Çarşamba, Mayıs 24, 2006

Buyur Burdan Yak - Anneannem der ki:..............

Sabah Gazetesi, 24.05.2006
'Triplekste üç hanım lazım'

Kültür Bakanı Koç'un Cezayir'de Bakan Güler'i kahkahalara boğan (aman ne komik- yalakalığa bakın: dikkat ederseniz, sabah gazetesi konuyu esefle kınamak bir yana, bir de kahkahalara boğuldu diye yorum yaparak şirinlik ve yalakalık yapıyor!- T.İ)"üç kadın" muhabbeti şöyleydi:."HALİL ÜRÜN İYİ BİLİR" "Bizde evler büyük olur (bu "bizde" lafı ne demek sizce? siz - biz nedir? ayrımcılık bu kadar da ayyuka mı çıkartılır? -T.İ) . Dubleks evde oturacaksan hanımın iki tane, tripleks evde oturacaksan üç tane olacak. (yok yaaa! kim diyor bunu? yoksa bu da mı kutsal kitapta yazıyor? çüşünüz. bu kadar da ulemalık (!) olmaz! - T.İ) Bunu Halil Ürün iyi bilir, ona sormak lazım. Bir hanım aldığın zaman er, iki aldığın zaman şer, üç aldığın zaman o da er." (eveeet! bunu koskoca T.C.'nin bakanı söylüyor arkadaşlar. koskoca bir bakan, bunu şakşaklayan en büyük gazetelerden biri- utanmıyorlar bunu birinci sayfadan espri niyetine vermeye... - T.İ)

anneannem der ki; "Atam, atam, sen kalk da ben yatam!"
saygılar
T.İ

16 yorum:

Pinky dedi ki...

Topluiğnecim o malum gazetenin sahibinin adını direk yazmayayım ama sen webten bi bakıver.Neden şakşakladığını gayet açık bir şekilde anlayacaksın..Allah bunları ıslah etsin ben ne diyeyim ki başka!Ne günlere kaldık,neler görüyoruz ve korkarım neler göreceğiz..Daha önce bi yazımda belirttiğim gibi #@!!?#@&% anladın sen..

elma dedi ki...

hangi meziyetleri ile bakan oolmuslar cozemedim halla ben minnacik beynim var ya..ondan heralde...ama hepsi de şebek..

kedi dedi ki...

Zaten o gazeteler değilmiydi "bunlar(akp)çok değişti,ne kadar laikleşti,amanda aman bakın ne çağdaş oldular,bunlara oy verilmezde kime verilir"deyip yalakalığın şakşakçılığın en âlasını yapan...

Ve ne türban ne imamhatip kelimesini ağızlarına almayan "türban öncelikli konumuz değil"diyen iktidârın pek!!saygın üyelerii geldikleri anda"türban öncelikli konuları oluverdi,görmedikmi!!!

Bunlara 3kadın değil iyi bi sopa lazım,Allahın sopasından anlamayacak kadar ahmak ve dinin "3kadın almaktan"öteye bişey olduğunu sanmayan angutlar.

Bu kadar pişkinn,bu kadar fütursuzca gerinerek utanmadan dolaşabilmeleri için bayaa ar damarlarının çatlamış olduğunu gösteriyor.

Bunlar!toptan arap ülkelerine gidip(güruh halinde çingene minübüsü gibi toplaşıp gittiler ya heryere,giderkende sadece şakşakçı gazetelerin refakati eşliğinde!) toplu operasyon yaptırdılar galiba:
Ar damarı aldırma operasyonu!!!!!

Adsız dedi ki...

Adam kendine eş değil hizmetçi arıyor. Her kata bir hizmetçi! Allah ıslah etsin.

tiwidi dedi ki...

Tahmin edin bakalim, bu Kultur Bakaninin Turk kulturune katkilarini! Avrupanin en prestijli kitap fuarina Turkiye yi temsilen, genekl olarak dini agirlikli kitaplari basan yayinevlerinin uye oldugu birligin duzenlemesi.Turkiyedeki modern mimarinin orneklerinden,AKM binasinin yikilmasi onerisi,Ankara Yeni Sahneye sahip cikmamasi,Devlet Tiyatrolari ve sanatcilarini turlu icraatlariyla bezdirmesi...uhhuuu! yaz yaz bitmez , bu ne ki? Valla ne olacak, bu isin sonu nereye gidecek, bilemiyorum :(( Umarim tripleks evine 3 tane birbirinden psikopat kadin alir da belki onlar sayesinde kurtuluruz!

Aslı Cin dedi ki...

Anneannem derdi ki diye yazınca, ben de bir şey dedi zannettim. Benim anneannemin dediğini yazmayayım buraya da Rtük el koymasın bloguna.

