Cuma, Mayıs 12, 2006

Kına'ma az kaldı kızlar!

Efendime söyliyim, anacığımın en büyük hayaliydi kızını evlendirmek ve öncesinde de şöyle bir şatafatlı kına gecesi yapmak. E kolay değil, 32 yaşında küçücük (!), daha hayatın baharında tazecik (!) bir kızı var. Naapsın kadıncağız, yıllardır bekledi durdu, kızını alacak birini. Bilumum arkadaşları, evlendirdi kızlarını zamanında, hatta torun-torba sahibi oldular, bizimkinde tık yok tabi. İçinde ukde kaldı anacığımın, ya kartoloş kızını kimse almazsa, taktı tabi bunca yıldır altınları, bilezikleri elalemin düğününde, şimdi elinde bloknot, habire düğünde kim ne takar hesabı yapıyo :). Dedim “anne kız, istersen kamera dolandıralım düğünde kıçımın (pardon kıç dedim) dibinden ayrılmasın, sen sonra seyreder, kim taktı kim takmadı kara listene alırsın”. Ben dedi, yıllardır altın taktım düğünlerde millete, seni alan çıkana kadar kuyumcu açsam yeriydi, şimdi tabi ki bekliycem; gerçi baba tarafından bekleme bişey, onlar pintinin önde geleni, asıl onların dibine kamera koymak lazım, takar gibi yapar onlar, hele o halanlar yokmuuuuu?, onlar sen doğduğunda da bişey takmamıştı. Bi de senin baban yeğenlerine ev bile hediye etti düğünde” Bu da ayrı bir hikayedir dostlar… Benim babişkom baya bi gönül adamıdır ama maalesef ben ona pek çekmemişim. Gerçi anama da çekmemişim galiba karma bir salak olup çıktım işte. (Bu babamın eli bolluğunu da bilahare anlatırım size). Neyse işte annemin bu geçmişi hatırladığı anlarda uzamak lazım arkadaşlar, valla gaza gelir halamları çağırmaz düğünüme.
Ah bi de benim zamanında annem ve babam tarafından bana çaktırılmadan görücülere gösterilme maceralarım vardır da onları bilahare anlatırım, çatlarsınız gülmekten.

Neyse uzatmayayım, babannem biyoniğim okuyamıyo sonra uzun yazınca. Güzel gözleri ona oyun oynuyormuş koyu renkli şablonları okurkene. Vah babannem vah :)) (Kız biyonik bak senin için hayvani puntoyla yazıyorum ki böylesi görülmedi)

Şimdi anacım bekledi ya bunca yıldır, düğün öncesi kına gecesi yapacak. 1 temmuza otelden gün ayırttık, bugün de basmış paraları leylaya, almış 1 temmuz cumartesini… Hepiniz davetlimsiniz kına partime. Artık kına yakılmadık yeriniz olana kadar kına yakıcaz hep birlikte. Bekliyorum hepinizi, İzmir’e, kına geceme… (Haaa, merak etmeyin, altınları düğünde takacanız, kınada değil! .ehe ehee ehe ehhheeee. Düğünüme gelip de takar gibi yapanları annem görür, sonra ne yapar bilmem, ben baştan uyarayım.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Heyy kına gecesine sıra geldi demek...
İzmir de olsam ben de gelirdim :)
Annen haklı iyi baksın yılların yatırımını geri alma zamanı.
Sen de kınada kayınvalden yüz görünümlüğünü beşi bir yerdeyi takmadan açma yüzünü inat et...
Sevgileeer

crystalsdreams dedi ki...

topluiğnecim kına var yaa, düğünden daha eğlenceli ve güzel bi hadise..Benimki de bayaa kalabalık(150 kişi falan) bi kınaydı,ve inanılmaz eğlenceli ve fakat duygu yüklü anlar yaşamıştık.Sana tavsiyem, kendine ihtişamlı bir kaftan, bekar kız arkadaşlarına,ailedeli bekarlara da giydirilmek üzere sizin oraların yörelerine ait folklorik kıyafetler ayarlaman..Kına seremonisinde herkes bu kıyafetleri giyip seni mumlar eşliğinde piste çıkardığında oluşan görüntü çok ama çok etkileyici oluyo..Hala seyrettiğimde kendimi, ağlarım:)
bi de annenen söyle,düğünde takı merasiminde kamera dolaşması güzel oluyo, ben de az sahtekar yakalamadım:)

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Hadi bakalim hayirlisi olsun. Kizi evlendirdik ama bizim oglan da senin yasinda. Ah bir karar verse de artik, annenin duygularini bana da yasatsa.
Mutluluklar diliyorum.
Sevgiler Sonia...

cenebaz dedi ki...

