Pazartesi, Ocak 23, 2006

Şehir Efsaneleri-1

Biri anam yaşında bir kadın; bıyıkları yeni terlemiş, karayağız, saf kan kıro-sesi cırtlak-sıfır kültür yüklemeli ergen arabeskçiyle aşkın doruğuna tırmanışını milyonlarca aptalla paylaşıyor her gün. Diğeri (ki o da anneannem yaşında) yanında sado sevgilisiyle mazo yaşam sürmekte ekran önünde. Koca k.ç.nı sallaya sallaya, meşhur (!) ayva göbeğini pörtleterek sevdiği adamdan hakaret, eziyet ve küçük düşürücü davranışlar görüyor. Milletin paralarıyla Paris senin, beleş yaşam senin, gezdikçe geziyor. İsmi İtilmiş olan herifi de sıkı durun -iş adamıymış şuan için turizm yapıyormuş. Sorarım size hangimiz birer çalışan olarak patronlardan izin alıp abuk showlarda manyaklık yapabiliriz? Sürekli izin almak bu kadar kolay mıdır? İpsiz sapsız, bi b.ka yaramayan bir insansın, bunu kabul et be adam. Büyük ihtimalle 2 ayda tüketeceğin 3-5 kuruş para için rezil rüsva oluyorsun.

Bir diğeri de utanmadan 23 yaşında olduğunu söyleyen, oysa ki 55’lik anamdan bile daha yaşlı gösteren “hannibal” kadın. Önüne gelenin yanağını ısırarak ünlü olan ve önüne gelene çemkiren bir boya küpü, suni kadıncık. Ve yine utanmadan diyor ki, başka bir deha ötesinden (!) bahsederken, “ o kendi background’una baksın, ben konservatuarlıyım, nota biliyorum” diyor. Türkçeyi katledenler konusundaki hislerimi bir önceki yazımdan hatırlarsınız.

Bunları neden mi yazıyorum? Televizyonda kanal değiştirirken gözüme çarptılar hepsi. Bana da yazık ama değil mi? Bari teker teker gelin üstüme. Bu kadar üst üste aynı anda o kadar “mal” görmek bende depresif etki yapıyor. Bugün iptalim anlayacağınız, dün evde epey kapalı kalınca mecburen televizyon açtım her kanalda yukardakiler veya onlardan birer demet vardı.

4. büyük güç “Basın” diyor ki, halk bunu istiyor, ratingler bunu gösteriyor. Yahu ben yıllardır kafaya takmış durumdayım, sormadığım insan kalmadı, bu rating ölçme aletleri kimlerin evine takılı allahaşkına? Kim karar veriyor hangi evlere takılacağına? Yukardaki dallamaları seyretmeyi halkın yüzde kaçı istiyor? Peki ya bizim isteklerimizi ne zaman kaale alacaklar? Bizim eve ne zaman rating ölçme cihazı takacaklar? Sizin evlerde var mı şu şehir efsanesi haline gelen ölçüm cihazından?

9 yorum:

Pareo Anne dedi ki...

hani reklama girecek ama, canım ne isterse onu gösteren tv olayına ben bayılıyorummmm. digiturk yani. aldık alalı, türk kanalı seyretmiyoruz diyebilirim. sadece avrupa yakası izliyorum. digiturk bence müthiş bir icat. gündüzleri radyo ve müzik kanallarına takılıyorum. böylelikle senin bahsettiğin bu korkunç ötesi şeyler hayatıma hiç giremiyor. zaplarken bile...
şu banu alkan olayını gelen maillerden öğrendim mesela.
şiddetle tavsiye ederim digiturku.

Adsız dedi ki...

Bende hep merak ederim hangi evler belirler bu ratingleri diye. Hatta eskiden kanalların bu rating aleti olan evlere extra TV hediye ettiklerini onlarında aletin bağlı olduğu TV'yi 24 sat açık bıraktılarını söylemişlerdi.
İnanasım gelmemişti.
Ben de çok sıkıldım Banu Alkan2ın pörtleklerinden :(

Adsız dedi ki...