Anacım bak şimdi, bunlar yıllllaaaarrrdıııır ( Avrupa yakası Selin tonu ile oku burayı ) toplaşıyorlar.Gizli gizli beyin bağırsak ne varsa yıkıyorlar.Aklı başında olan bulaşır mı? Bulaşmaz. Bulaşanlar ya gerçekten zeka geriliği olanlar ya da parasal çıkar peşinde koşanlar.Şu para ne biçim şey, değil mi? Onur gurur,insanlık ve Allah inancını bile bir kenara atıp, insanların inancını kullanabiliyorlar.

Neyse, bu günlerde gördüklerimiz gerçeğin ta kendisi. Belki ben sen değil ama biz yaptık başımıza ne geldiyse.

Gelelim yazına, pek güzel olmuş muhterem kardeşim.Allah başımızdan eksik etmesin seni, kocan tek katlı ev alsın sana, kat çıkmasın inşallaaaaah.

Bu biz siz meselesini ben çözemedim

a- Biz yiyenler, siz fakirler
b-Biz Akp liler, siz diğerler
c-Biz erkekler, siz sefiller
d-Hepsi birden

Hadi bu adamı milletvekili bakan falan yaptınız bari konuşturmayında cehaletimiz ortaya çıkmasın; hadi adam bu haltları yiyor bari karısının gururu olsun da üstüne kat çıktırmasın ; hadi bunlar oluyor, bari siz gazeteler yalakalık yapmayın, diyesi geliyor insanın.

Hay Allahım ne günlere kaldık ???

cenebaz dedi ki...

3'de yetmez,5 tane
5'de yetmez 7 tane
Ver ver ver ver
Ver Allahım ver
Bu şarkı, beyin fonksiyonları testisleri tarafından idare edilenlere ithaf olunur.

KUGUU dedi ki...

Her daim yuzsuz, her daim pişkinler...
Kuguboynu

crystalsdreams dedi ki...

pes demek istiyorum ben de kendilerine..daha ne abukluklar dinlicez,icraat yerine bakalım..anneannen bunu demekle kalmaz eminim ben topluiğnecim, ne de olsa senin anneannen:)

Toplu İğne dedi ki...

evet pinkycim, o yazmış olduğun şekilleri gayet iyi anladım :)) aynen katılıyor ve hatta daha da okkalısı savuruyorum.

valla elma şekerim, ben hla anlamış dğeilim, kim neye göre, hangi kritere göre milletvekili, danışman, bakan ve hatta ....... olabiliyir? Kıçı kırık dandik bir adi şirket bile eleman seçerken; en az üniversite diploması, 1 yabancı dil, bilgisayar, master tercih, sabıka kaydı, temiz ticaret sicili ararken, sen koskoca T.C'nin meclisine girenlere bir ak allahaşkına.

Dünyanın başka neresinde yönetenler yönetilenlerden daha cahil?

Toplu İğne dedi ki...

valla biyoniğim, zaten yalaka basında bir bilmemne operasyonu aldı başını gidiyor. aptal aptal kod adlarıyla her başka gün başka bir operasyon ismi duyuyorum. ad koymasalar olmaz tabi, amerikan özentileri ne olacak!

hem operasyona isim koysalar ne olur? madem bu kadar kolay çözüyorsunuz her tür cinayeti, uğur mumcuyu katleden sapığı neden bulamıyorsunuz, bahriye üçok adını izmirde caddeye verdiler kadıncağız katledikten sonra.. iş bunla mı biter? madem bilmemne operasyonu yapınca her şey dökülüyo, alın işte bunu da bulun. neden 10 yıldır çözemediniz? ya muammer aksoy?, ya onat kutlar?, ya abdi ipekçi? tetiği kim çekti bile emin değilsiniz, şimdi bugün aynı yalaka sabah gül'ün demecini ilk sayfadan vermiş; habere göre alttan bu işi yapanı bulduk, biz sanıyorsunuz ama biz değiliz, onlar diyor (bu onlar lafı laikler demeye getiriyor) - hani iş birlikçisi ordudan atılma adam ya- hedef gösteriyorlar hala.
peki kardeşim o adamı ordu neden atmış? size benzediği için olmasın sakın?

tedarik mucizecim, hoşgeldin... valla traji komik bu olay. millet aç-işsiz, tek 1 karısını evladını doyuramazken, triplek evde her kata bir damızlık lafı olmadı, yakışmadı. ha ona yakıştı da bize bunu duymak buna muhatap olak yakışmadı.

peggycim yine de çok iyi niyetli bir temenni dilemişsin ama eminim ki temennin bunun çok çok üztünde. ben de umarım ki bu insanları bir daha ne siyasi hayatta ne savaşta, ne sosyal hayatta - hiçbir yerde görmeyiz; bayıldıkları arap ülkelerinde bol triplexler diliyorum kendilerine.