Ne güzel günler,ne güzel telaşlardır bunlar. Herşey gönlünce olur inşallah

acicikolata dedi ki...

hangi otel kızım yazsana. gelirim melirim. biyoniği de cagiralim dicem ama yollarda telef olur ihtiyar.

kedi dedi ki...

Ahhh anammm vah vah vahhhhh
dizciklerimmmmmm....
geldim geldimm uğursuz torunnnn,

nankör torunnnn,

A seni eşşek arısı dilli torunnnn,

puuu allah cezanı versin senin gibi torunun emiiii,

sanal aleme madara etmeye utanmadın dimi babaannenii,rezil seni!!!!

Maymun oldum senin yüzünden a sivri dilli,ateş sözlü torunn,

nah altın maltın yok sana !!!

Al sana bastonumun sapı altın yerine!!!dön dön ,gıçına takcam altınımı!!!

yazaydın daha eşek dilli torunum,babaannem çişini de tutamıyoo,donlarına koyveriyooo,elma ısırırkene dişleri elmada kalıyoo,osuracam diye sıçıp koyuyo donunaa,elleri ceryan çarpmış kibin ditriyooo diyee.

Vah anammm vahhh,bi gözlerimiz görmüyo dedüüükkk,ne hale düştükkkk,allammmmm al canımıda gurtulsun şu namkörr torunummm yerabbimmmm.

tiwidi dedi ki...

Hosbulduk! T.I :)
Biyonik in yazdiklarina o kadar guldum ki, ne yazacagimi unuttum :D ugrasmayin ihtiyar kedimizle bu kadar :P Crystal in tavsiyelerini tut derim, ben hic istemiyordum Kina Gecesini, ama oyle kirmizi kaftanli, yemenilerle kina halayi, gelinin basinda donerek 'yuksek, yuksek tepelere ev kurmasinlar! Annesinin bir tanesini hor gormesinler' turkusu, gelinin basinda kayinvalidenin gelin sekeri kirmasi seklinde gecince cok eglenmistim. Bir de turku soylenirken, kirmizi ortumu acip'hehhee aglamiyorum ki!hehehe' seklinde simarmistim :) Cok eglenecksin, cokkk!!

DAMLA dedi ki...

Walla ben de en çok kına gecemde eğlenmiştim (gerçi malum türküyle ağlatmışlardı ama ,sonrasında bol bol göbek atıp, döktürmüştük)... Eminim siz de çok eğlenirsiniz:)
Kaynanadan beşi bir yerde almadan el açma haaa!.....

Meltem dedi ki...

Topluiğnecim şu yazdıklarını okurken hem güldüm hem şaşırdım. Çünkü şu sıralar bizim evde de aynı konuşmalar kelimesine kelimesine geçmekte. Tabi biz telefonlarda konuşuyoruz. Kız kardeşimin kınası var Temmuz sonunda. O da Egede bir yerlerde olacak. (Çünkü biz oralıyız) ve annem de yıllardır orada herkese altınlar taktığından, halamızdan aynı senin annen gibi, hatta babalarımızın huyları bile pes doğrusu bahsedip duruyor. Çok şaşırdım.Kızkardeşim de 31 yaşında. Ben gelip önce senin kınana bi bakim olmazsa neler yapıyosun ne de olsa bu kadar benzerlik var :))

pinomino dedi ki...

toplu iğnem şimdi yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar türküsünü de söylemişlerdir seni ağlatmak için:) öptümmm:)

Aslı Cin dedi ki...

İğneciğim ben geldiiiiim

Şu kına gecesine sanıyorum gelebileceğim, bir terslik olmazsa eğer, en azından seni görmek için uğrayacağım.

