevk yok, o zevksizlikle ben olsam Londradaki yarışlara sokmam , işte ancak Veliefendiye giderler.

2. Konuya gelince,bir dahaki sene Nobel garanti senindir, hakkını yerler walla.

Gün dedi ki...

Sana ödül vermeyen şerefsizdir :)

suveyda dedi ki...

ALLAH ım şunlara bak ya.ne kokoş kokoş oturmuşlar.kıyafetleride aynı bunların.formamı acaba.
şimdi bunlar memeleketide kurtarıyorlardır.aristokrat olmak ta kolay değil ki canım.zor işleri zor.


havada bulut sen nobeli unut:)
ne nobeli.onları yaz sen seni dünyaya başbakan yaparlar başbakan.nobelde neymiş:)

Adsız dedi ki...

"ozon tabakasini delen turkler nasil yakalandi?" diye bi kitapta yazabilirsin =) nasilsa gunumuz problemlerinden biride bu. onuda ustlenelim.

sayfana orhan pamuklu temel fikrasini aktarmadim belki yakisik almaz diye toplu igne ama sana verdigim cevap icinde yazdim. bizim orhan isini biliyor =)

Deadora dedi ki...

yaz canim, kus gribini ve hiv virusunu bulan türkler nihohahah!
nobelin alasini alirsin..

Ozde dedi ki...

Tinnecim evime dondum okudum yazdiklarini. Aynen katiliyorum. Bir cift de lafim var ekleyecek: Su fotograftaki iki hanim var ya, iste o iki hanimcagizin aynini Pazar gunleri ogleden sonra kiliseden cikmis yasli zenci kadinlar seklinde gorebilirsin.Asiri gosterisli olmaya calisan rukus kiliklar, kocaman sapkalar vs. Gosteri kiliklarini giymis sirk soytarisi gibiler diye dusunurdum hep.

Meger garibim zenci teyzecikler "sosyetik elit"mis, ben bilememisim kiymetlerini :)).

Ozde dedi ki...

Hiiiiiii,

Tinne`m domgununmus kissa bir sure once. Simdi farkettim.

Ama ben sabirliyim nasilsa nobel odulu alicaksin ya sen, o zaman ikisini beraber kutlarim.

MUSMUTLU YASLARIN OLSUN TiNNECiM.

vintage biscuit dedi ki...

efenim once kozanoglu olayina deginmek istiyorummm....
be kadin o spor onlarin ata sporu
atalari yapiyomus'ortacagdan bu yana ingiliz hatunlar gidip sapkali izliyomus
senin ata sporun ne ?
yagli gures
o zaman kirkpinarda cektirceksin o fotolariii

bunlar inanilmazlar !!!!

DAMLA dedi ki...

Şu birinci haberin var ya... gazete de gördüğümde aklımdan geçtin!!... Dedim tam T.İ.lik haber, artık bunun üstüne neler yazar:)
O.Pamuk olayına gelince de ben en çok neye takıldım biliyormusun? Adam bu ödülü Türk halkı adına aldım demiş. Hani geçen sene Türk olduğu için utanıyordu ya!!... Ben en çok buna takıldım!!!

Adsız dedi ki...

Seneye nobel kesin sizin..

tontontombo dedi ki...

Toplu iğne: piliiz cümlelerinin herbiri bir paragraf olsun, sonunu okurken başını unutalım, okuyup okuyup kafamızda hiçbişey şekillenmesin, kendimi aptal gibi hissediyim okudukça, dayanamayıp hayatımda 2. kez yarım bırakıyım bir kitabı.
Hem Ankara gölbaşındaki sinekleri de türkler katletti, valla ben gördüm

Toplu İğne dedi ki...

xprodoksit (anacım yazarken bile bitap düştün sen nasıl söylüyon bu adı).. hah iyi hatırlattın; ikiz kuleleri de ekliyeyim hemen. o kadar çok ki; hangisini yazacağımı şaşırdım

pinkycim; tamam not ediyorum; romayı da biz yaktık, haçlılar da vardı tabi.. lady suikastii anlamadım, o neydi anacım?

eyseancim,ayıp ettin, atacaksın, belki tutar, bak göreceksin sizlerin yüzünü kara çıkartmıycam !