Toplu İğne dedi ki...

aslıcım aslında anneannem neler diyo da ben yazmadım gerisini :))) ben bu aralar çok şiştim, gazım var hakkatten, hani verseler elime bir şey ben allah allah diyerek girişicem şu resimdekine.
ben aslında kadınları hiç anlamıyorum aslında, kutsal kitap cennet anaların ayakları altındadır diyerek kadınları en yüksek yere koyarken, bu gerizekalılar nasıl bir çarpık üründürler ki kadına 5. sınıf vatandaş muamelesi çekmekte, "kat kat kadın" sloganıyla resmen zinaya teşvik yapmakta, kadını böcek gibi giydirerek, arkasından yürüterek, konuşturmayarak, güneşe çıkarmayarak, allahın insanoğluna sunduğu güzelliklerden istifade ettirmeyerek resmideki gibi gerinmektedirler?
yazıklar olsun seçene de seçtirene de!

cenebazcım hoşgeldin. şarkını çok beğendim. ampüllerin yeni seçim şarkıları olsun bence :)

kristalim, valla iyi tanımışsın beni, anneannem benim ya alem kadındır; ben x 10 ! sen düşün gerisini. acab diyorum ben gidip aşka ülkeye mi yerleşsem? sonra diyorum ki, ülkemin bana ihtiyacı var. ben gideyim, o gitsin, bu gitsin, kimlere kalcak burası sonra? off offf, karışığım bu aralar

Nihat Akkaraca dedi ki...

Bu adamlardan biz nasıl kurtulcaaz yağu!

Toplu İğne dedi ki...

nihatcım hoşgeldin. kurtulmak için birlik ve beraberlik ve en önemlisi de bilinçli eğitim lazım. Eğitim de bunların elinde olunca kala kala en önemli şey kalıyor: o da ümmet değil, millet ruhu

Adsız dedi ki...

Nisa Suresi 3. ayet der ki;

Eğer yetimlerin haklarını gözetemeyeceğinizden korkarsanız, size helal edilen kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın ve eğer bu takdirde adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir kadın ile veya sahibi bulunduğunuz cariye ile yetinin. Bu, azmamanız, haksızlık yapmamanız için daha elverişlidir.

Çok evlilik izni de, tek eşlilik tavsiyesi de burada görülebiliyor.

Nisa Suresi

Kur'an-ı Kerim

Ayrıca güneş cilt kanseri riskini arttırıyor. Vücutta el içi kadar bir bölgenin güneş görmesi,güneşten alınacak yarar için yeterli. Bilimsel olarak ispatlanmıştır. Eli ve yüzü açıkta olan bir kadın kendisine gerekli olan vitamini alıyor. Yine de ilgi ve alakanız için teşekkürler.

Toplu İğne dedi ki...

merhaba ecem, eğer sen islamın mantık dini olmadığını düşünüyorsan kendi yazdığına harfi harfine katılabilir, çok eşliliği savunabilirsin. ben savunmuyorum. bana göre zinadır, en azından medeni hukuk bunu söyler, kutsal kitabımız ana dilimde indirilmediği için tevsirlerin ne kadar da yoruma bağlı olarak değiştiğini görüyor ve biliyorum. tek bildiğim islam akıl ve mantık dini. kadını "cariye" olarak gösteren aynı dinse, "cennet anaların ayakları altındadır" diyen de aynı dinse; yorumu sana bırakıyorum ve demokrasi gereği sözlerine de sonuna kadar saygı duyuyorum. medeniyet ve demokrasinin; otokrasi ve teokratlıktan en önemli farkı bu çünkü.
sevgiler

kutsal kitabın ismini kendisine rumuz olarak seçen arkadaşım; sana da merhaba. öncelikle cilt kanserinin oluşumu ve el ayalarından güneşi almanın yeterli olması konusundaki bilimsel yaklaşımın için teşekkürler. ben bir bilim adamıyım,akademisyenim. tezler ispatlamadığı sürece hipotez olarak kalırlar. cilt kanserinden korunmanın yolu örtünmek değil, öncelikle ozonu delecek her tür ekolojik deformasyondan korunmak, eğer biz insanoğlu ozonu delmeseydik, güneşten zarar görmeyecektik. haa, bilimsel olarak beyaz renk, ışığı en az çeken renktir, peki o zaman ben de sana antitez getirir ve bilimsel bir merakla şunu sorarım: beyaz örtünmek varken güneşte; bu kadar siyah cüppe niye?
selam ve saygılarımla