Pazartesi, Haziran 12, 2006

İçmişim, başım dönüyor, dönüyor... Dünya durmadan dönüyor, dönüyor... Bir tek dönmeyen bana sensin, bekliyorum hep, sen neredesin?

Epeydir uzak kaldım senden sevgili okuyucu. Tv seyretmem, bilgisayara bön bön bakmam, kitap ya da gazete okumam yasaktı. Hayırdır Afganistan’da mıydın diye aklından geçireniniz olabilir. Hayır ef’em. Bendeniz sosyetik ve asortik isimli bir hastalıktan 1 hafta kadar bir süre iptal oldum. Ünlü hastalığı bu :P. Bir pilotlarda olurmuş bir de bende. Eh, bu kadar yüksekten hayallenip uçarsan, tabi olursun Vertigo! (bkz. Bir önceki hayalperest yazım). Neymiş efendim? VERTİGO!

Şu hastalık isminin asaletine bakar mısınız arkadaşlar? Sanki Hitchcock filmi çeviriyoruz. Neyse işte, başım dönüyor ey okuyucu. Hem de nasıl bir dönme biliyor musunuz? Sanki 3 adet 70’lik rakıyı aç karnına devirmişim, sonra misal; biyonik tutmuş kolumdan, yer misin yemez misin beni bir güzel pataklamış; Gayriye almış sonra evire çevire döndürüp nefine doğru fırlatmış, fırlatırken gözüme en yakın yerden çat çat flaş üstüne flaş çakmış gözlerimin dibine kadar girerek, sonra nefin beni o halimle aç bırakıp üstümde yeni rejim tariflerini denemiş ve iyice bedenimi halsiz bırakmış, ordan kristal almış beni virajlı yollardan dolana dolana, feribotu kaçırdığından da son hızla arabaya atmış, götürüyor beni virajlı yollarda…. Sonra virajlı yollardan döne döne şaş olmuş bendenizi, biyonik tekrar almış tutmuş kolumdan fır fır döndürmüş ve aslıya atmış, aslı da o halimle oğluşunu koşturmuş peşime, döne döne dönmedolap oynatmış…

Ve işte benim başım son 1 haftadır aynen öyle dönüyor. İlaçlarla yeni yeni kendime geliyorum. Nasıl evlencem ben, bu kadar zayıf bünye neden bende var, bu baş dönmesi ya geçmezde, düğün günü yine dönerse, davetli masaları dolaşmaktan devriliverirsem milletin üstüne, rezalete bakar mısınız?

30 yorum:

KUGUU dedi ki...

Cok cok gecmis olsun TOPLUIGNEcgm, vertigo sevimsiz bir durum... Ama dugune kadar eser kalmaz merak etme, aklina getirme.
Kendine dikkat et.
Kuguboynu

DAMLA dedi ki...

Topluiğnem yaaa...
çok merak etmiştim seni. cep numaranı da kaybetmişim arayamadım :(
Nazara mı geldin canım sen?...
Aman dikkat et kendine!!...
Şu Msn'ini de bana bir mail atsana bir ara....
Öptüm...

huysuz dedi ki...

topluiğnecik, geçmiş olsun sana. merak etme, düğün günü herşey çok küsel olacak :)

Toplu İğne dedi ki...

kuğum, sağol canım benim. umarım en kısa zamanda bi daha uğramamak üzere gider.

damlacım, sağolasın sana mail attım msn.mi. sağol iyi dileklerin için...

huysuz ve tatlı kadınım, teşekkür ederim canım. umarım...umarım...

acicikolata dedi ki...

Gecmis olsun cicim

pinomino dedi ki...

geçmiş olsunnn...bende de panik atak var..o da berbat hem nefessiz kalıyosun hem de hörül hörül ağlıyosun sebepsiz..
öptümmmm..kendine iyi bak:)

kedi dedi ki...

Şimdi okuyanlar bize amma küfredecektir ha!

Kızımmm,yorganiinesii
adi iğneee,niye hep nefini,aslıyı,gayriyi,gırisimi,beni
suçladın len!

Yazsana biz seni neden o hâle getirdik,okusun sayın okuyucu,keyfimizden mi he!

Yani biz çok mu kavga seven kadınlarız,yani durduk yerde mi seni mahsus dövdük he!
Olayı başlatann,tırmandırann,dayak yidiği halde hâlâ aazı bozuk biçimde pis pis konuşan kimdi len!!