İstanbul maceralarına çok güldüm,kızlarla buşuşamaman da ayrı bir konu. :)

Öpüyorum seni. bak şimdi ne giyeceğim kına gecesinde ben?

EvA yasam mektuplarim dedi ki...

selam bu seni ilk ziyaretim.
allah mesut etsin. darisi benim basima. unutmazsan ayakkabinin altina adimi yaz. sevgiler

elma dedi ki...

Dugun tarihini alalim pleaseeee...bak uygun olursa gelicem " cee-eeeee" diycem sana, gelinlikli gelinlikli ne edersin naparsin bilemem artik:)
annen var yaaaaa tam benim gelecekteki halim!!!aynisindan olcam ben de, helee o hala kismi tam tam benim cumlelerim ayoolll!!!
kina gecesinde cok buyuk neseli mutluluklar dilerim canim, altin takilmiycak madem biz dugune gelelim mumkunse de kim ne takmis izleyelim, keyifli gecsin gecemiz:)

gazel vakti dedi ki...

Yazılarını zevkle okuyorum.Bizimde kına telaşımız olcek 17 haziranda oğlanlar sünnet oluyor onların kınası.Ama biz sizin gibi otel tutamadık.Ahh keşke tutabilseydik uyduruktan bi köy derneği tuttuk.Aman bende amma erken evlenmişim be 29 yaşındayım çocuklara sünnet yapıyom.Ne acelem varmış bilmem.

Toplu İğne dedi ki...

zeyacım, valla keşke gelseydin, hem sana da deneyim olurdu. dendiğine göre kayınvalidem avuç içine altın koymadan gelin avucunu açmaz, kına koydurtmazmış. hoş ben zaten kına sevmiyorum elime yakılsın, bakalım beni takan olacak mı?

kristalim, takar gibi yapıp takmayanları anlarız da anacım, benim geçen yaz arkadaşımın düğünü olmuştu, kenes takmışlar altın görünümlü onu nasıl anlıycaz? düşünsene masa masa dolaşırken ben yanıma uzman kuyumcu ile gelir takılmadan önce bak bakayım derrrmişim

sevgili wildrosen / sonia, maşallahın var, ciddi misin? ne mutlu o zaman sana. merak etme madem oğlun benim yaşımda, daha vakti var demektir. bak ben kazulet oldum daha yeni evleniyorum bir bayan olarak hemi de :))

Toplu İğne dedi ki...

çenebazcım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.

gayriyecim, bizim eve çok yakın bir otel var (anamın evine- bornova deil)-devak..aha işte oraya gelecen.

canım babannem :)) sen şimdi bu torununa ettin küfürleri ama bu torun seni çok seviyo, naosın eşek dilliyse babannesine çekmiş; annem öyle diyo valla, sen tüm kötü huylarını babannenden aldın (yani senden) aldın, hele o kopasıca çenen yok mudiyo :))) aman da benim sürahi nenem, sen sopa da at, şişe dibi gözlüğüne kurban olduğum :))

peggycim, ya evet bir de kırmızılı fistan, kına kıyafeti giyilmesi gerekiyormuş. Annemle baktık geçen gün, ay temmu zsıcağında ben nasıl giycem onu bilemedim, bi de ben çok sulu gözüm, herhalde o gece hep ağlarım. sen iyi dayanmışsın.

Toplu İğne dedi ki...

damlam,olur gözüm. 5'i 1 yerde ha.. Ben 3/1 almıyım da canımın içi :)))

valla şebnemcim yazdıklarına ben de hayret ettim, bu kadar benzerlik de pes valla. evet sen kesin gel valla benim kınama. ay ben senin kardeşin miyim acaba? bi babana sor bakayim, ben halaların benzerliği sebebiyle şüphelendim şimdi babamın bir haltlar karıştırdığına :))

kız pino, aha bi bunak daha geldi başıma... kıızz, daha kınam olmadı, 1 temmuzda olucak kızım, sadece o tarihte yüksek yüksek tepelere ev kurmasınları söyliycez, ne söyliyim şimdiden? :)) ilahi pinom.