Tersim köşeciğim,bugün ters köşeden kalknışsın diyeceğim ama dilim varmıyor.Çünkü ben de bunlara sinir oluyorum.Gel gör ki,sinir olmam bir şeyi değiştirmiyor ve Nefin'in de dediği gibi Digitürk'e sarılıyorum.Ben yanlış duymadıysam,bu alet belli katlara takılabiliyormuş,genelde giriş.Bu sebeple de ,çoğunlukla görevli dairelerindeymiş.Genel olarak görevlilerin kültür düzeyini dikkate alırsak,bir çok konuda zevklerimizin uyuşmaması normal.(Yanlış anlaşılmak istemem,ben farklı kültürlerin beğeni farklılıklarını kastediyorum)

Bu arada ilk ikisini neredeyse ana haberlere çıktığı için tanıdım ama hanibal'i çıkaramadım.O kim?(Pek tv izleyemiyorum,cehaletimi mazur görün.)

Pareo Anne dedi ki...

ben de hannibal' i bilemedim, kim hakkaten o?
ilk bahsettiklerin de seda sayan-nhat bilmemne, di mi?

Toplu İğne dedi ki...

aman kızlar yani, biraz da haftasonları evde oturup paparazzi programlarına bakın. Hannibal kadın.. Hannibal ham yapıyodu dimi böyle adama doğru uçup hart diye yanaktan kocaman bir lokma almıyo muydu? Eee, güzel ülkemizde de dişi hannibal var, hani her tür programa katılıp demeç veren yaşlı bir amcayı, hani saçını igora no.0 renge boyatan amcayı-pardon profesörü,yanaktan "ham" yapan çıtırrrr (!) :)

Toplu İğne dedi ki...

zeyacım,
eğer dediğin gibi rating aleti takılan evlere beleş tv promosyonu yapılıyorsa, inan hiç şaşırmadım. Malum bizim insanlarımız beleş mezar var deseniz, anında canlı'dan bir kadavraya dönüşüverir. Sabah programlarındaki rezaletleri ise düşünemiyorum.iyiki görmüyorum
aslıcım,
ben de duymuştum rating aletlerini genelde varoşlara takmışlar diye. Çok haklısın. Televizyonlar,reklamcılar,pazarlamacılar tüketiciyi A'dan Z'ye doğru gittikçe alçalan bir demografik profile göre sınıflandırıyorsa, bizim sınıfsallıktan bahsetmemiz kimseyi germemeli. Haklısın, varoş kesimin ne izlediği medya patronlarını bu kadar ilgilendiriyorsa, bizler de kendi başımızın çaresine bakıcaz demekki

Adsız dedi ki...

Yaaa bulamadım işte.Hani kardeşi var yeni boşandı geçen gün bir din adamı ile tartıştı o mu???

Utanıyorum kendimdeeeeen :P

Ben'ce dedi ki...

ters köşecim bu hannibal dediğin korkunç kadın cts akşamı okan bayülgen in show programındaydı,telefonla bir izleyici bağlandı ve kadını rezil etti çok da iyi yaptı,telefondaki bayan "hergün sizi izlemek zorunda mıyım? heryerde gündemde kalmak için ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz" gibi şeyler söyledi okan bayülgen de kızın sözleri bitene kadar kapatmadı telefonu pek de iyi yaptı bence...hannibal dediğimiz gerizekalı kendini türkiyenin IQ seviyesi en yüksek sanatçıları arasına koyuyor bu arada,dikkatinizi çekerim sanatçı diyor kendine!!
sevgiler,

Toplu İğne dedi ki...

aslıcım,
umarım bence'nin detayından anlamışsındır hannibal kadın kim.
yoksa yoksa hala mı tahmin edemedin?
neyse açıklıyorum... zekeriya beyaz hocayı yanağından haart diye ısıran kadın.aslıcım, hala mı?