Yedi yedi dayağı,hâlâ akıllanmayıp,yattığın yerden hâlâa bıdı bıdı bıdı bıdı konuşman yokmu,işte nefin, o tepiği o yüzden indirdi son hamlede gafana.

Gerçi hümanist gıristalin bi suçu günahı yoktu Allah için.Seni bizden kaçırmak için arabaya attı, ama iyi kullanamadığı için sen arabadan inip dayağa razı bi hâle gelmişsin o ayrı.

Aslının oğluş dötünü güsel ısırdı ama ha!
Ayrıca bidaha kimseye"kazulet ayaklı"denilmeyeceğini de öğrenmiş oldun.Sana müstehak ne diyim ben adi iğne,ne diyim!

Haaa yaratıcılığına da diyecek yok doğrusu,şapka çıkarttım,başın dönüyor ha!
:Vertigo ha!
Yerim senin vertigonu,yazık milletde inanmış sana.Hadi git burnuna pamuk sok,bak yine kanıyoo,suratınada buz kompresi yap ki düğüne kadar insin.
Hadi güselim,hadi bitanem,bi daa da bize bulaşma,hadi tatlım yürrüüüüü.

CaDı dedi ki...

Selam, çok geçmiş olsun. Ablamda aynı rahatsızlığı geçirmişti, doktoru ona tuhaf hareketler yaptırtmıştıda geçmişti. Sanırım kulakta bir sıvı ve içinde toplar varmış, o topların yeri değişince insan vücudunun dengesi değişiyormuş.
Yani bir hastalık anca böyle anlatılamazdı:P Herneyse o hareketleri yaptırıp topları yerli yerine oturtmuşlardı, bir nevi bilardo yada golf gibi bişey! Affına sığınarak dalga geçtim ama ablamlada epey dalga geçmiştik dengesiz insan die, sözüm meclisten dışarı!

Pot üstüne pot kırdım, ben kaçayım:P Çook geçmiş olsun, umarım düğün sorunsuz geçer, yalnızca mutluluk sarhoşu olursun:)

crystalsdreams dedi ki...

postu okuyup güliim mi üzüliim mi bilemezken bi de yorumda biyoyu okuyunca yüzümdeki salak sırıtmadan bu vertigo hastalığının ciddiyetine varamadım hee!
topluiğnecim,sen zati olsan olsan vertigo olurdun,pek asortik bişiymiş bu hastalık..daa..Türkçesi nedir şekerim bu meretin,vertigo pek yabancı dil geldi bana:)
neyse şaka bi yana..çok geçmiş olsun derr, düğünde vertigoya gerek kalmicaanı,zati başının kalabalık,heyecan ve telaştan dönüceini bildirirrr,korkuya gerek olmadıını ekler öperim:)

Sütobur dedi ki...

canim gecmis olsun ya..umarim evlilik ayaklarini yerden keser de ,yahu vertigodan mi basim dönüyor yoksa mutluluktan mi ayirt edemezsin...

Nenoni dedi ki...

Geçmiş olsun toplu iğnecim.Vertigo diye duyardım ama nasıl bir hastalık olduğunu hiç bilmiyordum..
(canım düğüne kadar geçmesse noolucak alt tarafı gelini sarhoş sanırlar:))
Tekrar geçmiş olsun geçer inşallah moralini bozma sen..

Aslı Cin dedi ki...

Ha ha haa. Merak etme oğluşu getirmeyeceğim buluşmaya :)))Tekrar geçmişler olsun,(çikolata ye bak , kesilir hemmencecik)

Deadora dedi ki...

gecmis olsun bitanem.. insallah dügüne kadar iyilesirsin ki iyilesirsin de ben inaniyorum buna :)

Toplu İğne dedi ki...

potansiyel arızacım hoşgeldin, ne komik bir ismin var yahu? valla iyi geldi. sağolasın, umarım geçicek, yoksa yandım :))

gayriyecim teşekkürler cicim, öptüm cicim :))

pinocum sağol hayatım. panik atak lafını da bu aralar çok duyuyorum. avrupa yakasındaki buran abide de var :)) dikkat et kendine. o da berbat bişey olmalı... ragıpa çok selam, öp benim için :))

Toplu İğne dedi ki...

ay biyonik, valla çok alemsin sen:)) nasıl güldüm anlatamam. senin hayal dünyanla yarışamam ben anacım..allah seni nasıl biliyosa öyle yapsın e mi!!!! :)))

kız cadı :)) vertigoyu bir insan ancak bu kadar özetleyebilirdi!! toplar ha? dengesiz haa? :)) ilahi...ablana da geçmiş olsun. artık dengesizliğini senin üstünde bol bol denemiştir :)

kristalim, bu vertigonun türkçesi; baş dönmesinin sürekli hali falan herhalde.. bak cadı kız ne güzel türkçesini özetlemiş, toplar varmış ve dengesizmişim. özeti bu mudur? budur! asortki hastalığıma gene de vertigo diyelim, böylesi daha iyi...