aslı, mon cherié, bien venue (böyle mi yazılırdı bu?). je ne paux, özlettin kendini mua :)) nası parçaladım ama? tamamen uydurdum. neysem, sen gel diyom ya, sana kaftan giydircem işte bak kristalim fikir verdi, yorma kafanı kıyafete başka :P

Toplu İğne dedi ki...

evacım hoşgeldim, tamam unutmamaya çalışırım, ismini yazacağım ayakkabıın altına (hoş hıyar ayakkabıcı hala ayakkabımı hazır etmedi ya neyse)

elma şekerim, ay ne güzel olur gelin valla, benim düğün istanbulda olacak, izmirden kız tarafından çoğu gelemeyeceği için hem beni de yanlız bırakmamış olursunuz valla gelin, ne güzel olur.. 16 temmuz istanbulda, pazar akşamına denk geliyo. yer detaylarını bilahare yazarım canım

hazan vaktim, maşallah u ne hız böyle? yaşın benden küçük ben daha yeni evlenecekken, sen arada evlenmiş , doğrumuş şimdi de sünneti çıkartıyorsun, valla şapka çıkartırım ben sana.valla benim kına gecem de 150-200 kişilik olcak o yüzden evde yapamıyoz, dediğim gibi istanbulda evencem ben ama tüm çevre izmirde. gelemeyecekleri düşündük, ev almaz o kadar insanı, mecburi otelden yer tuttuk. dandik otel kız... paramız bitti artık valla.

pinomino dedi ki...

toplu iğnem doğumdan sonra bööle balık hafızası oluyo insan, salak oluyo derlerdi de inanmazdım..aha 2 doğum yaptığı için 2 kat salak bi pino:))doğru ya kına düğünden hemen önce olur di mi:))
neyse sen o vakte kadar provasını yap "yüksek tepeler" türküsünün, söölediklerinde ağlayıp karizmayı çizmezsin..ben bol bol göbek atmıştım mesela:))

gazel vakti dedi ki...

Bacım dandik mandik otel işte sende bulmuşunda bunuyon.Aha ben ne diyim sana kınam bi tükkanda olduydu.Terfi ettik statü değiştirdik oğlanların gınasını köv derneeeennde yapıyoz.Düğün neym olmadıydı bana. Taksimin göbeğenden nikahtan gittiydim.Kız bak istanbuldaki düğününe bende heveslendim.

tiwidi dedi ki...

Topluigne, illaki kaftan-fistan giymen gerekmiyor ki (ki giymessin herhalde acaba espri yaptin da ben mi atladim olaya ? :), kirmizi bir elbise super olur, ben oyle yapmistim -su hint isi cok guzel elbiseler var,etnik filan,onlar iyi gidiyor, ayrica moda bayagi :)-kaftan lafin gelisi :). Ya ne bileyim ben aglayamadim, sulugozluyumdur ama, olaylar cok eglenceli gelmisti bana ;)

KUGUU dedi ki...

Ince Ignecigim Benim:)
Canimcim kina gecesi cok onemli cok ozenilesi birsey anneler icin...
Simdiden bol sanslar, yuksek tepelerde aglar misin bilmem ama besibiryerde olmadan acma avcunu bence de:)
Bakma tecrubeli attigima tuttuguma, ablamin kina gecesi anilariyla konusuyorum, annemin anneannesinden kalma altin islemeli 500kg agirliginda kadife bindalli icinde- ama kis idi:)

Toplu İğne dedi ki...

pinom :))
Valla alemsin sen... şu meşhr türküyü besteleyeni bi bulsam, yahu ben zaten ağlak insanın tekiyim, ağlarım diye korkuyom, acaba kınada banu alkandan beyaz orkideyi mi patlatsam, herhalde bi o şarkıda ağlamam ben :))

hazan vaktim, öyle hevesle olmaz bu iş,kalkıp gelirsin sen de... köy derneği de pek bi ilginç geldi valla. hey güzel yurdum yaw, napacan, elindeki alternatif buysa... e biz de gelseydik sünnete?

peggycim, valla bana kalsa ben giymem de annem, annaennem, kayınannem illa ki giy diyolar, ben de o hint işlerinden giycem çaktırmadan, soranlara da "aa bu elbise bizim yöremize özeldir, izmir ve egede durum budur" dicem. yerlerse :))