Salı, Ağustos 22, 2006

Koş Apla Koşş... Haydeee Devrimci Geeldiii!

Bazen ne kadar da boşaltıyoruz içini kelimelerin, cümlelerin ve anlamların. Benim devrimci denilince aklıma öncelikle bir kahraman, bir lider, bir vatansever, bir korkusuz, bir dahi ve bir cesur yürek gelirdi. Atam gibi...


Hadi biraz daha enternasyonel olalım, İzmir Fuarı yaklaşıyor ya (onu da bilahare yazarım, neydi nerelere geldi diye - o da apayrı bir kanayan yaradır güzelim İzmirimde). nerde kalmıştık, evet enternasyonel olmakta. Hoş Atam da entarnasyoneldir ama "Che" nedense daha popülerdi. Kızların oğlanların tişörtlerini, atamın resimleri değil Che'nin yüzü süsler. Atamın kalpağı, şapkası değil, Che'nin beresi takılır daha çok. O belki de daha yakışıklıdır, daha Hollywood suratlıdır, eh bi de daha gençtir. 1800li yılların sonunda, 1900lerin başında doğmamıştır. Ama o da devrimcidir. İnandığının sonun akadar gitmiştir. Kaypaklık, döneklik, yılanlık yapmamıştır. Yalan söylememiş, ölümden korkmamıştır.

Velhasıl ikisi de büyük devrimcilerdir.

"Nerden çıktı şimdi bu devrimci kimdir kim değildir lafı?" diyeceksiniz biliyorum. Gazetede okudum. Ünlü Türk Robert Murdoch'ı, Ted Turner'ı ve Federico Fellini'si Faruk Aksoy açıklamış: "P.... A..... bir devrimcidir. Bence tüm kadınların P.nin devrimlerinin arkasında durması gerekir, onu ve devrimlerini alkışlamalıdır" demişşşşş. O kadının adını artık mahsus yazmıyorum, boşuna reklamı olmasın diye. Ah ah , anneannem der ki; "başlar ayak oldu, ayaklar da baş!"... Kimler devrimci oldu bu ülkede???

7 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

İğnecim hastaydım uğrayamadım.

Nefis bir yazı olmuş gene, şimdi diyorum ki ya bütün kadınlar bu şahane devrimciye takılırsa halimiz nice olur.

Brezilya dizilerini aratmayız artık.

elma dedi ki...

yazana da boyle devrimci yakinlar gerek o zaman, hep yakin olsun onlara... ahlaksizligin alkislandigi gunlerdeyiz,sanirim yakinda kiyamet kopacak...

KUGUU dedi ki...

Ignecgm yeni header in ne guzel olmus gule gule kullan. Yoklugumda yazdiklarini,balayaini, kurallari tatli dilinle anlatisini okudum azonce:))

Nenoni dedi ki...

Toplu iğne ikisi de karizmatik ve kısa ömürlerine birçok devrim sıkıştırmış insanlardır.Zaten onun için birçok lider unutulup gittiği halde ikisi hatırlanıyor ve hatırlanacaklar..

kedi dedi ki...

Dalga geçmek için yazmıştır onu be iinecim.
Cidden mi yazdı ki?
Haddi beee!!
Ulan bi biz devrimci olamadık anasını satiim.
İşte erkekler de "yerim öyle devrimciyi ben"deyip yiyolar ablayı.Yada O mu yiyo erkek angutları,tartışılır.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

ne kadar da doğru yazmışsın toplu iğne. ülkem ne hallere geldi...

vintage biscuit dedi ki...

f.a nin yaptigi cok gereksiz bi aciklamaydi . cok komik duruma dustu bence