Toplu İğne dedi ki...

bunalgülcüm takibimdesin bu arada söyliyim... çok uzaklardasın, ne zaman bunalırsan ben burdayım, beklerim..teşekkürler canım.

nenonim, sağol gülüm. haklısın nasılsa o gece içmek sarhoş olmak lazım..400 kişilik düğüne ve 40 adet masaya ancak katlanılır. bi de tek tek ek öpülecek falan. ay ayy ayy. bak başım döndü gene

aslıcım, 05'im..sen getir oğluşu, yicem ben o çıtırı... ama biyoniğin dediği gibi ısırmasın totomdan,valla bağırırım, ben yaşlı bi bayanım, yetişemem de sonra onun hızına, kurtaramam kendimi. pastayı boşver, çizkek ve naneli limonata istiyom ben

cenebaz dedi ki...

Topluiğnecim,geçmiş olsun. Bunun nasıl iğrenç bir hastalık olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü bende başka bir versiyonu var. Nerede başının dönmeye başlayacağı belli olmadığından kaç kere yollarda rezil oldum. Aman çok dikkat et. Özellikle denize ve havuza yalnız girme. Valla,çok ciddiyim. Orada başın dönerse denge bozukluğundan kendini kurtaramazsın ve boğulursun.mevsim yaz,hatırlatayım dedim. Çok ciddi bir hastalık aslında. Tekrar geçmiş olsun.

elma dedi ki...

allah allah, cok sasirdim. acaba stresle. yorgunlukla alakali bir sey mi topluigne??
eger oyle ise, kendine iyi bak, telas yapma, strese girme, kendiniyorma diycem ama nasil olcak su durumda bilemiyorum..cok gecmis olsun..

Adsız dedi ki...

Sevgili İğneciğim

Damdan düşenin derdinden damdan düşen anlar misali sen pek bi iyi anlarım.
Amerika'ya gittiğim ilk hafta yerimden yurumdan uzaklarda tek başınayken bu baş dönmesi ve sonradan adının vertigo olduğunu öğrendiğim kabus baş göstermişti. Benimki sebebli aslında o ayrı ama sebebsiz de olurmuş kulak içindeki kristallerin yer değiştirmesinden.
Hastalık şöyle seyrediyor tam 1 hafta acayip bir baş dönmesi yatakta baş çevrilmeyecek kadar sonra hızla iyileşme ve 3 hafta sonunda sağlam kafa sağlam vücut durumları.
Sonralarda her baş dönmesini vertigo zannedip panikleyen bir zeya.
Hiç kafana takma bilgisayarda bunları yazıyorsan kötü dönem geçmiş durumda. Zamanla düzelir hepsi. Eğer istersen bana mail atabilrsin blogumdan.
Geçmiş olsun
Sevgileeeer

ince eleyen karakter dedi ki...

sevgılı toplu ıgnecıgım once gecmıs olsun ben senın gunahına gırmıstım ya bu kız hayal mayal star olmaya gıttı deyın-)))))
bıyo ya da fazla tkaılma bence baksana haın bıyonun haın dusuncellerı varmsı sana karsı-)))
aslının oglunun ısırmasını bılemem ama toto ısırmasının verdıgı acıyı oğlumdan ıyı bılırım -))))

NEYSE KENDINE DIKKAT ET

Misterio dedi ki...

Toplu İğneciğim hiç endişe etme, düğün için stres yapma ;) Bana da oldu aynısından hem de pek sevimsiz bir şekilde, beni korkutarak tanıştırdı kendini. 10 gün boyunca aldıgım ilaçla, yavaş yavaş azaldı dönmeler, şimdi çok çok iyiyim.. Sen de çabucak iyileşirsin inşallah ;)

Toplu İğne dedi ki...