my dear pino; sakın ha bebelerin üstünü başını düzeltmeden sakın gitme hipodruma, mazallah almazlar seni. prens henry ve prens william gibi giydireceksin sen bebelerini, büloya da prens charles muamelesi.. yanlız yürürken ayakkabılara dikkat anacım; malum bizim veliefendiler ingilteredekilere benzemez, cırrrk, astı mı b.ka gitti ayakkabılar :))

yağmurum sen hiç merak etme; ben sağolsun sizlerin hatırlatmalarıyla listemi habire uatıp duruyorum. pamuk da kimmiş, ben mandela gibi barış ödülünü de alıcam evelallah :)

aslı mon cherie; ben seni arisktokrat sanıyodum ama.. sen mavi kan değil miydin? tüh tüh tüh. napalım artık dost dedik bir kere, dönemem şimdi ama mavi kan yok ya sende düştün gözümden kız! :)

Güncüm ver çoşkuyu, ver coşkuyu :))

Toplu İğne dedi ki...

suveydacım, merak etme o günler de gelecek canım :)) ben bir iki karalama konusu dah abulunca bak gör neler olucam :)

cem, ozon olayını da ekliycem hatta inan havuz probemleri de türklerin çıkarttığı bir problem:)
pamuk efendinin fıkrasını blogunda okudum ve güldüm, sonra düşündüm; valla çözmüş o adam işi :)

deam; kuş gribi, hıv... hemen yazıyorum sağol hayatım, kitabımın önsözünde hepinizden bahsedicem canlarım

özdecim nerelerdesin sen; özlettin kendini. demek usada da var benzer kokoş ama kültürsüzler :)) doğum günü dileklerin için sağol hayatım, seni de önsözde yazıcam canım benim.

vintıççç, haa haaa haaa ne güldüm ama; ata sporu ha! ay alemsin ve çok haklısın; yağlı güreş yapsınlar tabiki, çok haklısın, kız cirit de var bi de..o da ata sporumuz.

damlam napıyon şekerim? özledim seni. kesn doğru tahmin etmişsin, ben bunu okurum da dilime dolamaz mıyım? ah ben o hürriyet yazarı olacaktım da o resimlerin altına ben yazacaktım şöyle usturuplu şeyler, görecektiniz. pamuk efendiye gelince; onun için en büyük üzüntü; aldığı ödülü sanatı için değil, yaptığı provakayondan dolayı aldı, işte bence onun için asıl utanç kaynağı (eğer gerçek 1 sanatçıysa) bu olmalı.

nilüfercim çok teşekkürler, elimden geldiği kadar sayenizde ödülü almaya çalışacağım.

tontontombocum; sen emret güzelim; o kadar uzun cümle kuracağım ki bir bakacaksınız kitabın sonuna gelmişsiniz ve hala ne dediğimi anlamamışsınız..işte diyecek avrupa sonra; kitap budur!
sinek olayı; tamam bunu da not ediyorum, sağolasın :))

>>>>MUSTAFA<<<< dedi ki...

1) benim ay paraçası bidene sevgilim var
2) yarışmanın sebebi gisemli blogırları görmek
3)maksat muhabbet geyik güsellik bahanee
4) eyi günler:)))

kedi dedi ki...

HANGİSİ AT LAN?
PEMBELİ Mİ?
TURUNCULU MU?
HEM ATLAR ŞAMPANYA İÇERMİYDİ?
ALLAALAAAA,KAFAM KARIŞTI BEE

Toplu İğne dedi ki...

değerli güsellik yarışması organizatörü kardeşimiz süha özgermi - ay pardon mustafa :))
detay vermene çok sevindim. valla aslına bakarsan bizler hiç de gizemli değiliz; çoğumuz birbirimizi tanır ve de görüşürüz ve var ya biraz daha meraklandırayım seni; hepimiz de pek güzeliz; hani ben diyim adriana lima sen de deniz akkaya. güzellik meraklı bazı aklıevvel blogger kardeşlerimiz tabi ki bu yarışmaya katılacaktır ama sen maksat geyik diyosun ya:)) ben orda koptum... tvde gazetede yeterince geyik var; biz genelde geyik muhabeti yapmaz geyikleri de pek sevmeyiz. ama yine de açıkçası ben çok merak ediyorum; jüri kim, katılımcılar kim, ilk 3 kim, bi de şampuan güzeli, barış güzeli, empati güzeli, plaj güzeli gibi tosuruktan ödüller de verilecek mi?
arada bizi bilgilendir sen yine de; valla katılmıyoruz ama çok merak ediyoruz taponları :))

biyooo, görmüyonmu resimde 2 tane at var işte. biri pembeli biri de turunculu.. para kimde belli değil bu devirde 2 gözüm...bak atlar da şampanya içiyor mon cherie :))