Pazartesi, Ekim 30, 2006

İşte aşağıda bahsettiğim o gülen gözlerin sahibi!

Resim internetten, VomArt'tan...
Uzun yazı yazınca blogum resim koymama izin vermiyor. Ben de bu resmi koymak istedim. İşte benim yakışıklım... Ben bugüne kadar böyle güzel gülen, içimi ısıtan, bana güven veren bir devlet adamı görmedim çünkü. Siz de bakın, sizin de içinizi ısıtsın hem de ömür boyu...

5 yorum:

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

ATAMIZ dan sonra bana güven veren diğer devlet adamı SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ AHMET NECDET SEZER dir ve onun da görev süresinin dolması ben de endıse duygularının açığa çıkmasına sebeb oluyor.

kedi dedi ki...

Ben de hep aynı şeyi düşünürüm biliyor musun İinecim?

Yani Mustafa Kemal'in bu ülke için bir lütuf olduğunu düşünüyorum.Eli öpülesi kıymetteki annesi Zübeyde Hanım tarafından bize hediye gönderilmiş olmalı diye düşünüyorum.
Her yerde Onun fotoğrafı,heykeli,resmi olacağı için Allah Ona böylesi bir zerafeti ve insan güzelliğini verdi diye düşünüyorum.

İlahi bir hediyedir Mustafa Kemal bu ülkeye ,bu millete, kafası kas olmayana,bunu görüp anlamak için beyinlerinde ufacık ta olsa zeka-akıl-mantık kırıntısı taşıyanlara.

Atatürk gibi güzel bir insan lider oldu iyi ki.
Yani şimdi düşünsene ders kitabın kapağını açıyorsun kemal unakıtanın koca kafasıyla karşılaşıyorsun yada masalcı baba edasıyla cemil çiçekin büstü her yerde (komedi gibi) veya badem bıyıklarıyla abdullatif şener sırıtıyor milli bayramlarda ki balonların üzerinde(patlat gitsin anasını satiim) yada heran tükürecekmiş gibi bakan memnuniyetsiz ifadesiyle bülent arınç sınıfta tahtanın üzerindeki resmiyle sana bakıyor(öğrencide ki motivasyonu düşünsene) yada paraların üzerinde tayyip efendinin ,"büyük küçük ne kadar dağ varsa ben yarattım"şeklinde ki o insanı küçümser,o insanı aşağılar torbalı gözleriyle bakışları ile tüm paraların üzerinde,annecimmm tam bir kabus!!!

Bırrrrrrrr düşünmek bile tüylerimi diken diken etmeye yetti. Gerçi hiç kendi yapmadığını ve yapmayacağı şeyleri millete öğütlemedi,hiç sapır sapır saçmalamadı,hiç bir çiftçiye hakaret etmedi üstüne üstlük onları "milletin efendisi" ilan etti.Cık cık olacak iş mi şimdi bu?Sen koskoca Atatürk olacaksın bir köylüyü tüm nezaketinle dinleyeceksin.Hayret!"Ne diyosun ulan,ananı da al git"diye kovacaksın,ama naapsın bilmiyordu işte Atam,kime nasıl davranılacağını.Mesela şehit evlatları için de çok üzülmüştü dimi ,savaşlarda yan gelip yatmamış,askeriyle yanyana olmuş ve kendi kompleks ve egolarına esir etmeden otağından savaş yönetmemiş,en küçük bir acizlikte milletini yüzüstü bırakıp arkasına bakmadan gitmemişti,o dönemlerde yedi ceddini de ihya etmemişti dimi?Likit yumurta o dönem yok muydu ben hatırlayamadım da,yada usulsüz ihaleler?Bir hıristıyana da din adamına da aynı eşit saygıyı göstermiş,ayrım yapmamış,birilerine birilerini öldürsünler diye hedef göstermemişti,hatırlayamadım ama hiç jetsky de yapmamıştı dimi?

AMA ŞİMDİ DURUM NEDİR?
Milli bayramlardan öcü gibi kaçan,beyinlerindeki örümcek ağlarını göstermek ve Ataya saygısızlık için birbirleriyle yarışan ve tüm bunlara seyirci kalan bir hükoomet!Saygı duruşunda sakız çiğneyen,"sap gibi durulmaması"gerektiğini söyleyen,kadın-erkek ayrı ayrı oturtan,imamları en yüksek görevlere getirme yarışında olan,ders kitaplarına iğrenç bilgiler sokan zavallı bir zihniyet bizlere 83 yıl öncesinin aydınlığından gitgide karanlığa doğru sürüklüyor!DURUM BUDUR ATAM.

Sen bu kadar şeyi yaptın ama senin sayende bu ülkede borularını öttürenler şimdi sana ,silah arkadaşlarına ve de bu vatanın aziz şehit evlatlarına bir duayı bile çok görüyorlar.Ne yazık ki!

Çok sinirlendim yine sabah sabah İiine.Hem bu yorum değil post oldu.Ben bunu yazayım sayfama.

Ben'ce dedi ki...

Canım iğneciim benimde yakışıklım o valla...Şu anda İpek Çalışlar'ın Latife Hanım romanını okuyorum ve ona olan sevgim daha da daha da bir depreşiyor ve o kadar üzülüyorum ki seneler önce dişiyle tırnağıyla yarattığı vatanımızın başımızdaki okumuş görünen yobazları n eline kaldığına...

Tijen dedi ki...

ne güzel adam degil mi gerçekten. biz onu hak edebiliyor muyuz diye düsünür dururum.. (güzellik yeterli degil bu durumlarda ya)
tijen

DRNEFES dedi ki...

komşumuz onu küçükken görmüş ve ben de ısrarla soruodum nasıldı die şöle tarif ederdi...
mavi gözleri vardı hiç öyle mavi göz görmemiştim...
sapsarı saçları vardı hiç o renk satı saç görmeiştim...çok özeldi...demiştiii...