çenebazcım çok teşekkürler. evet haikatten bana da yasakladılar zaten. deniz, havuz yok, araba kullanmak yasak, aşırı bilgisayara bakmak bile benim dengemi alt üst ediyor. hızlı hareket edemiyor, başımı çeviremiyorum. feci bir şey bu. sen de dikkat et kendine olur mu?

elmaşekerim, karabatakım :)) sağol canım. Bence de stres ve aşırı yorgunluktan çıktı bu bende. kesin. vücut bir yerd istop dedi galiba. umarım düğünden önce normale dönerim...

zeyacım, sağol anlattıkların için. yanlız olmadığımı duymak bir nebze de olsa içimi rahatlattı benim. demek sende de vardı aynı beter rahatsızlık? off snei çokk iyi anlıyorum, ilk günler berbattı, yataktan çıkamadım... hatırlamak bile istemiyorum.sen de yapayanlız bir başına amerikada rastlamışsın bu rahatsızlığa. off ki ne offff. artık başım sıkışınca sana sorarım bu rahatsızlığı...

topran ve bencem yok kız nerelere gidecem? diyom ya işte star hastalığı bu :) sahne ışıkları, konserlerim, kaset çalışmalarım, tv programlarım, yurt dışı turnlerim derken çok yoruldu bu bünye çooookkk :)))))

misteriocum, hoşgeldin ve çok teşekkürler. dediğim gibi insanlar bazı beter şeylerin sadece kendi başına geldiğini zannediyor. meğer ne çok kişide varmış bu rahatsızlık. demek sen de aynı dertten muzdaripsin.. evet haklısın şiddeti gün be gün azalıyor. ama ne zaman çıkacağı da belli olmuyor, hepimiz dikkat edelim , kendimize çok iyi bakalım.
sevgiler

Pareo Anne dedi ki...

kız kokoş, bana dua et gayriye seni gelip direkt yolmadı. aslında diycektim, ofisine gir direkt giriş, şu anda şeşi beş görüyo zaten, hiçbişey yapamaz. ama evlenecen diye acıdım. bize geldiğinizde sana dün anlattığım o tel şehriyeli salatayı yapacaktım ama yok bundan sonra, sana yağmurlu havada su yok.
sen kalk sosyetik hastalığına bizi alet et. üstelik evi boyatıp bütün gün boya-tiner kokladığını da anlatmamışın arkadaşlara. kalkıp yok biyonik dövmüş, nefin aç bırakmış, kıristıl arabada sersemletmiş cak cuk...anlatsana kızım gerçekleri...
sen düğünde masaların üstüne yıkıldığında ben kayınvalidene, ah kıyamam, alkol sorununu hala aşamadı zannedersem, neyse evlilik ve düzenli hayat belki iyi gelir teyzecim diye konuşuyor olayım da gör sen gününü. nihohohahahah (erol taş gülüşü)

KUGUU dedi ki...

NASIL OLDUN?? Daha iyisiin umarim.

Adsız dedi ki...

bu hastalığın en kötü yanı adının dengesiz'e çıkması.
Tabii bunu avantaja döndürmek senin elinde :):)
Umarım daha iyisindir...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,

ilk kez ugradim blogunuza.

Evet vertigo pilot hastaligidir. Ben onu ucusa ilk basladigimda yasamistim. Uzun zaman sonra da gunde 2-3 lt tonik icerken.Sonra bir baska pilot arkadasim uyarmisti Amerikan hava kuvvetlerinin kantinindeki "tonik ictikten sonra (alkolsuz olarak da olsa) 24 saat kadar ucus yapamayacagini unutma" uyarisini.

Vertigo sorunu olan kisilerde tonik de bu hassasiyeti tetikleyebilir.

Sevgiler

ZeYNeP dedi ki...

toplu iğne gecmiş olsun,
aman bende bilrim bu hastalıgı, ilk yasadıgımda 1 hafta ilaçla gecti,ancak yine donuyor ki nasıl donmek ! ama ilaçlar kesmiyor artık, ne yapacagımı sasırdım, boyun fıgımda var 2 tane nurtopu gibi:)

sana acil şifalar diliyorum, dugununde bol bol oynamanı diliyorum, Nefin e bakma sen, o yine sana tel şehriye salata tarifini verir, o eve alıstı artık nerdeyse gurme olacak :)))

figen

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

gecmiş olsun canım ya...

Meltem dedi ki...

Topluiğneciğim çok geçmiş olsun. Tam düğün üstü. Stresten ve yorgunluktan işte. Geçer ama bir süre uçak yasak galiba. Kendine iyi bak.

Toplu İğne dedi ki...

sevgili kuğucum, zeyacım, handecim, aquacım, şebnemcim, figencim;
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. bir sonraki postumda göreceğiniz gibi yırttım sonunda... sağolun arkadaşlarım...

nefincim, ben sana ne diyim ha? :)))